1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bloed doneren

Discussie in 'Centraal Station' gestart door leaena, 23 sep 2015.

 1. leaena

  leaena Über ELLEgirl

  Wie van jullie doet dit ook?:) en wat zijn jullie ervaringen?

  Ik ga zo weer en merk wel dat ik nog steeds altijd een beetje nerveus ben, maar ik vind het tegelijkertijd ook wel weer leuk om te gaan. <3 roze koeken
   
 2. .Zion

  .Zion Über ELLEgirl

  Een vriendin van mij doet het ook, die probeert steeds iedereen ervan te overtuigen om het ook te doen, net een jehova is ze dan.
   
  Coachella, Colaatje, Eunoia en 8 anderen vinden dit leuk.
 3. Emmet

  Emmet Über ELLEgirl

  Ja, ik doe het ook en heb er eigenlijk altijd wel zin in. Ze zijn daar heel aardig, inderdaad de stroopwafels daar en ik haal vaak patat erna. En de vorige keer mocht ik een cadeautje uitzoeken omdat het de tiende keer was!
   
  Thewolves. vindt dit leuk.
 4. flalamingo

  flalamingo Über ELLEgirl

  Ik kan jammer genoeg geen bloed doneren omdat ik te weinig weeg/klein ben van gestalte. De eerste keer toen ik ging mocht ik niet, de tweede keer kon ik ze overtuigen omdat ik een paar kg was aangekomen maar ik ben alsnog flauwgevallen. :(
  Ik snap niet dat zo weinig mensen bloed doneren. Iedereen in mijn gezin en een paar vrienden van me doen het een paar keer per jaar en als je er tegen kan is het echt geen moeite.
   
  Mokibi vindt dit leuk.
 5. Nevertheless

  Nevertheless Über ELLEgirl

  Ik doe het ook! Ik ben nu ongeveer zes jaar donor geloof ik. Ik ben tot nu toe nog maar vier keer geweest, omdat ik een bloedgroep heb die zij niet zo vaak nodig hebben. Mijn ervaringen zijn altijd heel positief! Ze zijn heel aardig en ze letten er goed op of het allemaal goed gaat. De koeken na afloop zijn inderdaad ook altijd heel fijn, haha :D
   
 6. leaena

  leaena Über ELLEgirl

  Haha ik wil de pelikanen knuffel! Maar zit nog niet op 10x voorlopig helaas
   
 7. Egel

  Egel Guru ELLEgirl

  Ik bleef maar flauwvallen na het bloed geven. Na de derde keer is er besloten dat het handiger was als ik het maar niet meer zou doen. Vind het wel jammer en probeer het te compenseren met andere goede doelen.
   
 8. Marritvanden

  Marritvanden Über ELLEgirl

  Ik zou het best willen overwegen, maar ik denk altijd dat ik toch niet mag. Weet iemand dat hier toevallig? Mag je bloed doneren als je glutenallergie en laag HB, vitamine B12, vitamine D hebt? + heb ik nog een aantal dingen waar ik laag in zit.
   
 9. leaena

  leaena Über ELLEgirl

  Laag hb kan wel een bezwaar zijn, dat meten ze altijd van tevoren. Maar weet zo uit mn hoofd niet direct wat de cut off waarde is..

  Ik heb zelf wel lage bloeddruk en ben ook wel eens bijna flauwgevallen, maar dat gaat verder wel goed. Moet alleen wel goed drinken van tevoren en kreeg ook bouillon de vorige keer.. Toen ging het prima!
   
 10. langspeelplaat

  langspeelplaat Super ELLEgirl

  Als je een laag Hb-gehalte hebt, kan het sowieso niet. Voor een vrouw moet de waarde het hoger dan 7.8 zijn. Vitamine B12 en D weet ik niet. Gluten maakt niet uit volgens mij.
   
  leaena vindt dit leuk.
 11. Emmet

  Emmet Über ELLEgirl

  Echt? Ik ben voor de badhanddoek gegaan! Heerlijk ding, super groot en dik!
   
 12. Marritvanden

  Marritvanden Über ELLEgirl

  @leaena @langspeelplaat
  Ah oke thanks, ik zit altijd tussen de 5 en 7 geloof ik dus dat wordt 'm dan niet. Zal maandag wel eens even vragen in het zkh, dan moet ik toch voor controle.
   
 13. Boemonsters

  Boemonsters Super ELLEgirl

  Ik heb het gedaan (nu niet meer want ik weeg te weinig). Ze namen altijd iets minder bloed af bij mij dan normaal omdat ik een lage bloeddruk heb dus dan was de kans groter dat ik zou flauw vallen. Op een gegeven moment hebben ze gevraagd of ik plasmadonor wou zijn omdat dat minder druk is voor je lichaam en dat heb ik toen ook een tijdje gedaan.
  Helaas mag ik nu niet meer. Voor de rest ben ik wel orgaandonor en beenmergdonor (mocht die 1 in een miljoen kans voorkomen dat iemand mijn beenmerg nodig heeft en een match is)
   
 14. leaena

  leaena Über ELLEgirl

  Oh ja beenmerg heb ik ook wel eens naar gekeken en op zich zou ik dat ook wel willen doen, maar het lijkt me echt doodeng als ze dat eruit moeten halen??
   
 15. Boemonsters

  Boemonsters Super ELLEgirl

  Je wordt daar verdoofd dus ik vond het persoonlijk wel meevallen. En beenmerg, tja, de kans alleen al dat je een match bent met iemand is heel klein, dus mocht ik een match zijn, dan is het wel heel hard nodig dus dan heb ik dat er allemaal wel voor over.
   
  Egel vindt dit leuk.
 16. Linsta86

  Linsta86 Gast

  Ik wil dat heel graag, eigenlijk het liefst alle soorten van doneren. Tot nu toe kan ik me nog niet over mn angst voor naalden heen zetten, maar ooit komt de dag dat ik dat wel doe :p
   
  Emsy vindt dit leuk.
 17. &&.

  &&. Super ELLEgirl

  Ik ben gisteren voor de 13e keer geweest, bij 10 keer heb ik een USB stick gekregen, hoera! :D
   
  leaena vindt dit leuk.
 18. Loxodonta

  Loxodonta Über ELLEgirl

  Mijn moeder is beenmergdonor en is al twee keer opgeroepen! De eerste keer bleek iemand anders nog net een betere match te zijn en de tweede keer was de persoon al overleden voordat alles doorlopen was... heel sneu.
   
 19. Food&Friends

  Food&Friends Über ELLEgirl

  Mag ik vragen hoeveel je weegt? (als het niet al gevraag is)

  Ik wil het eigenlijk ook doen, maar zit qua gewicht op het randje dus eigenlijk zou het misschien net niet mogen. En daarnaast viel ik al een keer bijna flauw bij het tappen van 7 buisjes bloed... Dus weet uberhaupt niet of ik het kan...
   
 20. Lavender95

  Lavender95 Über ELLEgirl

  Ik heb 3 weken geleden mijn bloed laten afnemen bij Sanquin voor tests en ik wacht nog op de uitslag! Maar als die goed is mag ik ook gaan doneren. Ik kreeg een klein pelikanensleutelhangertje haha
   
  koekjesmonster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina