1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bloed doneren

Discussie in 'Centraal Station' gestart door leaena, 23 sep 2015.

 1. TheLipster

  TheLipster Über ELLEgirl

  Ik heb ook O+. En omdat bijna iedereen dat heeft is de vraag dus groot.
   
 2. pierlala

  pierlala Super ELLEgirl

  ah ik ben een bloedarmoede patient en ik heb al twee keer bloed mogen ontvangen, dus ik wil gewoon even zeggen hoe goed ik het vind dat jullie bloed doneren! Echt heel erg dankbaar ben ik hiervoor!
   
  Bluray, Mandarijneend, lisaaavdw en 5 anderen vinden dit leuk.
 3. TheLipster

  TheLipster Über ELLEgirl

  Lief! Ik doe het graag!
   
 4. wompie

  wompie Über ELLEgirl

  Daarvoor doe ik het nu dus! Niet om complimentjes te krijgen hoor, maar omdat het eigenlijk zo makkelijk is en je mensen er echt mee helpt. Nadat ik had gegeven (voor het eerst dus) zei iemand in mijn omgeving; ja ik heb toen en toen bloed gekregen (ze is ziek), dus ik ben er heel blij mee. Dat wist ik niet eens! En twee vrienden van mij hebben zich ook aangemeld als bloeddonor :)
   
  Brrr vindt dit leuk.
 5. Sax

  Sax Über ELLEgirl

  Goh, dit had ik dus ook kunnen doen. Mijn Hb was altijd net iets te laag, waardoor ik soms een (of in het ergste geval twee keer achter elkaar) niet kon doneren.
  Maar de laatste keer dat ik wilde doneren ging ik naar een andere vestiging en die arts daar zei meteen heel bot 'nou ik zie dat je Hb altijd te laag is, dus ik ga je bij dezen uitschrijven.' Dus sindsdien doneer ik niet meer, terwijl ik toen net was geswitcht naar plasma omdat dat harder nodig was. Vond dat echt heel jammer, want ik vond het echt heel fijn om te geven. Precies wat @wompie zegt: het is zo'n makkelijke manier om mensen te helpen.
   
  wompie vindt dit leuk.
 6. TheLipster

  TheLipster Über ELLEgirl

  Ik zit, mede gemotiveerd door jou bericht, as we speak bij de bloedbank te wachten. :)
   
  pierlala, Brrr en thoughtless vinden dit leuk.
 7. Acquiesce

  Acquiesce Super ELLEgirl

  Oh slim! Ik eet verder prima en zorg inderdaad wel dat ik voldoende bladgroenten enzo eet, maar toch maar even roosvicee ferro proberen dan!

  Wat stom! Ik vroeg nog aan die verpleegkundige of er een limiet is aan het aantal keren dat ik het mag 'proberen' voordat ze zeggen dat het niet meer hoeft, maar zij zei dat ik gewoon mag blijven komen als ik dat wil. Ik woon om de hoek dus ik vind het niet erg om elke 3 maanden even langs te gaan.
   
 8. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  M'n kaart is er:cool:
   
 9. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Ik had gehoopt op de grote pelikanenknuffel maar van de vrouw achter de balie mocht ik alleen kiezen tussen een bidon en een kleine knuffel. Dus nu moet ik nog 10x gaan voordat ik die grote knuffel heb pff :p

  Had ook echt een chagrijnige arts gisteravond niet te zuinig.. maar daarna hoorde ik andere mensen er ook over praten dus het lag niet aan mij haha.
  En vrouw die me prikte wilde me ook niet laten gaan toen ik klaar was, ondanks dat ik me goed voelde. Ik was wat in gedachten verzonken en stil en toen dacht ze schijnbaar dat het niet goed ging? Terwijl ik me gewoon prima voelde en dat zei ik ook, maar nee ik moest eerst appelsap drinken voor ik uit de stoel mocht haha

  Was vanochtend ook een halve kilo lichter dan gisterochtend, dat is zeker alleen door dat bloed en zit er vast zo weer aan he :(
   
 10. lisaaavdw

  lisaaavdw Gast

  @Brrr tuurlijk, een halve liter is toch een halve kilo? Dat bloed wordt weer aangevuld dus die halve kilo ook.
   
 11. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Jaa klopt maar omdat ik dacht dat het in volume eigenlijk vrij snel weer aangevuld wordt door water
   
 12. Merel.

  Merel. Über ELLEgirl

  Ik ben echt de slechtste reclame voor bloed doneren. Vandaag een nieuw PR: 15 minuten zoeken naar een ader en in beide armen een naald gehad. Links zat de naald erin maar bloed wilde absoluut niet stromen. Toen rechts de naald erin en daar vlotte het ook amper, zelfs met in het kussentje knijpen. Toen hebben ze de naald in mn arm gedraaid en zat de zak met 8 minuten vol.
  En nu lig ik nog bij te komen omdat ik de vorige keer flauw gevallen was.

  Leuk joh, dat bloed geven..
   
 13. TheLipster

  TheLipster Über ELLEgirl

  Heel veel respect dat je toch weer bent gegaan! Mag je hartstikke trots op zijn.
   
  It'sManu vindt dit leuk.
 14. It'sManu

  It'sManu Über ELLEgirl

  Yes vandaag voor t eerst gegeven! Na mn werk dus was wel moe. Maar mocht van te voren nog een broodje ofzo eten en heb nog een flesje water leeg gedronken. T bloed geven ging wel goed . Heb AB- dus die is niet zoveel nodig! Maar 1% van de wereldheeft die bloedgroep. *special snowflake* Maar vond t bijzonder om te doen en iedereen is daar echt mega aardig en begaan met je.
  Tis ook leuk dat ik de andere kant ook zie, ik geef geregeld bloed aan patienten die dit nodig hebben. De meesten krijgen bloedgroep O omdat die op alle bloedgroepen past. Dus jullie doen goed werk meiden!!! Als je ziet hoe patienten er van opknappen.
   
  Brrr vindt dit leuk.
 15. berniesanders

  berniesanders Über ELLEgirl

  Als het mogelijk is de volgende keer vragen of ze je bed kunnen kantelen zodat je voeten hoger liggen, helpt veel :)
   
 16. Toubab

  Toubab Super ELLEgirl

  Ik ga morgen weer! Door zulke verhalen voelt het nog even extra goed om weer te gaan. Blij dat je met zoiets "kleins" zoveel mensen kunt heloen
   
 17. Ninetales

  Ninetales Über ELLEgirl

  Ik ga nu proberen plasma te doneren! Is harder nodig van mijn bloedgroep.
   
 18. Ninetales

  Ninetales Über ELLEgirl

  Gelukt trouwens dus ben nu plasmadonor
   
  Brrr en thoughtless vinden dit leuk.
 19. Beuty

  Beuty Über ELLEgirl

  Ik had zo'n oproepkaart gekregen dat ik weer mocht doneren binnen twee weken, maar vandaag "verlopen" die twee weken. Doen ze moeilijk als ik morgen kom (dus één dag na die twee weken) of kan dat gewoon??
   
 20. Vloeistof

  Vloeistof Über ELLEgirl

  @Beuty denk wel dat het kan hoor. Volgens mij zijn ze alleen maar blij. Anders even bellen? Ik vind ze ook altijd erg behulpzaam aan de telefoon.
   
  Beuty vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina