1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

EGF Boulevard

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Marritvanden, 31 aug 2016.

 1. quantummechanicus

  quantummechanicus Über ELLEgirl

  Vind ook wel dat @LouiseZandberg flink de moraalridder uithangt hier hoor :p.

  En dat sportverslaving bestaat betekent niet dat het net zo'n wijdverspreid probleem is als eetverslaving. Beetje makkelijk om te zeggen "er is ook een andere kant" en dan te denken dat je daarmee een geldig argument hebt.
   
  Twonights, Lula, Huismus en 4 anderen vinden dit leuk.
 2. "Giant Laser"

  "Giant Laser" Über ELLEgirl

  Door de gemeente? Dat is wel kwalijk, want ik kan me voorstellen dat het opperen van een 'carriereswitch' altijd als dwingend zal worden ervaren.

  Ik denk dat pristitutie eerder in de lijn kunstenaar, zanger, actrice ligt want er is een bepaald talent voor nodig. Niet iedereen kan het zomaar. (Arts of rechter ook niet, maar dat wordt je door de gemeente ook niet opgelegd om te gaan doen. :p)
   
  quantummechanicus vindt dit leuk.
 3. sodapop

  sodapop Super ELLEgirl

  Snap oprecht niet wat er zo erg aan is om van iemands lichaam te zeggen: 'ik vind het niet mooi'. Is toch gewoon een mening? Of iemand dan al dan niet iets aan dat lichaam kan doen, tja. Als je een outfit, of de inrichting van een huis niet mooi vindt zeg je dat toch ook? Misschien niet altijd tegen die persoon zelf natuurlijk, maar het er even met je zusje/vriendin over hebben is menselijk toch?
   
 4. Junebug85

  Junebug85 Über ELLEgirl

  Nja dit vind ik dus ook. En ik heb op dit forum al meerdere malen aangegeven dat ik iets niet vond kunnen omdat het bodyshaming was, maar ik vind bodyshaming meer het op een hele kinderachtige manier iemands lichaam afkraken (zoals mensen die zeggen dat Kim K een bordje 'pas op zwenkt uit' aan haar kont moet hangen want 'jezus wat een reet', iets wat ik ooit eerder op dit forum postte om dat even als voorbeeld te nemen). 'ik vind haar lichaam niet zo mooi' is toch gewoon netjes geformuleerd en gewoon een mening en kwestie van smaak.
   
  Amphitrite., Twonights, Lula en 9 anderen vinden dit leuk.
 5. sodapop

  sodapop Super ELLEgirl

  Helemaal mee eens! 'Ik vind dat lichaam niet mooi' is toch geen bodyshaming, super overdreven.
   
  Marbella en Pangur Bán vinden dit leuk.
 6. LouiseZandberg

  LouiseZandberg Über ELLEgirl

  Noem me overdreven of een moraalridder, ik vind de andere kant juist weer hypocriet. Het enige wat ik duidelijk probeer te maken is dat het gewoon verstandiger is om helemaal niets over een lichaam te zeggen. Want als het een foto van een dik iemand was geweest, dan was er een bom losgebarsten als iemand er een opmerking over had gemaakt. Maar als iemand er zelf voor traint is het ineens wel geoorloofd? Dát vind ik vreemd. Zo werkt het toch niet? Maar zoals ik eerder al zei: blijkbaar heb ik dan een onpopulaire mening. Dat kan.

  @Marbella En om dan met dingen te gaan strooien als 'Jeez Louise' en 'ik heb altijd onenigheid met jou' vind ik nergens voor nodig en onnodig kwetsend. Kan me ook niet herinneren dat ik ooit met jou gesproken heb hier op het forum. Jij vindt het toch ook niet leuk als er zulke opmerkingen over jou gemaakt worden?
   
  knakworst, Cerseii, rayale en 10 anderen vinden dit leuk.
 7. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  @LouiseZandberg nou het valt me vaker op en ik dacht dat het jou ook zou opvallen, we praten namelijk wel vrij regelmatig met elkaar? Maar zoals ik later al zei: dat ligt natuurlijk ook aan mezelf. Maar je hebt gelijk, ik zou het ook niet leuk vinden als zoiets over mij werd gezegd. Ik wilde je een soort van voor zijn denk ik. Excuses.

  Jeez Louise was eerder grappig bedoeld omdat jij iets uit mijn post haalde wat ik gewoon totaal niet zei, wat er niet in stond dan denk ik wel ???? Dan wordt het moeilijk praten met elkaar, dat vind ik jammer.

  Ook nu denk ik weer: ok je argument is dat je het niet over dikke mensen mag zeggen. Maar wat vind je er dan van dat mensen hier zeggen dat het haar keuze is, dat ze dit wil uitstralen, dat ze model is, dat het gebeeldhouwd is? Dat vind jij voor het resultaat geen verschil maken, dat is prima, maar het is wel een verschillende situatie. En dat anderen over verschillende situaties verschillende oordelen hebben maakt ze niet hypocriet. Het zou hypocriet zijn als het precies hetzelfde is en bij de een mag het wel maar bij de ander niet. Maar het is niet precies hetzelfde.
   
  quantummechanicus vindt dit leuk.
 8. Mata Hari

  Mata Hari Super ELLEgirl

  Bodyshaming is toch van een compleet ander kaliber, kom op zeg. Bodyshaming is zeggen: 'dat mens heeft geen tieten, dan ben je echt geen vrouw' of 'moet je die vetrollen zien, echt smerig.'
  Maar een type lichaam wel/niet mooi vinden is gewoon een kwestie van smaak, net als een type gezicht, een lengte, een bepaalde raciale achtergrond (of is dat ook te politiek incorrect om te zeggen??)

  Ik vind inderdaad ook wel dat er een overdreven bescherming hangt over het maken van (normale, geen 'bodyshaming') opmerkingen over een dikkere (met name) vrouw, maar in plaats van dat we dan ook maar de dunnere vrouw extreem in bescherming nemen, vind ik dat we die hele overdreven bescherming überhaupt moeten opheffen.

  Ik vind het lichaam van Doutzen ook niet mooi, maar dat van Ashley Graham ook niet. En dat van mezelf trouwens ook niet.

  Kwestie van niet mijn smaak, maar veel plezier ermee.
   
  Overjoyced, Sherida, Hans Kazan en 15 anderen vinden dit leuk.
 9. slurp

  slurp Über ELLEgirl

 10. slurp

  slurp Über ELLEgirl

  En als de dokter zegt dat je te dik (of te dun!!) bent is dat dan ook bodyshamen? Give me a breako_O
   
 11. Tante Pollewop

  Tante Pollewop Über ELLEgirl

 12. slurp

  slurp Über ELLEgirl

  Oh en wat betreft body shamen is deze ook wel het vermelden waard :p

  [​IMG]
   
 13. Sax

  Sax Über ELLEgirl

  Haha tof! Lijkt me zo'n gezellige man om een praatje mee te maken.
   
  Tante Pollewop vindt dit leuk.
 14. Charles Darwin

  Charles Darwin Super ELLEgirl

  @slurp Jaja, die Leo ziet er uit als een gemiddelde kerel van zijn leeftijd. Hoe haalt hij het in zijn hoofd, celeb zijnde :rolleyes:

  Ik vraag me dus hoe mensen die bovenstaande artikelen schrijven later terug kijken op hun leven. Er zijn weinig beroepen waar ik op neerkijk, maar dit soort diarree schrijvende roddelpers bevind zich toch wel in het afvoerputje van de maatschappij.
   
  Amphitrite., Overjoyced, Twonights en 2 anderen vinden dit leuk.
 15. Vincent Vega

  Vincent Vega Super ELLEgirl

 16. Flamoes

  Flamoes Über ELLEgirl

  Snap ook niet waarom dat meteen shamen is. Je zegt niet dat het afschuwelijk is of dat iemand zo niet mag zijn. Allen dat het niet jouw smaak is. Op deze manier mag je dus ook nooit iemand knap noemen?
   
  Overjoyced en sodapop vinden dit leuk.
 17. Enthusiasm

  Enthusiasm Guru ELLEgirl

 18. "Giant Laser"

  "Giant Laser" Über ELLEgirl

  Ik vind dat buikje wel sexy... :eek: MAAR ik snap niet dat hij altijd allemaal modellen als vriendin heeft. Hij lijkt me eerlijk gezegd ook een vrij saai en oninteressant persoon. :eek: Zeg ik dat over Leodepeo? Zomaar? :eek:
   
  quantummechanicus vindt dit leuk.
 19. Toeps

  Toeps Über ELLEgirl

  Pffff, die clickbait shit altijd.

  "De moeder van de actrice, Dina, en haar woordvoerder laten nu aan Gossip Cop weten dat LiLo zich niet heeft bekeerd, maar 'verschillende religies wil leren kennen'. Bovendien studeert ze momenteel Arabisch in Dubai en heeft ze uit respect voor de cultuur daar haar Instagrampagina even op non-actief gezet.

  Intussen doet Lindsay Lohan ook veel vrijwilligerswerk voor Syrische vluchtelingen én schijnt ze aan een vervolg op de iconische film Mean Girls te werken."
   
 20. #Eendje

  #Eendje Super ELLEgirl

  en toch vind ik deze artikelen, zeker de tweede, 'makkelijk', want bodyshaming is niet oké maar harde woorden zijn harde woorden, hoe je er ook uit ziet. Zeker bestaat de thin privilege en dat vind ik echt heel raar, maar door te zeggen dat het hierdoor nog vervelender is voor dikkere mensen vind ik dan weer een gekke vergelijking. Ik denk dat het twee issues zijn: bodyshaming en thin privilege. De eerste doet pijn voor aan wie het ook gericht is. Thin privilige is wat mij betreft wat er mis is met onze commerciële consumptiemaatschappij.

  Wazig lang verhaal maar ben wel benieuwd (als je het al begrijpy, haha)hoe jij hier over denkt?
   
  LizzyBennet en Toeps vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina