1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Help: minor in het buitenland

Discussie in 'Studie & Werk' gestart door J336, 5 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. J336

  J336 Gast

  Hee allemaal!
  Ik heb een beetje een probleempje. Ik wil super graag een minor in het buitenland volgen.
  Via de universiteit waar ik studeer was het mogelijk om vakken in het buitenland te volgen aan gecontracteerde universiteiten (een aantal universiteiten in Scandinavië, eentje in Engeland en een aantal in Australië) zonder dat je dubbel collegegeld zou moeten betalen.
  Nu had ik aan de universiteit van Loughborough (die in Engeland) een aantal super leuke minors gezien die helemaal aansloten bij mijn interesses. Toen heb ik me daarvoor aangemeld een maand geleden, al vanalles geregeld met deze universiteit ivm vakken en huisvesting, en verder niet meer naar andere universiteiten / minors omgekeken, omdat het voor mij toch duidelijk was dat ik graag naar de universiteit van Loughborough wilde.
  Helaas kreeg ik vandaag ineens een mailtje van mijn universiteit: ik was niet ingeloot voor de universiteit van Loughborough (ik wist überhaupt niet dat hier een loting op zat), maar in plaats daarvan hadden ze me ingeschreven bij de universiteit van Bergen in Noorwegen, zonder dat ik daarmee heb ingestemd. Nou is Noorwegen natuurlijk ook leuk, maar toen ik naar het aanbod van vakken ging kijken was er niets wat mij aansprak en wat aansloot bij mijn huidige studie. Daarbij begint het onderwijs al begin augustus daar, terwijl ik midden augustus met mijn vriend een vakantie heb geboekt naar Santorini..
  Ik heb hierover gemaild naar mijn universiteit, waarop ik de reactie kreeg dat ze verder niets meer voor me konden doen. Mega balen natuurlijk!
  Nu ben ik zelf op onderzoek uit gegaan naar minoren in het buitenland (in Europa), maar alles wat ik tegenkom is of te duur (3000 euro collegegeld voor een semester vind ik wel heel erg veel geld), of het semester loopt tot januari of februari (in januari moet ik helaas weer terug zijn in Nederland om verplichte vakken te volgen) of het onderwijs is in een andere taal dan Engels of Nederlands.
  Nu wil ik jullie vragen of jullie misschien nog tips voor me hebben, misschien heeft iemand van jullie een minor in het buitenland gevolgd o.i.d.
  Even wat gegevens: Ik studeer op dit moment Gezondheidswetenschappen, dus iets in die richting zou heel leuk zijn. Verder ben ik ook geïnteresseerd in psychologie, voeding en sport, communicatie en nog wel veel meer dingen. Het onderwijs moet echt in het Engels zijn en het moet op WO niveau zijn. Oja, en het liefst in Europa!
  Alle hulp is welkom! X
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina