1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

EGF Boulevard

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Marritvanden, 31 aug 2016.

  1. Marbella

    Marbella Guru ELLEgirl

    Oh daar komt de aap uit de mouw: prostitutie is schokkend en niet normaal? Maar toch moeten ze er open over zijn, ondanks deze oordelen? Logisch.
     
    Flamoes, Sasha, LouiseZandberg en 5 anderen vinden dit leuk.
  2. >>SuperWoman<<

    >>SuperWoman<< Über ELLEgirl

    Waar prostitutie een overlevingsstrategie is bijv. in hele arme landen of in extreme situaties zal ik niet over oordelen.

    Maar puur voor materialisme en showen....? Vind ik een enorm slecht voorbeeld en vind het begrijpelijk dat mensen dat naar buiten willen brengen, zodat jonge mensen zien welke 'offers' materialisme en uiterlijk vertoon met zich mee kunnen brengen en daarmee wellicht beter onderscheid kunnen maken tussen wat echt belangrijk is in het leven en waar je naar 'moet' streven.
     
    rayale, batalash, Deftige Hengst en 9 anderen vinden dit leuk.
  3. quantummechanicus

    quantummechanicus Über ELLEgirl

    In veel culturen wordt economische rijkdom gezien als een van de belangrijkste dingen in het leven, wie ben jij om jouw (ook deels cultureel bepaalde) mening over wat echt belangrijk is aan de hele wereld op te dringen?
     
  4. Twonights

    Twonights Über ELLEgirl

    En wie ben jij dan weer om haar mening te bagatelliseren?

    Sorry ik vind dit altijd zo'n non-argument.

    Ben het er niet mee eens dat prostitutie schokkend is of wat dan ook, maar die lifestyle zou ik niet als voorbeeld voor mijn kinderen willen.
     
  5. >>SuperWoman<<

    >>SuperWoman<< Über ELLEgirl

    Ten eerste dring ik niets aan de wereld op. & ten tweede is het inderdaad mijn mening. Iedereen moet doen wat hij wil maar ik sta helemaal achter goede voorlichting naar kinderen en jongeren (en zelfs volwassenen) over zulke onderwerpen.

    En daar ga ik mij absoluut niet slecht over voelen. Ik snap niet waarom verschillen in normen en waarden maar in de doofpot gestopt moeten worden om dat 'culturen nu eenmaal verschillen'. Ik vind dat daar best een dialoog over gevoerd mag worden.

    En ik zie vooral westerse meiden trouwens dus ik vind het niet echt een andere cultuur?
     
  6. quantummechanicus

    quantummechanicus Über ELLEgirl

    @Twonights ik zou dat ook niet voor mijn kinderen willen, maar dat er mensen zijn die autonoom beslissen om wel dat werk te doen om die levensstijl te kunnen bekostigen, dat is aan hun.

    Je mag er over oordelen, maar eisen dat die mensen openheid geven over hoe ze die levensstijl kunnen aanhouden, alleen omdat jij prostitutie moreel gezien afkeurt, dat slaat natuurlijk nergens op.

    Prostitutie bestaat alleen omdat er vraag naar is, wind je eens op over degenen die dit mogelijk maken.

    @>>SuperWoman<< ik ben ook voor goede voorlichting hierover, maar dat hoeft niet vanuit die meiden die het doen zelf te komen, of uit degenen die hen exposen. Als je op de hoogte bent van het feit dat er meiden zijn die een jetsetleven leiden omdat ze geld krijgen van rijke mannen die seks met ze willen hebben, is dat toch genoeg? Waarom moeten die meiden zo aan de schandapaal genageld worden?
     
    Buyaka en Brasenose vinden dit leuk.
  7. Twonights

    Twonights Über ELLEgirl

    Huh heb je überhaupt gelezen wat ik getypt heb? Ik keur prostitutie echt nergens moreel af. Ik keur je zogenaamde jetset leven afbeelden zonder de downside ook te benoemen af.
     
    wompie vindt dit leuk.
  8. Marbella

    Marbella Guru ELLEgirl

    Maar er heerst een gigantisch taboe op prostitutie, waarom zouden zij zich vrijwillig blootstellen aan al die oordelen? Als zij dat niet willen (wat logisch is) hebben anderen dat te respecteren.
     
  9. Twonights

    Twonights Über ELLEgirl

    Ik snap je punt. Maar ik vind het gewoon niet fair overkomen om je leven vol speedboten, infinity pools, palmbomen, mini-bikini's, opgepompte tieten en feestjes tentoon te stellen, en niet de 'offers'. Ik vind ook dat dit onrealistische gedoe beter de kiem in gesmoord kan worden voordat 13-jarigen denken dat zo'n leven voor hen ook haalbaar of liever gezegd wenselijk is.
     
    wetenschap, ZusjevanJoost en GUILTYPLEASURE vinden dit leuk.
  10. quantummechanicus

    quantummechanicus Über ELLEgirl

    @Twonights sorry, typte dat met Superwoman in mijn achterhoofd.

    Maar je vraagt van de gewone mens die social media gebruikt toch ook niet om van hun positieve, happy posts de downside te benoemen? Daar raken hun volgers net zo goed door beïnvloed als door het zien van die meiden met hun happy jetsetleven.

    En vraag je de rich kids of instagram ook om te benoemen dat ze die nieuwe Lamborghini hebben gekregen omdat ze hun vader al zes maanden niet hadden gezien en omdat hun moeder weer in rehab zit vanwege de drank?

    En wat is nou eigenlijk de slechte invloed van die jetsetposts op "de jeugd"?
     
    Brasenose vindt dit leuk.
  11. >>SuperWoman<<

    >>SuperWoman<< Über ELLEgirl

    Het bestaat ook omdat er aanbod is. Over die mensen wind ik me ook op, maar ik maak me wel bozer over degene die zichzelf zo aanbieden.

    Ik verwacht ook niet dat die meiden daar zelf voor uitkomen, maar ik snap wel degene die dat naar buiten willen brengen.
     
  12. Marbella

    Marbella Guru ELLEgirl

    Nouja ik vind dan alsnog dat het niet aan "ons" (die website) is om dat publiek te maken. Vind het niet netjes om iemands geheimen op straat te gooien zeg maar. Net zoals jij wil dat die post niet gequote wordt, en dan doe ik dat niet.

    Ook al vind je dat het bekend zou moeten zijn, dat betekent nog niet dat het ok is om het (tegen iemands wil) bekend te maken. Dat vind ik alweer stap 2.
     
  13. quantummechanicus

    quantummechanicus Über ELLEgirl

    Waarom?
     
  14. Twonights

    Twonights Über ELLEgirl

    Uhuh is ook niet netjes, maar ik snap het wel.
    Haha daar heb je me vastgezet, heb je idd gelijk in. Verschil is alleen dat ik al niet halfnaakt en geil kijkend op instagram sta, en mezelf dus ook niet probeer te verkopen op zo'n manier
     
  15. Twonights

    Twonights Über ELLEgirl

    Uhuh is ook niet netjes, maar ik snap het wel.
    Haha daar heb je me vastgezet, heb je idd gelijk in. Verschil is alleen dat ik al niet halfnaakt en geil kijkend op instagram sta, en mezelf dus ook niet probeer te verkopen op zo'n manier
     
  16. >>SuperWoman<<

    >>SuperWoman<< Über ELLEgirl

    Owja en doordat deze meiden echt enorm gewaagde foto's van zichzelf plaatsen, lijkt het alsof de algemene moraal van wat je van jezelf laat zien enorm is verlaagd. Het lijkt zo heel normaal om een foto op je kont ingezoomd te plaatsen en dat doen 15 jarige dan na. Al helemaal als bloggers dat ook beginnen te doen bijv. Monica Geuze.

    En ik denk dat deels ook door de hoeveelheid aan zulke accounts op instagram komt. Het onderscheid tussen profielen is helemaal vervaagd. Soms kun je niet eens meer zien of iemand een model is, een prostitue of een meisje om de hoek.

    ik vind dat echt een slechte ontwikkeling, maarja aan de andere kant moet elke vrouw zelf weten wat zij van zichzelf laat zien. Vrijheid vind ik enorm belangrijk, maar ik voel me hier zo ver vanaf staan als vrouw.
     
  17. Twonights

    Twonights Über ELLEgirl

    Precies dat punt, dat bijna iedereen alleen de 'upside' laat zien, had ik zelf ook al aangehaald.

    Ook op dat andere punt: ja in ieder geval fairder als ze laten merken dat het een cadeau was.

    Ik heb geen zin in een hele nieuwe discussie over de invloed ervan op de jeugd. Maar ik denk dat het beeld van volledig opgemaakte, zwoele, slanke vrouwen in bikini op insta eenzelfde werking kan hebben als supermodellen in bladen. Sommige jongeren gaan dat als ideaalbeeld zien, lijkt me niet heel gezond.
     
  18. slurp

    slurp Über ELLEgirl

    Ik denk dat het een mix van beide is. Het is zowel goed als kwaad dat ze dit plaatsen. Ik snap helemaal dat mensen het niet OK vinden om die meisjes te exposen maar je moet ook toegeven dat deze meisjes hun volgers beinvloeden. Wat me ook opviel toen ik hun instagram nog volgde is dat als ze iets nieuws plaatsen ze veel positief/neutral commentaar van vrouwen kregen. Daarom vind ik het ook onjuist om te zeggen "maarja, mannen", want er zijn ook genoeg vrouwen en meisjes die het volgen.
     
    armadillo vindt dit leuk.
  19. >>SuperWoman<<

    >>SuperWoman<< Über ELLEgirl

    Ja goeie vraag. Denk puur omdat ik ook vrouw ben.
     
    Buyaka vindt dit leuk.
  20. slurp

    slurp Über ELLEgirl

    Ik denk omdat het onderdrukking kan zijn afhankelijk van je invalshoek van feminisme

    Je hebt deze invalshoek: deze vrouwen doen wat ze zelf willen, hebben de vrijheid om hun eigen keuzes te maken en dat is goed.
    Maar je hebt ook de invalshoek: de keuzes die deze vrouwen maken zijn het gevolg de patriarchische maatschappij, en dus zijn ze helemaal niet vrij

    Die tweede invalshoek kan op slut shamen lijken. Ik weet iig dat in mijn colleges feminisme de docente ook begon over dat meisjes die sexy foto's posten volgens haar gewoon onderdrukt zijn en toen had ik ook wel zoiets van ja maar wacht even, is dit niet slut shamen :p
     
    Zainab en quantummechanicus vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina