1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het bevallingstopic

Discussie in 'Zwanger & kinderen' gestart door rollercoasters, 9 mrt 2018.

 1. Tunnelvisie

  Tunnelvisie Über ELLEgirl

  :eek: Hoezo was ze kut dan?
   
 2. GEEZ.

  GEEZ. Über ELLEgirl

  Mijn vriend had er al niet zo'n super gevoel over, maar deed het voornamelijk voor mij. Ze kende totaal haar plek niet, vond zichzelf vooral heel belangrijk en dacht volgens mij ook dat ze mijn beste vriendin en een arts was. Ze noemde mij de hele tijd schat. Ergste was nog dat ze tijdens het persen bleef klagen over hoofdpijn, toen moet ik blijkbaar echt heel kwaad hebben geroepen hou je kop en maak foto's en drink je eens wat, om daarna te horen dat het echt geholpen had het drinken.

  Ze mag nu ook niet meer in het geboortecentrum komen omdat ze het personeel in de weg liep; En je moet op vandaag papieren hebben om te mogen fotograferen bij een bevalling of zoiets.

  Verder zijn het echt super foto's en filmpjes, maar nee ze was een erg aparte vrouw.
   
 3. Olivia88

  Olivia88 Über ELLEgirl

  Klopt idd, er zijn nu nog maar een aantal fotografen die in dat ziekenhuis foto’s mogen maken (ik denk dat we in hetzelfde zh zijn bevallen). Die regels zijn allemaal aangescherpt
   
 4. Mhysa

  Mhysa Super ELLEgirl

  Hier het topic met bevallingsverhalen voor de geïnteresseerden, ik vond dat zelf altijd in ieder geval heel fijn en fascinerend om te lezen.
  Mijn grootste tip is: probeer er zo "blanco" mogelijk in te gaan, zonder (te hoge) verwachtingen. Maar laat je zeker niet bang maken. Ja, het doet pijn. Ja, je kan het! En achteraf is het het inderdaad allemaal waard! (maar ik vergeet die pijn nooit meer hoor haha)
   
 5. Poppemie

  Poppemie Super ELLEgirl

  Ik heb redelijk wat foto's van het persen zelf en van net na de geboorte, maar vind het jammer dat ik er geen heb van tijdens de weeën. Zat zo in mezelf gekeerd, dat ik er geen besef van heb. Had me leuk geleken om ook daar foto's van te hebben, helaas.

  Trouwens, mocht mijn man foto's hebben genomen had ik hem waarschijnlijk uitgescholden hoor (arme stakker mocht amper ademen omdat ik 'volledige stilte nodig had), maar goed, achteraf vind ik het jammer
   
  Sandywich vindt dit leuk.
 6. legovogel

  legovogel Super ELLEgirl

  Tjonge @GEEZ. Dat lijkt me verschrikkelijk zo iemand.

  Ik heb eigenlijk helemaal geen mooie foto's van vlak na de geboorte. Als een tweede kindje lukt komt er wel iemand bij de bevalling fotograferen. Zij heeft bij zoon een newbornshoot gedaan en die foto's zijn echt prachtig geworden.
   
  GEEZ. vindt dit leuk.
 7. Ireth

  Ireth Über ELLEgirl

  Ik had een bevalplan van drie regels, nog geschreven de ochtend voor de bevalling begon. Ik vond het eerst onzin omdat ik geen verwachtingen wilde hebben, maar ben achteraf wel blij dat ik iets opgeschreven heb. Mijn weeën en ontsluiting gingen zo snel dat ik al snel van de wereld was en niet veel meer kon aangeven.
  Ik had bijvoorbeeld opgeschreven dat ik foto's wilde, die heeft de kraamzorg en verpleging die nacht gemaakt. Ook had ik opgeschreven dat ik zo laat mogelijk plat wilde gaan liggen, waardoor de verloskundige tijdens de weeën een skippybal en baarkruk heeft gehaald. Misschien was dat anders ook wel gebeurd, maar ik heb ze wel een paar keer naar mijn "plan" zien kijken.

  Een cursus oid heb ik niet gedaan, daar had ik geen enkele behoefte aan. Puffen leer je op dat moment wel, zo moeilijk is dat niet. Ik heb wel het boek veilig bevallen gelezen, die vond ik echt heel erg fijn. Kreeg er gewoon zin van in de bevalling, terwijl het wel heel eerlijk is over dat het pijn doet.

  Bevallingsgerelateerd kan ik ook aanraden om te zorgen dat je een vluchttas klaar hebt staan. Bij mij ging alles dus heel snel, ik had op dat moment geen tijd meer om nog iets in te pakken dus was blij dat alles klaar stond.
   
  quantummechanicus vindt dit leuk.
 8. FrauHelga

  FrauHelga Super ELLEgirl

  Ik zou geen foto's van de bevalling willen denk ik, maar wel van vlak er na als het kindje op de borst ligt of als de navelstreng wordt doorgeknipt.

  En dit is waarschijnlijk een hele domme vraag, :oops: maar hoe zorg(d)en jullie er voor dat het down there een beetje netjes was voor de bevalling? Normaal scheer ik, maar ik kan me zo voorstellen dat dat op het einde van de zwangerschap niet meer lukt als je zo'n dikke buik hebt. Mag je dan nog een wax laten doen in een salon?
   
 9. Tunnelvisie

  Tunnelvisie Über ELLEgirl

  Bij mijn zoontje heb jk steeds laten waxen maar dan ben je nog ruim 1,5 week flink harig tussendoor dus bij de tweede gewoon zelf op gevoel geschoren. Ging prima!
   
  FrauHelga vindt dit leuk.
 10. Unquestionable

  Unquestionable Über ELLEgirl

  Rond de 40 weken heb ik het steeds goed bijgehouden. Voordeel was dat m’n buik niet extreem groot was. Maar het moest wel allemaal op gevoel hoor haha. Gelukkig had ik de ochtend voor de bevalling geschoren haha
   
  FrauHelga vindt dit leuk.
 11. quantummechanicus

  quantummechanicus Über ELLEgirl

  Ik ben gewoon lekker au naturel naar de bevalling gegaan
   
  Pepernoot, Maison, Miss Etam en 3 anderen vinden dit leuk.
 12. The Combine

  The Combine Rookie ELLEgirl

  @quantummechanicus Inderdaad, was echt m'n laatste zorg toen ik in de bevallingskamer lag. Die mensen hebben trouwens al zoooo veel gezien dat ze niet snel onder de indruk zullen zijn. Ze hebben bij mij zelf nog een stukje moeten wegscheren voor de knip.
   
 13. GEEZ.

  GEEZ. Über ELLEgirl

  Bij mij heb ik zelf geprobeerd te scheren en vriend heeft geholpen, had echt een té enorme buik haha.

  Mbt puffen, het lukte mij totaal niet de eerste 10 minuten kreeg het niet voor elkaar haha. Hapte de hele tijd lucht met bolle wangen en kneep mijn ogen helemaal dicht haha. Vriend is het nog voor gaan doen, toen snapte ik het. Zal wel met vermoeidheid te maken hebben gehad haha
   
 14. Olivia88

  Olivia88 Über ELLEgirl

  Op onze badkamer kan ik de spiegel boven de wasbak zo draaien dat ik mijzelf kan zien in de douche. Zo heb ik geprobeerd de boel nog wat te snoeien haha. Maar het kon me weinig meer schelen toen de bevalling eenmaal begonnen was
   
  FrauHelga vindt dit leuk.
 15. Saturnus

  Saturnus Super ELLEgirl

  Je geboortekanaal gaat sowieso open, met of zonder haar :')

  Ik scheerde het wel, want dat is fijner voor als er gehecht moest worden. :oops:
   
 16. Mhysa

  Mhysa Super ELLEgirl

  Ik heb het ook allemaal bij kunnen houden, er kwam wat acrobatische choreografie aan te pas maar ik voelde me dan toch even net wat meer op mijn gemak haha.
   
 17. quantummechanicus

  quantummechanicus Über ELLEgirl

  Wat ik trouwens echt kut vond aan mijn bevalling was dat ik van het ziekenhuis een vragenlijstje à la bevalplan had gekregen. Netjes ingevuld en toen heeft geen een van die verloskundigen het bekeken of zich eraan gehouden.

  Ik had bijvoorbeeld opgeschreven "geen pijnstilling" en over het verloop van 5 uur hebben ze me 8 keer gevraagd of ik echt geen lachgas wilde. Ben uiteindelijk tijdens mijn persweeën die ik moest wegpuffen gezwicht, maar had dat mondding al na één keer inademen weggesmeten. Werd er alleen maar waus van en het hielp niks bij de persweeën.

  Als ik me van tevoren beter had gerealiseerd dat die medewerkers ook geen zin hebben om 's nachts urenlang een krijsend wijf aan te horen had ik wel wat steviger in mijn schoenen gestaan. Ik baalde achteraf echt dat ik me over heb laten halen.

  En vond die monitorbanden voor de weeën en de hartslag van de baby fucking klote, ik kon niet lekker bewegen en ze gleden op een gegeven moment toch de hele tijd af.
   
  pinkbeliever vindt dit leuk.
 18. Mhysa

  Mhysa Super ELLEgirl

  @quantummechanicus Ah superstom zeg! Ik vond het bij mijn tweede bevalling zó fijn dat ik de hele tijd alleen mijn verloskundige en mijn man in de kamer heb gehad. Ik heb volgens mij 3x gezegd dat ik het niet meer trok en gesmeekt om pijnstilling, maar omdat mijn ontsluiting zo goed vorderde en je met pijnstilling inderdaad aan alle toeters en bellen moet worden vastgelegd hebben ze heel sneaky steeds zitten zeggen "Okee, we kijken het nog even een half uurtje aan want je doet het zo goed!" en dan waren we zo weer een paar uur verder. Het was zo gewoon gemakkelijker.
   
  quantummechanicus vindt dit leuk.
 19. pinkbeliever

  pinkbeliever Super ELLEgirl

  Ja dat ja! Die banden en dat apparaat zaten me flink in de weg. Ik had ook het idee dat het extra kramp veroorzaakte tijdens mijn weeën.
   
 20. The Combine

  The Combine Rookie ELLEgirl

  Ja vond ik ook, op je rug liggen is echt niet bevorderlijk om weeën op te vangen. Heb dit toen ook wel aangegeven en toen mocht ik op m'n zij gaan liggen.
  Als we het dan toch over wee-opvang-posities hebben: voordat ik naar het ziekenhuis ging was de vroedvrouw bij mij, en die had zo'n heerlijke tip om de pijn tegen te gaan! Gewoon gaan zitten, je bekken kantelen en dan goed doorademen. Dit werkte echt suuuuuupergoed voor mij, was hier zelf nooit opgekomen. Ik had het gevoel dat ik me keihard ergens tegen moest afzetten met mijn benen, maar dit hielp eigenlijk niet. Een hete douche was wel heel fijn, had ook het idee dat m'n lichaam dan beter "openstond" ofzo om zich voor te bereiden.
   

Deel Deze Pagina