1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bloed doneren

Discussie in 'Centraal Station' gestart door leaena, 23 sep 2015.

 1. wompie

  wompie Über ELLEgirl

  Ik gaf aan dat links mn voorkeur had maar ze wilde niet eens kijken of het daar kon. Rechts is ook niet per se mijn dominante kant (ik scrijf rechts maar doe verder alles linkshanig). Laat bloed altijd links prikken en bij de controle daar toen ook. Ze had zelf gewoon wen voorkeur voor rechts, denk omdat ze alles al had klaargezet aan de rechterkant. Volgende keer ga ik weer voor links. Ik kon mn rechterarm ook voordat die naald erzin zat al niwt goed neerleggen en dat was tijdens het doneren ook erg vervelend. Het zal nooit wen pretje zijn, maar volgens mij was het nu (onnodig) extra oncomfortabel.
   
 2. The Escapist

  The Escapist Über ELLEgirl

  Ik ben vandaag voor het eerst geweest en het viel mij eigenlijk alles mee! Was best leuk. Was met een vriendin, zij had naar aanleiding van mijn verhaal een tijdje geleden ook intake gehad maar zij moest nog even wachten ivm een reis buiten europa in november. Ze vroeg wanneer ze mocht en toen gaf die man aan dat plasma geven wel mocht, dus toen is zij (terwijl ze eigenlijk alleen mee ging voor mij) ook meteen geweest voor plasma! Daar heb ik mij nu ook voor ingeschreven. Zag er niet perse vervelender uit dan het bloed geven zelf en het is harder nodig.
   
  TheLipster, lisaaavdw en Brrr vinden dit leuk.
 3. lisaaavdw

  lisaaavdw Über ELLEgirl

  Je kan geen bloed en plasma geven toch? Aan mij is nooit gevraagd of ik plasmadonor wil worden, terwijl ze dat vaak wel doen. Ben benieuwd, misschien dat ik dat de volgende keer wel vraag.
   
 4. Salvador.

  Salvador. Super ELLEgirl

  Ze hebben mij opgebeld voor bloedplaatjes, maar ik ga binnenkort starten met medicatie, weet iemand bij welk soort medicatie ze sowieso weigeren?
   
 5. The Escapist

  The Escapist Über ELLEgirl

  Nee klopt, kan niet allebei. Dat had te maken met dat het door elkaar gaat lopen geloof ik en als je bloed gegeven hebt moet je echt een flinke tijd herstellen. Ik heb nu bloed gegeven maar heb aangegeven de volgende keer plasma te geven. Dat kan over 9 weken. Ze zeiden overigens wel dat als ze echt hard bloed nodig hebben ze dan evengoed kunnen bellen.

  Ze hebben het mij ook niet gevraagd maar er hingen allemaal promoposters ('stap over naar 12 roze koeken per jaar') dus heb zelf een beetje gevraagd hoe het zat en wat er nodig was en of ik niet beter plasmadonor kon worden. Ben toen nog teruggelopen naar de mevrouw die mij prikte om te vragen of ik goeie aderen had en zij zei dat ik 'prachtige aderen' heb haha.
   
  lisaaavdw vindt dit leuk.
 6. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Iemand heeft ooit tegen mij gezegd dat ik te dunne vaten zou hebben voor plasma, maar verder is het nooit echt gevraagd en ik heb het nooit gevraagd. Misschien volgende keer ook eens naar vragen, krijg je wel sneller cadeautjes :p
   
  lisaaavdw vindt dit leuk.
 7. lisaaavdw

  lisaaavdw Über ELLEgirl

  @The Escapist @Brrr ik heb Sanquin een Twitter pb gestuurd, ben wel benieuwd. Ik mag voorlopig namelijk nog niet doneren (ivm piercing) :D
   
  Laatst bewerkt: 11 jan 2017
  The Escapist en Brrr vinden dit leuk.
 8. whistle

  whistle Super ELLEgirl

  Laten jullie iemand met je meekomen als je bloed doneert? Het lijkt mij namelijk een beetje eng om daarna duizelig in de auto of op de fiets te stappen.
   
 9. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Nee ik ben bijna altijd alleen geweest eigenlijk, en gewoon altijd terug op de fiets (fietsen kan ik in zo'n beetje elke toestand nog, is misschien anders dan autorijden)
  Sowieso ga je dan eerst rustig een kopje koffie drinken en wat eten.. ik ben eigenlijk nooit duizelig geweest achteraf.
  Maar als je voor het eerst gaat en je het spannend vindt en liever iemand bij je hebt zou ik het gewoon doen hoor! Al is het dan maar voor je eigen gemoedsrust
   
  whistle vindt dit leuk.
 10. Acquiesce

  Acquiesce Super ELLEgirl

  Ik geef al jaren bloed, of nou ja, dat probeer ik, want mn hb is heel vaak te laag. Ik weet dat het dan misschien beter is om het maar helemaal te laten, maar ergens vind ik het ook wel 'leuk' om te geven, dus blijf ik gaan. Normaal is na 1x overslaan mn hb weer goed, maar ik heb nu al 3x niet mogen geven en m'n hb stijgt ook niet (blijft rond de 7.0 hangen). Stom!
   
 11. Merel

  Merel Über ELLEgirl

  Welke bloedgroep heb je? O- laten ze nooit plasma doneren, want dat hebben ze te hard nodig als volbloed.

  Ik zou even de donor-lijn bellen, daar kunnen ze je er veel meer over vertellen! En het is gratis. En ze kunnen eventueel ook je afspraak vervroegen of afzeggen of veranderen aan de hand van hun advies.

  Doe je al alle dingen die je thuis kunt doen? Roosvicee Ferro, veel appelstroop, veel groene bladgroente, dat soort dingen? Toch zonde als je steeds voor niks gaat!
   
 12. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Ik verwacht trouwens elk moment de oproepkaart voor m'n 10e donatie en dus de pelikaan:cool::cool:
   
  Sjern, Merel. en lisaaavdw vinden dit leuk.
 13. GUILTYPLEASURE

  GUILTYPLEASURE Super ELLEgirl

  Ik heb het eenmaal geprobeerd en het viel hartstikke goed mee! Alleen is mijn bloed afgekeurd, waardoor ik niet meer welkom ben :( Overigens raad ik voor de eerste keer wel aan om samen met iemand te gaan en later op de dag zeker geen sportsessies in te plannen. Kennis van me is namelijk daardoor in elkaar gestuikt in de gym!
   
 14. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Huh hoe kan dat?
   
 15. GUILTYPLEASURE

  GUILTYPLEASURE Super ELLEgirl

  Wat? :)
   
 16. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Wat is een reden om je bloed af te keuren
   
 17. GUILTYPLEASURE

  GUILTYPLEASURE Super ELLEgirl

  In mijn geval aanwezigheid van antistoffen tegen hepatitis A of B (not sure welk). Zelf nooit ziek geweest, maar vermoedelijk erfelijk doorgekregen
   
 18. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

 19. GUILTYPLEASURE

  GUILTYPLEASURE Super ELLEgirl

 20. lisaaavdw

  lisaaavdw Über ELLEgirl

Deel Deze Pagina