1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bloed doneren

Discussie in 'Centraal Station' gestart door leaena, 23 sep 2015.

 1. .Rookie.

  .Rookie. Super ELLEgirl

  Ik heb ook al ruim een half jaar geen oproep gehad, raar. Zal eens contact opnemen
   
 2. Kirsten Charlize

  Kirsten Charlize Rookie ELLEgirl

  Nee, nog niet. Ga ik even proberen, want ik verwacht over 2/3 weken weer een oproepkaart. Dankje!
   
 3. McNuggets

  McNuggets Super ELLEgirl

  Ben net geweest voor de intake! Erg benieuwd of ik snel een oproep ga krijgen:oops:
   
  Brrr vindt dit leuk.
 4. wompie

  wompie Über ELLEgirl

  Ja, ik heb ook eindelijk voor het eerst bloed gegeven! Ik was heel zenuwachtig, maar iedereen was heel vriendelijk. Had (vonden zij) wel te weinig gegeten dus zat met lange tanden een wasa cracker en roze koek te eten haha. Ik vond het geven zelf wel best pijnlijk, want ik had ook erg eel druk op mijn arm en dat werd steeds erger. Maar dat kwam denk ik omdat links mijn voorkuersarm was en ze me verplichtte met rechts te geven. Die kan ik niet zo goed ontspannen, dus zeg de volgende keer gewoon links.

  Ik ging redelijk snel weer weg, omdat ik me goed voelde. Na het traplopen (3 trappen) was ik wel ff duizelig en de ele avond gaar, maar heb lekker met chips op de bank gelegen. Had trouwens extreme zin in chips door het bloedgeven haha? Dat was mijn verslag, doei!
   
 5. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  @wompie fijn dat het goed is gegaan! Wel gek hoor dat ze je verplichtten met je andere arm te geven, zou de volgende keer gewoon voet bij stuk houden. Of vonden ze de aderen beter van je rechter arm?
  Ik wil ook altijd per se dezelfde arm. Is ook beetje psychologisch, want t ging een keertje niet zo goed bij m'n linker arm en nu doe ik altijd rechts en gaat het ook altijd goed. Dus ik zeg ook altijd dat ik per se rechts wil.
   
  wompie vindt dit leuk.
 6. wompie

  wompie Über ELLEgirl

  Ik gaf aan dat links mn voorkeur had maar ze wilde niet eens kijken of het daar kon. Rechts is ook niet per se mijn dominante kant (ik scrijf rechts maar doe verder alles linkshanig). Laat bloed altijd links prikken en bij de controle daar toen ook. Ze had zelf gewoon wen voorkeur voor rechts, denk omdat ze alles al had klaargezet aan de rechterkant. Volgende keer ga ik weer voor links. Ik kon mn rechterarm ook voordat die naald erzin zat al niwt goed neerleggen en dat was tijdens het doneren ook erg vervelend. Het zal nooit wen pretje zijn, maar volgens mij was het nu (onnodig) extra oncomfortabel.
   
 7. lisaaavdw

  lisaaavdw Gast

  Je kan geen bloed en plasma geven toch? Aan mij is nooit gevraagd of ik plasmadonor wil worden, terwijl ze dat vaak wel doen. Ben benieuwd, misschien dat ik dat de volgende keer wel vraag.
   
 8. Salvador.

  Salvador. Über ELLEgirl

  Ze hebben mij opgebeld voor bloedplaatjes, maar ik ga binnenkort starten met medicatie, weet iemand bij welk soort medicatie ze sowieso weigeren?
   
 9. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Iemand heeft ooit tegen mij gezegd dat ik te dunne vaten zou hebben voor plasma, maar verder is het nooit echt gevraagd en ik heb het nooit gevraagd. Misschien volgende keer ook eens naar vragen, krijg je wel sneller cadeautjes :p
   
  lisaaavdw vindt dit leuk.
 10. lisaaavdw

  lisaaavdw Gast

  @The Escapist @Brrr ik heb Sanquin een Twitter pb gestuurd, ben wel benieuwd. Ik mag voorlopig namelijk nog niet doneren (ivm piercing) :D
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 jan 2017
  The Escapist en Brrr vinden dit leuk.
 11. whistle

  whistle Super ELLEgirl

  Laten jullie iemand met je meekomen als je bloed doneert? Het lijkt mij namelijk een beetje eng om daarna duizelig in de auto of op de fiets te stappen.
   
 12. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Nee ik ben bijna altijd alleen geweest eigenlijk, en gewoon altijd terug op de fiets (fietsen kan ik in zo'n beetje elke toestand nog, is misschien anders dan autorijden)
  Sowieso ga je dan eerst rustig een kopje koffie drinken en wat eten.. ik ben eigenlijk nooit duizelig geweest achteraf.
  Maar als je voor het eerst gaat en je het spannend vindt en liever iemand bij je hebt zou ik het gewoon doen hoor! Al is het dan maar voor je eigen gemoedsrust
   
  whistle vindt dit leuk.
 13. Acquiesce

  Acquiesce Super ELLEgirl

  Ik geef al jaren bloed, of nou ja, dat probeer ik, want mn hb is heel vaak te laag. Ik weet dat het dan misschien beter is om het maar helemaal te laten, maar ergens vind ik het ook wel 'leuk' om te geven, dus blijf ik gaan. Normaal is na 1x overslaan mn hb weer goed, maar ik heb nu al 3x niet mogen geven en m'n hb stijgt ook niet (blijft rond de 7.0 hangen). Stom!
   
 14. Merel

  Merel Über ELLEgirl

  Welke bloedgroep heb je? O- laten ze nooit plasma doneren, want dat hebben ze te hard nodig als volbloed.

  Ik zou even de donor-lijn bellen, daar kunnen ze je er veel meer over vertellen! En het is gratis. En ze kunnen eventueel ook je afspraak vervroegen of afzeggen of veranderen aan de hand van hun advies.

  Doe je al alle dingen die je thuis kunt doen? Roosvicee Ferro, veel appelstroop, veel groene bladgroente, dat soort dingen? Toch zonde als je steeds voor niks gaat!
   
 15. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Ik verwacht trouwens elk moment de oproepkaart voor m'n 10e donatie en dus de pelikaan:cool::cool:
   
  Sjern, Merel. en lisaaavdw vinden dit leuk.
 16. GUILTYPLEASURE

  GUILTYPLEASURE Super ELLEgirl

  Ik heb het eenmaal geprobeerd en het viel hartstikke goed mee! Alleen is mijn bloed afgekeurd, waardoor ik niet meer welkom ben :( Overigens raad ik voor de eerste keer wel aan om samen met iemand te gaan en later op de dag zeker geen sportsessies in te plannen. Kennis van me is namelijk daardoor in elkaar gestuikt in de gym!
   
 17. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Huh hoe kan dat?
   
 18. GUILTYPLEASURE

  GUILTYPLEASURE Super ELLEgirl

  Wat? :)
   
 19. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Wat is een reden om je bloed af te keuren
   
 20. GUILTYPLEASURE

  GUILTYPLEASURE Super ELLEgirl

  In mijn geval aanwezigheid van antistoffen tegen hepatitis A of B (not sure welk). Zelf nooit ziek geweest, maar vermoedelijk erfelijk doorgekregen
   

Deel Deze Pagina