1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Borderline

Discussie in 'Centraal Station' gestart door BIATCH., 5 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. BIATCH.

  BIATCH. Super ELLEgirl

  Hoi meiden

  is er hier iemand die borderline heeft/ ervaring heeft met borderline en daar ervaringen wil over uitwisselen? :)
   
 2. BIATCH.

  BIATCH. Super ELLEgirl

  Ik (denk) dat ik het zelf heb, vind de stap nogal groot om naar een specialist te gaan. Heb jij het zelf of een vriend? :)
  Wil voornamelijk weten hoe je er mee leert omgaan..
   
 3. Melonia

  Melonia Super ELLEgirl

  Ik zou een diagnose laten stellen door een psycholoog, want je kan net zo goed iets anders hebben. Je moet nooit zelf voor doktertje spelen, want de symptonen die bij bordeline zijn, zijn ook bij andere stoornissen. Ik zelf heb trouwens bordeline..
   
 4. Teamo!

  Teamo! Über ELLEgirl

  Heel veel mensen denken dat ze het hebben. De helft van mijn vrienden denken dat ze het hebben omdat ik het heb en ze vinden dat ze soms op mij lijken. Maar geloof me, als je het hebt dan weet je dat wel. Het gaat niet over dipjes. Het is best wel crisis.
   
 5. (u_u)

  (u_u) Super ELLEgirl

  Ik studeer psychologie, en inderdaad je moet aan specifieke symptomen voldoen wil je de diagnose borderline krijgen. Sommige symptomen hebben overlap met andere stoornissen. Hiervoor kan je het best naar een psycholoog gaan.
   
 6. BIATCH.

  BIATCH. Super ELLEgirl

  Ik merk het heel sterk nu ik een vriend heb. Ik zie hem ontzettend graag maar af en toe kan ik zo ontzettend kwaad op hem worden, gewoon door iets kleins dat hij zegt. Ik heb best wel een laag zelfbeeld (maar dit kan er ook niets mee te maken hebben). Er is bijna elke dag wel iéts dat hij doet of zegt waardoor ik kwaad op hem word. Terwijl ik achteraf altijd besef dat het helemaal niets voorstelt :(

  Ik ben deze week heel hard van mezelf geschrokken. M'n vriend was naar een feestje en had niets van zich laten weten. Toen hij thuis kwam stuurde hij me een sms'je en ik werd hier wakker van. Ik weet niet waarom, maar ik was zo ontzettend kwaad op hem dat hij dan pas iets had laten weten en me daarbovenop nog eens had wakker gemaakt. Hij ging slapen en ik wist met m'n woede geen blijf. Ik heb mezelf toen heel hard gekrabd en dat "hielp" op dat moment. Ik werd er kalm van, en ik had het verdiend, want mijn reactie was ronduit belachelijk.
  Achteraf gezien snap ik echt niét waarom ik dat gedaan heb, ik zou het nu absoluut niet kunnen...
   
 7. isadora_paradijsvogel

  isadora_paradijsvogel Über ELLEgirl

  ik heb borderline. bij mij is het ook vastgesteld door een psychologisch onderzoek.
  tegenwoordig roepen heel veel mensen dat ze het hebben omdat iedereen zich wel in de kenmerken herkent. het is ook een persoonlijkheidsstoornis. de borderline kenmerken lijken ook veel op gedrag uit de puberteit en is daardoor niet zomaar vast te stellen.
   
 8. Teamo!

  Teamo! Über ELLEgirl

  Ja klopt, op mijn 21e wordt mijn diagnose officieel en heet het niet meer 'ontwikkeling tot...' niet dat dat zoveel verschil maakt.
   
 9. eseeenn

  eseeenn Über ELLEgirl

  tegenwoordig denkt iedereen borderline te hebben ..
   
 10. Down_Under

  Down_Under Über ELLEgirl

  Ik ken iemand met borderline en pas was ik echt heel boos op haar. Heb het niet tegen haar gezegd, omdat ik dacht 'wat sneu ze heeft borderline en dit is hoe zij iets oplost' Best erg van mij, maar ik weet gewoon niet goed hoe ik er mee om moet gaan :rolleyes:
   
 11. isadora_paradijsvogel

  isadora_paradijsvogel Über ELLEgirl

  ik was ook 21 of 22 toen de diagnose gesteld werd. het is moeilijk om te zeggen of je borderline hebt want je moet voldoen aan een aantal kenmerken en die kenmerken kunnen ook weer ergens anders bij horen. of je bent gewoon zwaar aan het puberen geweest.

  ik erger me best wel aan mensen die roepen dat ze ook borderline hebben,ze zouden het eens een dag echt moeten hebben denk ik dan
   
 12. isadora_paradijsvogel

  isadora_paradijsvogel Über ELLEgirl

  gewoon zeggen. ze mag dan wel borderline hebben, het mag geen excuus worden zodat ze zich kan misdragen.
  haar op een goede manier op haar gedrag wijzen kan haar ook helpen in te zien dat ze dingen anders moet aanpakken.
   
 13. Worn.out

  Worn.out Über ELLEgirl

  voor mij is nog niet vast gesteld wat ik nou precies heb.. ik denk ook niet dat het vast te stellen is en het boeit mij ook niet zo echt meer..enige wat ik weet is dat het niet echt prettig is.. maar goed ze zeggen dat ik wat borderline trekken heb.

  ik zit aan medicatie (AD) en ik ben net 21.
   
 14. Teamo!

  Teamo! Über ELLEgirl

  Ja ik was 19 en de psychiater zei dat het nog 'in ontwikkeling' was omdat ik nog geen 21 was. Maar ze zeiden dat het eigenlijk sowieso zou uitgroeien tot borderline. Dat in ontwikkeling was alleen maar omdat ze die diagnose niet mogen geven onder de 20/21 ivm puberen enzo.

  En ja idd, al die mensen die dan zeggen dat ze dat hebben, omdat ze wel eens last hebben van een stemmingswisseling ofzo. Het is zooo veel meer dan dat, het helpt heel je leven naar de knoppen.
   
 15. isadora_paradijsvogel

  isadora_paradijsvogel Über ELLEgirl

  ja ik ken dat ja, ik ben ook opgenomen geweest en toen was er ook een meisje die als diagnose had gekregen dat ze borderline trekken had. en meestal is het dan ook gewoon echt borderline. zij was 18.
  het is idd echt een hel om het te hebben. gelukkig gaat het nu een stuk beter, al kan ik er soms nog flink last van hebben
   
 16. diamonds

  diamonds Über ELLEgirl

  Heb het zelf niet ofzo maar ben er wel benieuwd naar.

  Een meisje uit m'n klas heeft dit en zij heeft echt 100 verschillende gezichten, is dat ook zo'n symptoom?

  Zij roddelt over iedereen maar in je gezicht doet ze poeslief en ze veroorzaakt ruzies tussen iedereen maar als de ruzie uitbreekt dan zegt ze altijd; 'ja ik ben helemaal klaar met die ruzies!! heb er helemaal niks mee te maken, echt kinderachtig. ik ga weg hier' en dan maar zeuren dat ze ons kinderachtig vind en dat zij volwassen is etc.

  heeft dat er misschien ook wat mee te maken? Dit is niet aanvallend bedoelt ofzo hoor dat verhaaltje hierboven maar ik dacht altijd dat dat een kenmerk van borderline was dus ik ben wel benieuwd of het echt zo is! En anders is het gewoon een bitch:p
   
 17. Down_Under

  Down_Under Über ELLEgirl


  Hm, ik ga dat in het vervolg wel doen ja. Het is nu alweer even geleden. Ze ging zich nogal bemoeien met een relatie tussen mij en haar ex-scharrel. We hadden één keer gezoend en zij ging hem vertellen dat ik helemaal smoorverliefd op hem was en continu over hem aan het praten was ;')
   
 18. isadora_paradijsvogel

  isadora_paradijsvogel Über ELLEgirl

  misschien zit ze er nog mee ofzo? in ieder geval, ik zou het gewoon zeggen!
   
 19. Sax

  Sax Über ELLEgirl

  Mijn broer heeft Borderline. Hij ging op jonge leeftijd al het huis uit, dus ik heb hem niet heel lang thuis mee gemaakt. Echter, de keren dát hij langs kwam, vond ik hels, echt verschrikkelijk. Hij is nu 31 en ik zie het na al die jaren niet verbeteren. Toen ik jonger was dacht ik altijd 'het wordt wel minder', maar nee. Ik heb ook bewust geen contact met hem, ik kan er gewoon niet tegen. Ik zie hem slechts een paar keer per jaar.

  Maar TS, wat wil je precies weten erover?
   
 20. Teamo!

  Teamo! Über ELLEgirl

  Opgenomen ben ik nooit geweest maar ik zit er wel dicht tegenaan, ik ben gestopt met therapie en AD en dat had ik misschien niet moeten doen maar ik vind het moeilijk als mensen me hulp bieden.. Ik denk nog steeds dat ik het zelf kan maar dat kan ik niet. Maar ik zie wel, ik leef met de dag en ik zie wel hoe ver ik kom.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina