1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het Bullet Journal Topic

Discussie in 'Centraal Station' gestart door SilentMorning, 2 jan 2017.

 1. SilentMorning

  SilentMorning Über ELLEgirl

  Aangezien ik al een aantal mensen heb zien posten in het aankopen-topic dat ze een bullet journal hadden gekocht.

  Dus een topic is misschien wel leuk ter inspiratie en tips.
   
  Forum, Amphitrite., keekie en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. SilentMorning

  SilentMorning Über ELLEgirl

  Ik gebruik sinds vorig jaar een bujo. Toen had ik een grijze Leuchtturm.

  Aangezien ik niet werk of studeer heb ik niet erg veel om te noteren. Maar tijdens het plannen van ons huwelijk en een verhuizing, was het toch wel erg handig.

  Verder hou ik een habittracker bij om structuur in m'n leven te houden. En ik hou bij welke boeken ik lees en hoeveel pagina's ik daarvan lees.

  Voor dit jaar heb ik een Nuuna gekocht want holy shit die dingen zijn mooi. En net wat groter dan een Leuchtturm en meer stipjes omdat de afstand maar 3,5mm i.p.v. 5mm tussen de stipjes is. Liefde voor de forummer die plaatste dat ze een Nuuna had gekocht, anders had ik niet geweten dat het bestond.
   
 3. loffel

  loffel Super ELLEgirl

  Is het een soort lijstjes boekje? Want dat heb ik wel, was alleen niet bekend met de naam bullet journal. Ik houd er mn werkuren in bij, extra uitgaven, sparen, dingen die ik nog wil/moet doen, knutsel-ideeën, kleding die ik gekocht heb en spullen die ik wil kopen.
   
 4. Lethe

  Lethe Super ELLEgirl

  Ik ben ook sinds halverwege vorig jaar bezig :) Nu een nieuwe gekocht voor het nieuwe jaar en in m'n oude ga ik e.e.a. uitproberen voor werkdingen. Ik schreef daarvan namelijk alles in mijn 'gewone' (oude) bujo en dat ging nergens over. Zie wel hoe het loopt.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Heb er verder dus ook de Rock Your Handwriting als collectie inzitten en een fitness/exercise tracker voor 30 dagen. Hiervoor gebruikte ik ook altijd een weekly en dat vond ik zelf wel fijn. Misschien dat die t.z.t. weer terugkomt op één of andere manier.
   
  Skadi, Zompig, Orion en 6 anderen vinden dit leuk.
 5. Lula

  Lula Über ELLEgirl

  Ik doe zo te zien vrijwel hetzelfde zonder dat ik wist wat het was. Wel een stuk slordiger want het moet voor mij vooral praktisch zijn, geen kunstwerk. Dat kost je toch megaveel tijd dit?
   
 6. selineshanice

  selineshanice Super ELLEgirl

  wow, zoiets moet ik ook gaan doen. Zat het net even op pinterest te kijken. Maar mensen maken er wel echt een heel kunstwerk van zeg. Wat houden jullie er dan allemaal in bij?
   
 7. Brrr

  Brrr Über ELLEgirl

  Wauw ik zou willen dat ik hier het geduld voor had en het vermogen om überhaupt zoiets netjes op te schrijven:p
   
 8. Kamerbreed

  Kamerbreed Über ELLEgirl

  Ik gebruik sinds een jaar of twee een bujo en ik vind het ideaal. Vooral omdat je gewoon shit tussendoor kunt schrijven en dan gewoon in de index zetten zodat je het terug kunt vinden. En dan gewoon doorgaan met je dagelijkse lijsten. <3333 Die van mij ziet er overigens meestal niet uit en ik heb nu dit notitieboekje van de h ema.

  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt: 2 jan 2017
 9. selineshanice

  selineshanice Super ELLEgirl

  Maar je koopt eigenlijk gewoon een leuk notitie boek en dat kladder je vol met ideeën, doelen, to do lijstjes etc als ik het goed begrijp?
   
  CTFxc, Jetski en GEEZ. vinden dit leuk.
 10. Forum

  Forum Über ELLEgirl

  Wat is precies het voordeel van dit boekje tov een boek met lijntjes of lege pagina's?

  En kan je ze ook ergens goedkoop krijgen, of alleen maar dure merk boekjes?
   
 11. Sherida

  Sherida Über ELLEgirl

  Ik gebruik sinds september vorig een bujo en vind het wel heel erg chill. De mijne zou je minimalistisch kunnen noemen omdat ik geen kleurtjes en versieringen gebruik en mijn handschrift dramatisch is.

  Mijn journal is een Moleskine met puntjes ipv lijntjes zodat je zelf de vakjes kunt maken.
  [​IMG]
  In het achterflapje heb ik dan ook een geodriehoek gestopt om lijntjes te kunnen maken en ik heb een speciale Moleskine pen die ik aan het boekje kan klemmen zodat ik altijd alles bij me heb.
   
  Roderik, limoncello, Amphitrite. en 4 anderen vinden dit leuk.
 12. Lethe

  Lethe Super ELLEgirl

  @Lula Kan idd wel wat tijd kosten, maar ik vind het zelf ook echt leuk om te doen. Af en toe 's avonds, muziekje op de achtergrond en dan ben ik wel even zoet :D

  Er is een 'officieel' bullet journal notebook, maar je kan echt elk notitieboek/schrift gebruiken dat je wil en die kan gelinieerd, dotted, met hokjes of zelfs helemaal blanco zijn. Sommige mensen gebruiken ook zo'n kleine ringband agenda die ze naar keuze vullen. Online kun je ook printbare pagina's vinden, waar je dan alleen maar gaatjes in hoeft te schieten om ze in zo'n agenda te kunnen stoppen.
   
  Lula vindt dit leuk.
 13. Kamerbreed

  Kamerbreed Über ELLEgirl

  @Forum @selineshanice Je kunt het in elke notitieboekje doen. Ik wil het principe uitleggen, maar dit filmpje legt het veel beter uit dan ik kan:

   
  Zainab, selineshanice, Amphitrite. en 3 anderen vinden dit leuk.
 14. Lula

  Lula Über ELLEgirl

  Wat me wel handig lijkt, is dat alle pagina's genummerd zijn. Als je een inhoudsopgave maakt, kun je alles wel sneller terug vinden.
   
 15. Kamerbreed

  Kamerbreed Über ELLEgirl

  Nee vind ik ook hoor...die van mij ziet er niet uit.
   
 16. Saturnus

  Saturnus Super ELLEgirl

  Lijkt me heel fijn om mee te werken, lijstjes maken etc. Alleen ik ben zo chaotisch dat ik zelfs een lijstje moet maken om mijn lijstjes niet te vergeten.

  Misschien maar eens een nieuw buljo aanschaffen en er eens goed voor zitten en bijhouden.
   
  panna cotta en Marbella vinden dit leuk.
 17. Kiss The Girl

  Kiss The Girl Über ELLEgirl

  Ik heb gewoon een heel klein notitieboekje waar ik af en toe lijstjes maak van dingen die ik nog moet doen die week, of een lijstje van cadeaus te kopen voor kerst, boodschappen die ik nodig heb, etc. En soms schrijf ik ook mijn hardlooptijden en gewicht op. Maar dat is allemaal niet zo fancy.
   
 18. squidy

  squidy Super ELLEgirl

  Ik heb vorig jaar bij het schrijven van mijn scriptie een bujo bijgehouden, gewoon in een simpel Hema boekje. Ik hield er een agenda in bij maar ook bijvoorbeeld mijn hardloop schema en boodsxhappenlijstjes enzovoort. Enerzijds vond ik het heel handig omdat het me erg hielp met ritme krijgen in de dagen. Anderzijds had ik wel dat ik me te veel liet beïnvloeden door pinterest en alles veel te mooi wilde maken waardoor ik soms lang bezig was met schrijven en tekenen ipv daadwerkelijk aan mijn to dos te beginnen.

  Misschien ga ik het dit jaar nog eens een kans geven. Ivm de indexpagina, hebben jullie boekjes paginanummering?
   
 19. Lethe

  Lethe Super ELLEgirl

  @squidy Mijn dotted leuchtturm heeft in ieder geval van zichzelf al genummerde pagina's en een zelf in te vullen inhoudsopgave aan het begin (3 pagina's) met een kolom voor het paginanummer en een kolom voor het onderwerp. Zijn verder ook genoeg mensen die zelf een index maken en de pagina's zelf nummers geven.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Amphitrite. vindt dit leuk.
 20. Nordli

  Nordli ELLEgirl

  Ik heb er ook een!:) Heb met kerst een nieuw notitieboekje gekregen en nieuwe mooie pennen. Alleen zou ik er vanaf 2017 in beginnen, maar hij is nog zo goed als leef:oops:
   

Deel Deze Pagina