1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bloed doneren

Discussie in 'Centraal Station' gestart door leaena, 23 sep 2015.

 1. Leilouka

  Leilouka Gast

  Toen ik me inschreef vroeg ik ook of het pijn deed (ik dacht ook aan die naald in je ruggenmerg), maar toen zeiden ze dat het tegenwoordig vrijwel pijnloos kan. Volgens mij konden ze het uit je bloed halen ofzo? Oh hier staat dat het in 90% van de gevallen via bloed kan.
   
  Flamoes vindt dit leuk.
 2. lisaaavdw

  lisaaavdw Gast

  Toen ik me inschreef als stamceldonor kreeg ik ongeveer twee maanden later een mail van Sanquin. Sanquin en Matchis (?) werken samen, dus ze wisten via dat systeem dat ik stamceldonor was geworden. Ze hebben daarvoor een bepaald onderzoek uitgevoerd met mijn bloed en op basis daarvan hebben ze gevraagd of ze me ook mogen vragen als iemand specifieke bloedplaatjes nodig heeft. Als je die doneert krijg je, net als bij plasma, het bloed weer terug.
  Dus nu ben ik dat ook.
   
  Vloeistof en Flamoes vinden dit leuk.
 3. gigantisch

  gigantisch Super ELLEgirl

  Ik ga deze week voor het eerst en vind het heel spannend.
   
  Brrr vindt dit leuk.
 4. The Escapist

  The Escapist Über ELLEgirl

  Ik ben in september geweest voor intake en alles was goed qua ijzer enzo, alleen ben in mei nog in Thailand geweest dus ik moest tot december wachten om opgeroepen te worden. Heb nog niets gehoord maar verwacht één dezer dagen toch wel bericht. Ik vind het super spannend maar ik wil tegelijkertijd ook wel graag bloed geven en daardoor heb ik er ook een soort van zin in.
   
  Brrr vindt dit leuk.
 5. Emmet

  Emmet Über ELLEgirl

  Iemand ervaring met bloed geven na (mirena) spiraal plaatsen? Kan er op de site niets over vinden!
   
 6. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Wat is je vraag erover?
  Ik ben iets van 2 weken na het plaatsen van mn spiraal gegaan en dat was geen probleem
   
 7. Emmet

  Emmet Über ELLEgirl

  Oh of het mag en hoe snel erna! Ga uiteraard niet diezelfde dag, maar met bijvoorbeeld een kies trekken moet je minstens een week wachten. Maar wellicht dat dit geen enkel probleem vormt? Gezien het ook niet op de site wordt aangegeven.
   
 8. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Ik heb nog gebeld maar weet niet meer precies wat ze zeiden, geloof dat het meer was zolang je je verder goed voelt. Ik heb ze gebeld een week nadat ik m had en ze zeiden verder niets over een bepaald aantal dagen/weken wachten. Zou gewoon ook even kijken hoe je lichaam op die spiraal reageert!
   
 9. Emmet

  Emmet Über ELLEgirl

  Oke dank! Denk dat ik voor de zekerheid nog wel even bel, maar goed om te weten. Wil graag in december nog bloed doneren (ook omdat vanwege de feestdagen vast meer vraag is). Denk dat dat ook wel goed komt, heb namelijk momenteel al een spiraal en de eerste keer voelde ik me ook al vrij snel prima.
   
  Brrr vindt dit leuk.
 10. Kirsten Charlize

  Kirsten Charlize Rookie ELLEgirl

  Ik ben ook bloeddonor, maar ik mag niet elke keer bloed geven omdat mijn ijzer soms te laag is :( Ik ga wel om de 4 maanden heen, want elke keer dat ik wel bloed mag geven is mooi meegenomen. En ik wil de pelicaanknuffel. En de bidon. Ik heb nu de pelicaan sleutelhanger hahaha

  Oja en ik las hier dat appelstroop helpt om je ijzer omhoog te halen, dus ik ga dat maar eens proberen! Bedankt voor de tip.
   
 11. Vloeistof

  Vloeistof Über ELLEgirl

  @Kirsten Charlize heb je die roosvicee met ijzer al geprobeerd? Mijn ijzer was ook vrij laag en ik probeerde eerste ijzerrijke producten te eten maar alsnog bleef het vrij laag helaas. Nu drink ik af en toe een glas van dat spul (wel heel vies) en de weken voordat ik ga doneren elke avond een glas. En mijn ijzer was echt een stuk gestegen! Die mevrouw bij de bloedbank zei ook dat zij het zelf ook dronk
   
 12. Handtas

  Handtas Super ELLEgirl

  Ik doe het ook al een tijdje, maar werd een hele tijd niet opgeroepen door een foutje in de database. Heb me nu weer aangemeld, maar werd precies in de oproep periode ziek, dus moest me weer afmelden :( hoop dat ik nu wel weer vanzelf een oproep krijg!
   
 13. .Rookie.

  .Rookie. Super ELLEgirl

  Ik heb ook al ruim een half jaar geen oproep gehad, raar. Zal eens contact opnemen
   
 14. Kirsten Charlize

  Kirsten Charlize Rookie ELLEgirl

  Nee, nog niet. Ga ik even proberen, want ik verwacht over 2/3 weken weer een oproepkaart. Dankje!
   
 15. McNuggets

  McNuggets Super ELLEgirl

  Ben net geweest voor de intake! Erg benieuwd of ik snel een oproep ga krijgen:oops:
   
  Brrr vindt dit leuk.
 16. wompie

  wompie Über ELLEgirl

  Ja, ik heb ook eindelijk voor het eerst bloed gegeven! Ik was heel zenuwachtig, maar iedereen was heel vriendelijk. Had (vonden zij) wel te weinig gegeten dus zat met lange tanden een wasa cracker en roze koek te eten haha. Ik vond het geven zelf wel best pijnlijk, want ik had ook erg eel druk op mijn arm en dat werd steeds erger. Maar dat kwam denk ik omdat links mijn voorkuersarm was en ze me verplichtte met rechts te geven. Die kan ik niet zo goed ontspannen, dus zeg de volgende keer gewoon links.

  Ik ging redelijk snel weer weg, omdat ik me goed voelde. Na het traplopen (3 trappen) was ik wel ff duizelig en de ele avond gaar, maar heb lekker met chips op de bank gelegen. Had trouwens extreme zin in chips door het bloedgeven haha? Dat was mijn verslag, doei!
   
 17. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  @wompie fijn dat het goed is gegaan! Wel gek hoor dat ze je verplichtten met je andere arm te geven, zou de volgende keer gewoon voet bij stuk houden. Of vonden ze de aderen beter van je rechter arm?
  Ik wil ook altijd per se dezelfde arm. Is ook beetje psychologisch, want t ging een keertje niet zo goed bij m'n linker arm en nu doe ik altijd rechts en gaat het ook altijd goed. Dus ik zeg ook altijd dat ik per se rechts wil.
   
  wompie vindt dit leuk.
 18. wompie

  wompie Über ELLEgirl

  Ik gaf aan dat links mn voorkeur had maar ze wilde niet eens kijken of het daar kon. Rechts is ook niet per se mijn dominante kant (ik scrijf rechts maar doe verder alles linkshanig). Laat bloed altijd links prikken en bij de controle daar toen ook. Ze had zelf gewoon wen voorkeur voor rechts, denk omdat ze alles al had klaargezet aan de rechterkant. Volgende keer ga ik weer voor links. Ik kon mn rechterarm ook voordat die naald erzin zat al niwt goed neerleggen en dat was tijdens het doneren ook erg vervelend. Het zal nooit wen pretje zijn, maar volgens mij was het nu (onnodig) extra oncomfortabel.
   
 19. The Escapist

  The Escapist Über ELLEgirl

  Ik ben vandaag voor het eerst geweest en het viel mij eigenlijk alles mee! Was best leuk. Was met een vriendin, zij had naar aanleiding van mijn verhaal een tijdje geleden ook intake gehad maar zij moest nog even wachten ivm een reis buiten europa in november. Ze vroeg wanneer ze mocht en toen gaf die man aan dat plasma geven wel mocht, dus toen is zij (terwijl ze eigenlijk alleen mee ging voor mij) ook meteen geweest voor plasma! Daar heb ik mij nu ook voor ingeschreven. Zag er niet perse vervelender uit dan het bloed geven zelf en het is harder nodig.
   
  TheLipster, lisaaavdw en Brrr vinden dit leuk.
 20. lisaaavdw

  lisaaavdw Gast

  Je kan geen bloed en plasma geven toch? Aan mij is nooit gevraagd of ik plasmadonor wil worden, terwijl ze dat vaak wel doen. Ben benieuwd, misschien dat ik dat de volgende keer wel vraag.
   

Deel Deze Pagina