1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bloed doneren

Discussie in 'Centraal Station' gestart door leaena, 23 sep 2015.

 1. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Ik heb nog gebeld maar weet niet meer precies wat ze zeiden, geloof dat het meer was zolang je je verder goed voelt. Ik heb ze gebeld een week nadat ik m had en ze zeiden verder niets over een bepaald aantal dagen/weken wachten. Zou gewoon ook even kijken hoe je lichaam op die spiraal reageert!
   
 2. Emmet

  Emmet Über ELLEgirl

  Oke dank! Denk dat ik voor de zekerheid nog wel even bel, maar goed om te weten. Wil graag in december nog bloed doneren (ook omdat vanwege de feestdagen vast meer vraag is). Denk dat dat ook wel goed komt, heb namelijk momenteel al een spiraal en de eerste keer voelde ik me ook al vrij snel prima.
   
  Brrr vindt dit leuk.
 3. Kirsten Charlize

  Kirsten Charlize Rookie ELLEgirl

  Ik ben ook bloeddonor, maar ik mag niet elke keer bloed geven omdat mijn ijzer soms te laag is :( Ik ga wel om de 4 maanden heen, want elke keer dat ik wel bloed mag geven is mooi meegenomen. En ik wil de pelicaanknuffel. En de bidon. Ik heb nu de pelicaan sleutelhanger hahaha

  Oja en ik las hier dat appelstroop helpt om je ijzer omhoog te halen, dus ik ga dat maar eens proberen! Bedankt voor de tip.
   
 4. Vloeistof

  Vloeistof Über ELLEgirl

  @Kirsten Charlize heb je die roosvicee met ijzer al geprobeerd? Mijn ijzer was ook vrij laag en ik probeerde eerste ijzerrijke producten te eten maar alsnog bleef het vrij laag helaas. Nu drink ik af en toe een glas van dat spul (wel heel vies) en de weken voordat ik ga doneren elke avond een glas. En mijn ijzer was echt een stuk gestegen! Die mevrouw bij de bloedbank zei ook dat zij het zelf ook dronk
   
 5. Handtas

  Handtas Super ELLEgirl

  Ik doe het ook al een tijdje, maar werd een hele tijd niet opgeroepen door een foutje in de database. Heb me nu weer aangemeld, maar werd precies in de oproep periode ziek, dus moest me weer afmelden :( hoop dat ik nu wel weer vanzelf een oproep krijg!
   
 6. .Rookie.

  .Rookie. Super ELLEgirl

  Ik heb ook al ruim een half jaar geen oproep gehad, raar. Zal eens contact opnemen
   
 7. Kirsten Charlize

  Kirsten Charlize Rookie ELLEgirl

  Nee, nog niet. Ga ik even proberen, want ik verwacht over 2/3 weken weer een oproepkaart. Dankje!
   
 8. McNuggets

  McNuggets Super ELLEgirl

  Ben net geweest voor de intake! Erg benieuwd of ik snel een oproep ga krijgen:oops:
   
  Brrr vindt dit leuk.
 9. wompie

  wompie Über ELLEgirl

  Ja, ik heb ook eindelijk voor het eerst bloed gegeven! Ik was heel zenuwachtig, maar iedereen was heel vriendelijk. Had (vonden zij) wel te weinig gegeten dus zat met lange tanden een wasa cracker en roze koek te eten haha. Ik vond het geven zelf wel best pijnlijk, want ik had ook erg eel druk op mijn arm en dat werd steeds erger. Maar dat kwam denk ik omdat links mijn voorkuersarm was en ze me verplichtte met rechts te geven. Die kan ik niet zo goed ontspannen, dus zeg de volgende keer gewoon links.

  Ik ging redelijk snel weer weg, omdat ik me goed voelde. Na het traplopen (3 trappen) was ik wel ff duizelig en de ele avond gaar, maar heb lekker met chips op de bank gelegen. Had trouwens extreme zin in chips door het bloedgeven haha? Dat was mijn verslag, doei!
   
 10. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  @wompie fijn dat het goed is gegaan! Wel gek hoor dat ze je verplichtten met je andere arm te geven, zou de volgende keer gewoon voet bij stuk houden. Of vonden ze de aderen beter van je rechter arm?
  Ik wil ook altijd per se dezelfde arm. Is ook beetje psychologisch, want t ging een keertje niet zo goed bij m'n linker arm en nu doe ik altijd rechts en gaat het ook altijd goed. Dus ik zeg ook altijd dat ik per se rechts wil.
   
  wompie vindt dit leuk.
 11. wompie

  wompie Über ELLEgirl

  Ik gaf aan dat links mn voorkeur had maar ze wilde niet eens kijken of het daar kon. Rechts is ook niet per se mijn dominante kant (ik scrijf rechts maar doe verder alles linkshanig). Laat bloed altijd links prikken en bij de controle daar toen ook. Ze had zelf gewoon wen voorkeur voor rechts, denk omdat ze alles al had klaargezet aan de rechterkant. Volgende keer ga ik weer voor links. Ik kon mn rechterarm ook voordat die naald erzin zat al niwt goed neerleggen en dat was tijdens het doneren ook erg vervelend. Het zal nooit wen pretje zijn, maar volgens mij was het nu (onnodig) extra oncomfortabel.
   
 12. The Escapist

  The Escapist Über ELLEgirl

  Ik ben vandaag voor het eerst geweest en het viel mij eigenlijk alles mee! Was best leuk. Was met een vriendin, zij had naar aanleiding van mijn verhaal een tijdje geleden ook intake gehad maar zij moest nog even wachten ivm een reis buiten europa in november. Ze vroeg wanneer ze mocht en toen gaf die man aan dat plasma geven wel mocht, dus toen is zij (terwijl ze eigenlijk alleen mee ging voor mij) ook meteen geweest voor plasma! Daar heb ik mij nu ook voor ingeschreven. Zag er niet perse vervelender uit dan het bloed geven zelf en het is harder nodig.
   
  TheLipster, lisaaavdw en Brrr vinden dit leuk.
 13. lisaaavdw

  lisaaavdw Gast

  Je kan geen bloed en plasma geven toch? Aan mij is nooit gevraagd of ik plasmadonor wil worden, terwijl ze dat vaak wel doen. Ben benieuwd, misschien dat ik dat de volgende keer wel vraag.
   
 14. Salvador.

  Salvador. Über ELLEgirl

  Ze hebben mij opgebeld voor bloedplaatjes, maar ik ga binnenkort starten met medicatie, weet iemand bij welk soort medicatie ze sowieso weigeren?
   
 15. The Escapist

  The Escapist Über ELLEgirl

  Nee klopt, kan niet allebei. Dat had te maken met dat het door elkaar gaat lopen geloof ik en als je bloed gegeven hebt moet je echt een flinke tijd herstellen. Ik heb nu bloed gegeven maar heb aangegeven de volgende keer plasma te geven. Dat kan over 9 weken. Ze zeiden overigens wel dat als ze echt hard bloed nodig hebben ze dan evengoed kunnen bellen.

  Ze hebben het mij ook niet gevraagd maar er hingen allemaal promoposters ('stap over naar 12 roze koeken per jaar') dus heb zelf een beetje gevraagd hoe het zat en wat er nodig was en of ik niet beter plasmadonor kon worden. Ben toen nog teruggelopen naar de mevrouw die mij prikte om te vragen of ik goeie aderen had en zij zei dat ik 'prachtige aderen' heb haha.
   
  lisaaavdw vindt dit leuk.
 16. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Iemand heeft ooit tegen mij gezegd dat ik te dunne vaten zou hebben voor plasma, maar verder is het nooit echt gevraagd en ik heb het nooit gevraagd. Misschien volgende keer ook eens naar vragen, krijg je wel sneller cadeautjes :p
   
  lisaaavdw vindt dit leuk.
 17. lisaaavdw

  lisaaavdw Gast

  @The Escapist @Brrr ik heb Sanquin een Twitter pb gestuurd, ben wel benieuwd. Ik mag voorlopig namelijk nog niet doneren (ivm piercing) :D
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 jan 2017
  The Escapist en Brrr vinden dit leuk.
 18. whistle

  whistle Super ELLEgirl

  Laten jullie iemand met je meekomen als je bloed doneert? Het lijkt mij namelijk een beetje eng om daarna duizelig in de auto of op de fiets te stappen.
   
 19. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Nee ik ben bijna altijd alleen geweest eigenlijk, en gewoon altijd terug op de fiets (fietsen kan ik in zo'n beetje elke toestand nog, is misschien anders dan autorijden)
  Sowieso ga je dan eerst rustig een kopje koffie drinken en wat eten.. ik ben eigenlijk nooit duizelig geweest achteraf.
  Maar als je voor het eerst gaat en je het spannend vindt en liever iemand bij je hebt zou ik het gewoon doen hoor! Al is het dan maar voor je eigen gemoedsrust
   
  whistle vindt dit leuk.
 20. Acquiesce

  Acquiesce Super ELLEgirl

  Ik geef al jaren bloed, of nou ja, dat probeer ik, want mn hb is heel vaak te laag. Ik weet dat het dan misschien beter is om het maar helemaal te laten, maar ergens vind ik het ook wel 'leuk' om te geven, dus blijf ik gaan. Normaal is na 1x overslaan mn hb weer goed, maar ik heb nu al 3x niet mogen geven en m'n hb stijgt ook niet (blijft rond de 7.0 hangen). Stom!
   

Deel Deze Pagina