1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

EMDR ervaringen?

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Jeminae, 1 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jeminae

  Jeminae Super ELLEgirl

  Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die ervaring hebben met EMDR?
  Ik ga maandag voor het eerst met m'n psycholoog hier mee aan de slag en vind het eigenlijk wel heel spannend. Misschien dat iemand haar ervaringen wil delen?
   
 2. Damnatio Memoriae

  Damnatio Memoriae Über ELLEgirl

  Bij mij heeft het heel goed gewerkt. Ik werd er wel moe van en kreeg er hoofdpijn van, maar dat ging gewoon weer over. Ben blij dat ik het gedaan heb.
   
 3. Piensie

  Piensie Rookie ELLEgirl

  Ik heb EMDR gehad wat mij heeft geholpen bij rouwverwerking. Bij mij ging het ongeveer zo: de psycholoog ging samen met mij terug naar mijn meest traumatische gebeurtenissen, terwijl ik een koptelefoon op had die elke keer tikjes liet horen. Vervolgens moest ik een cijfer geven in hoeverre ik het nog als traumatische ervoer wat natuurlijk steeds minder werd. Na 90 minuten was het dan klaar. Ik had soms het idee dat het niet echt werkte, maar merkte vooral achteraf dat ik er heel veel baat van heb gehad en dat dit me echt heeft geholpen met verwerken. Het kan wel zwaar zijn, en idd zoals hier boven al wordt gezegd, ook erg vermoeiend werken en leiden tot hoofdpijn enzo. Vaak ging ik na een sessie gewoon een middagje op de bank met chocola en heul veel thee, zodat ik me dan iets beter voelde ;).
   
 4. Anna Molly

  Anna Molly Über ELLEgirl

  Ik heb het een paar jaar geleden gedaan voor traumaverwerking, maar het heeft bij mij niet geholpen.. Waarschijnlijk omdat ik van mezelf al erg goed ben emoties van een bepaalde gebeurtenis te scheiden en het vooral de nasleep was van de gebeurtenis die sporen achter heeft gelaten, maar dat zat allemaal veel te diep weg gestopt ofzo. Mindfullness heeft bij mij uiteindelijk veel meer geholpen.

  Ik had trouwens ook neit echt last van hoofdpijn ofzo erna... Vond het allemaal niet zo boeiend. Best apart eigenlijk..
   
 5. Bastille

  Bastille ELLEgirl

  Mijn psychologe wilt ook EMDR met mij gaan doen en zat er zelf aan te denken om mindfulness te proberen! Zou je daar wat meer over kunnen vertellen?
   
 6. OhMyGosh!!!!!

  OhMyGosh!!!!! Guru ELLEgirl

  Ik heb een paar sessies gehad om beter met mijn pestverleden om te gaan. Bij mij heeft het echt heel goed gewerkt, ik moest bepaalde pijnlijke gebeurtenissen terughalen en toen kon ik zelf bepalen welk gevoel ik daar voortaan bij wilde, of zo. Door het weer opnieuw te beleven (hoe raar dat ook klinkt) ging het rotgevoel gewoon weg en kwam er als vanzelf een nieuw gevoel voor in de plaats. Ik vond het heel prettig, ook omdat ik maar 2 of 3 keer geweest ben en ik er nog steeds profijt van heb. Ik kan het zeker aanraden!
   
 7. Jeminae

  Jeminae Super ELLEgirl

  Mindfulness werkte bij mij juist helemaal niet. Vond dat echt verschrikkelijk!

  Ben er wel bang voor dat bij de EMDR er veel emoties omhoog gaan komen, die ik nu ver weg heb gestopt. Snap dat dat juist de bedoeling is, dat je er dan wat mee kan doen om ze te verwerken, maar vind het heel eng
   
 8. OhMyGosh!!!!!

  OhMyGosh!!!!! Guru ELLEgirl

  Ja, bij mij ging het ook zo. Ik dacht eerst ook 'hoe gaat dat nou werken met van die tikjes? Moet ik mezelf nu een soort van gaan dwingen om een ander gevoel bij die gebeurtenis te hebben?'. Maar op een gegeven moment merk je dat je brein gewoon het werk doet, eigenlijk.
   
 9. OhMyGosh!!!!!

  OhMyGosh!!!!! Guru ELLEgirl

  Ik zag er ook erg tegenop, je gaat niet voor je lol vervelende gebeurtenissen 'herbeleven'. Het ligt ook wel aan de soort ervaringen die je hebt gehad, denk ik.

  Maar wat mezelf betreft: ik merkte juist dat ik me tijdens de sessie steeds krachtiger voelde, alsof ik alles uit kon gummen en opnieuw in kon delen. Het was natuurlijk pijnlijk en confronterend, maar ik voelde me daarna heel sterk.
   
 10. Jeminae

  Jeminae Super ELLEgirl

  Jullie ervaringen klinken 'hoopvol'! Heb er al iets meer vertrouwen in. Ik ga get niet met geluid doen, dus niet met die klikjes/tikjes, maar met bewegingen met de hand van mijn psycholoog. Ben benieuwd, heb nog niet echt een idee van hoe me dat gaat helpen
   
 11. OhMyGosh!!!!!

  OhMyGosh!!!!! Guru ELLEgirl

  Probeer er 'open' in te gaan en niet bang te zijn voor eventuele nare gevoelens, het kan eigenlijk alleen maar beter worden. Succes!
   
 12. Jeminae

  Jeminae Super ELLEgirl

  Lief, dank je :)
   
 13. Piensie

  Piensie Rookie ELLEgirl

  Ja dat had ik ook. Echt bizar. Als ik er over praat klinkt het af en toe best wel lame, maar ik heb er echt profijt van gehad. Ik hoop dat dat jij er ook veel aan hebt! Succes!
   
 14. fout

  fout ELLEgirl

  Uiteindelijk moet je door je emoties door om ze los te kunnen laten.
  Try EFT, works faster.
   
 15. J'adore♥

  J'adore♥ Über ELLEgirl

  Mijn zusje heeft EMDR sessies gehad omdat ze nog last had van haar pestverleden. Het heeft haar heel erg geholpen! Ze wilde het destijds niet in detail aan me vertellen wat de sessies precies inhielden, maar ik en mijn ouders merken wel dat ze er minder zwaar aan tilt en dat ze daardoor veel 'fijner' leeft, ze is ook opener naar andere mensen toe, toegankelijker etc.
   
 16. Jeminae

  Jeminae Super ELLEgirl

  Ik heb morgen voor het eerst EMDR, ben echt heel benieuwd maar vind het ook wel heel spannend!
   
 17. Tosti ijzer

  Tosti ijzer Rookie ELLEgirl

  Bij elk persoon zal het anders uitpakken denk ik. Bij mij werkte het namelijk helemaal niet, maar zo te zien bij andere juist wel. Hopelijk levert het je iets op!
   
 18. lifebyrosie

  lifebyrosie Super ELLEgirl

  Wauw jullie zijn bijna allemaal postitief, goed om te lezen zeg! Een belangrijk persoon in mijn leven begint er binnenkort ook mee, hoop echt dat het haar gaat brengen wat ze hoopt! Fijn om hier positieve dingen te lezen :)!
   
 19. Jeminae

  Jeminae Super ELLEgirl

  Zo, mijn eerste sessie zit er op. Wat een aparte gewaarwording zeg! Vond het op sommige momenten erg heftig, maar heb uiteindelijk wel dingen positiever kunnen krijgen, weet alleen niet goed hoe ik het uit moet leggen. Eigenlijk was het zo, wat er gebeurt is is gebeurt, mijn boosheid en verdriet er om mogen er zijn, daar hoef ik me niet schuldig over te voelen. Dat was het gevoel waar we mee eindigden.
  Volgende week gaan we weer verder, ben wel benieuwd of ik er nog last van ga krijgen, de psycholoog zei dat het zou kunnen dat er nog meer emoties loskomen de komende dagen.
   
 20. OhMyGosh!!!!!

  OhMyGosh!!!!! Guru ELLEgirl

  Ja, gek he? Je kunt ook niet uitleggen hoe het werkt. Bij mij ging het ook ongeveer zo, dat ik niet langer mezelf de schuld gaf, zeg maar. Toen is het zo gelopen, maar daar hoef ik niet nu nog last van te hebben. Ik hoop dat je volgende sessies ook goed zullen gaan.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina