1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het [nog]-niet-zwanger topic.

Discussie in 'Zwanger & kinderen' gestart door Irethelensar, 27 apr 2017.

 1. Kameleon

  Kameleon Super ELLEgirl

  Ontzettend spannend @trapkast, hou je ons een beetje op de hoogte? (zolang je het prettig blijft vinden)
  *duimt hard mee*
   
  trapkast vindt dit leuk.
 2. mekka

  mekka Über ELLEgirl

  @trapkast suuuuperspannend!! Ik duim mee!
   
  trapkast vindt dit leuk.
 3. Dill.

  Dill. Rookie ELLEgirl

  Ik wil mij hier ook graag melden (of eigenlijk liever niet natuurlijk).
  Mijn situatie is wel anders dan die van jullie. Omdat ik met een vrouw getrouwd ben en dus een donor nodig hebben, hebben we ons aangemeld bij een ziekenhuis. Inmiddels al weer ruim 2 jaar geleden, we zouden eigenlijk afgelopen augustus mogen starten. Maar omdat er een administratieve fout gemaakt was, vanuit hun kant, konden we pas in november starten. Inmiddels 3 donoren gekozen en in december gestart. Helaas is die poging mislukt. Januari helaas geen eisprong te bekennen en een hele gekke lange cyclus. Februari en maart helaas beide ook mislukt.
  Ik zie best op tegen de volgende poging, de eendenbek doet zo giga veel zeer als ze mn baarmoedermond zoeken (inbrengen etc niet pijnlijk). Ook al is dit pas rond 3-4. Vind ik t best lang duren, niet qua rondes, maar inmiddels lopen we al 2 jaar met een kinderwens (want het ziekenhuis kon elk moment bellen). En nu het zo ver is, vind ik het best pittig. Elke maand 2x per dag een ovulatietest (heb zelfs op de 9maandenbeurs waar ik voor werk moest zijn zitten testen). En nu dus al 3 (of eigenlijk 4x een teleurstelling).
  Misschien niet te vergelijken met jullie trajecten qua ivf etc, maar wilde het toch even delen.
  Heb 1 goede vriendin die het weet en 1 lieve collega/vriendin. Alleen is die vriendin nu zwanger en vindt dat op de een of andere manier toch een beetje lastig. Dat heb ik natuurlijk niet gezegd, ben volgens mij wel een lieve vriendin, maar toch. Al met al had ik het traject wel anders verwacht, emotioneel gezien!
   
 4. FrauHelga

  FrauHelga Super ELLEgirl

  @Dill. Wat je situatie, geslacht of geaardheid ook is, diep van binnen is de wens hetzelfde. Heel veel succes gewenst, ik hoop dat jullie wens gauw uit mag komen!
  Als je eenmaal een kinderwens hebt is elke dag / week / maand die je moet wachten te lang, is mijn ervaring. Vooral als je er nog midden in zit, en mensen om je heen wel zwanger worden. Hopelijk is er ook bij jullie snel goed nieuws te melden. Ik duim voor jullie!
   
  Kameleon vindt dit leuk.
 5. Knopje

  Knopje Super ELLEgirl

  @Dill. (Ik ben ook helemaal niet zo lang bezig als anderen hier, maar) Er zijn hier allerlei situaties. Maar ik denk dat de onzekerheid, het wachten en het ziekenhuisgedoe hier voor iedereen bekend klinkt. Voel je zeker dus zeker vrij om mee te posten!

  Ben je nu een volgende eisprong aan het afwachten?
   
 6. Knopje

  Knopje Super ELLEgirl

  Hoe is het gegaan bij de huisarts?
   
 7. [L]elle

  [L]elle Über ELLEgirl

  Lief dat je het vraagt.

  Er werd letterlijk gezegd: ga maar gewoon genieten.
  Moet het in totaal 2 jaar aankijken van dr.
  Voelde me totaal niet begrepen en zo boos. Ik ben nog jong dus ik moet geen haast hebben.

  Dus toen naar mn moeder gereden en alles eruit gegooid..
   
 8. FrauHelga

  FrauHelga Super ELLEgirl

  2 jaar? :eek: Wat is dat nou voor rare reactie van je huisarts.
  Als je onder de 35 bent kom je na een jaar proberen in aanmerking voor een verwijzing naar een fertiliteitsarts, boven de 35 zelfs na een half jaar. Als je huisarts nu een half jaar zelf proberen had voorgesteld, had ik het nog begrepen, maar 2 jaar is onacceptabel vind ik.

  Edit: ik ga er misschien ten onrechte van uit dat je in NL woont, mocht je in België wonen dan zijn de regels daar wellicht anders?
   
 9. [L]elle

  [L]elle Über ELLEgirl

  Ja vind ik ook, ik schrok me de piepjes van 2 jaar... maar ik heb ook echt een dokter zonder empathie die kinderen volgens mij maar irritant vindt. Ik woon in NL dus had zelf inderdaad rekening gehouden met 1 jaar.
   
 10. FrauHelga

  FrauHelga Super ELLEgirl

  Ik zou het niet accepteren als ik jou was. Is het eventueel een optie om naar een andere huisarts te gaan, misschien is het een praktijk met meerdere huisartsen?

  Ik ben inmiddels zwanger en wil dit topic niet kapen uit respect voor de mensen die midden in behandelingen of andere ontwikkelingen zitten, maar ik wil je wel op het hart drukken dat je echt op je strepen mag gaan staan hoor!
  De eerste keer dat ik het aankaartte bij een huisarts waren we al langer een jaar bezig, en kreeg ik het antwoord 'ga eerst maar 5-10 kilo afvallen want je bent te zwaar en daar komt het door'. :confused:

  Ik heb het toen even gelaten voor wat het was, omdat we in een verhuizing zaten, en een tijdje later ben ik naar mijn nieuwe huisarts gegaan met de boodschap 'ik wil een verwijzing naar een fertiliteitsarts want ik heb het gevoel dat er iets mis is'.
  Ik stond na een minuut of 10 weer buiten, met een verwijzing, en labformulieren voor een onderzoek voor mijn man dat door de huisarts uitgevoerd kon worden (zaadonderzoek).
  Al gauw bleek dat er inderdaad iets met het zaad mis was, en dat we aan een traject konden beginnen. We moesten maanden wachten voor we konden starten, en ook het traject zelf duurt vaak een tijdje. Na die 2 jaar die je dokter noemt is er dus vaak sprake van nog meer wachttijd.

  Aan mijn gewicht heeft het niet gelegen trouwens.

  Ik vind het heel bizar dat huisartsen zo verschillend kunnen reageren en je voor zoiets groots met een kluitje het riet in kunnen sturen. :(
   
 11. Knopje

  Knopje Super ELLEgirl

  Ah wat stom. In totaal 2 jaar? Dus nu nog 1? En een beetje. Ik vind het ook wel heel lang, zeker omdat jij aangaf redelijk regelmatig te zijn en gericht te proberen

  Ik geloof ook wel dat het heel erg kan schelen wie je dokter is. Heb zelf ook heel bewust de ene huisarts boven de andere verkozen (bij dezelfde praktijk). Ik snap ook niet echt dat jouw dokter niet wat simpele onderzoeken zou willen doen (zaadonderzoek en echo). Blijken die goed te zijn, dan weet je in ieder geval dat het zin heeft om zelf te proberen.
   
 12. [L]elle

  [L]elle Über ELLEgirl

  @Knopje ja in totaal 2 jaar, dus idd nu nog 1 jaar en een beetje. Gaat hem niet worden hoor haha.. Ik wacht het voor nu nog even af, omdat ik dit bezoek meer had gepland als stok achter de deur als het na een paar maanden nog niet lukt en ik dan te horen zou krijgen dat ik eerder iets had moeten laten weten ofzo..

  Ze heeft mij nog even onderzocht inwendig en dat was oke volgens haar. We stonden na 6 minuten volgens mij weer buiten.

  @FrauHelga mij persoonlijk zit het niet dwars hoor dat je hier reageert.! Pf zo stom he dat ze je gewoon zo wegsturen. Bij mij in familie zit ook veel onvrichtbaarheid, maar dat heeft er volgens mij HA niets mee te maken... ik ben nu vooral heel boos om hoe achterlijk ze eigenlijk deed.

  Oja: het is een praktijk met meerdere artsen, maar dat is haar man -_- en een nieuwe volgens mij die ik niet ken.

  Heeft het misschien nog zin om naar de huisarts van mijn vriend te gaan? Die zit heel ergens anders.
   
 13. bakpapier

  bakpapier Super ELLEgirl

  Nahhh 2 jaar vind ik ook wel heel lang hoor. kan je niet naar een andere dokter binnen dezelfde praktijk?


  @Dill. De onzekerheid en al het zkh gedoe is bij iedereen inderdaad hetzelfde. Vervelend dat je geen eisprong hebt, heb je dat over het algemeen niet of onregelmatig?


  Wat mijn perikelen betreft trouwens: zit nu op dag 35 en niet ongesteld, ook niet zwanger. Had na 2 natuurlijke cyclussen (van 40 en 23 dagen) toch wel de hoop dat er iets zou gebeuren.. ben dat kansloze zelf aanrommelen wel zat eigenlijk en kan niet wachten tot november en er echt wat gebeurt. Ben er even sjagerijnig van. Vriend heeft volgende week wel zijn zaad test, vind dat niet al te spannend, hoop toch dat 1 van ons geen vruchtbaarheidsissues heeft. Als dat óók nog niet goed is ga ik huilen en hard ook.
   
 14. Dill.

  Dill. Rookie ELLEgirl

  @FrauHelga @Knopje
  Lief van jullie!

  Ja ik ben nu aan het wachten op mijn ovulatie. Ben nu ongesteld, stomme is dat ik 3 dagen voordat ik ongesteld was een licht streepje op de test zag, was zo blij dat ik waarschijnlijk nooit meer die stomme eendenbek moest. Nog een test gedaan en die was negatief, dus waarschijnlijk een valspositief streepje.

  @[L]elle
  https://www.nhg.org/standaarden/samenvatting/subfertiliteit
  Wat belachelijk van je huisarts, al zou iets een protocol zijn, dan is het nog de taak van de huisarts om je verhaal aan te horen, samen een plan te maken en deze te motiveren, dan kun jij in ieder geval zeggen of je het er mee eens bent of niet. Nu lijkt het wel alsof ze zegt: tot over een jaar, je doet het er maar mee.
  Misschien heb je hier wat aan, de NHG standaard. Daar staan ook je kansen in percentages uitgeschreven.
  Verder staat er volgens ook dat er aanvullend onderzoek gedaan moet worden, afhankelijk daarvan evt. nog een jaar proberen, of verwijzing. Dus lijkt mij niet meer dan logisch dat ze in ieder geval sperma-onderzoek aanbieden, of verwijzen naar de huisarts van je vriend voor sperma-onderzoek.

  Volgens mij doet het 'taggen' het niet. Ik had hiervoor een ander account (maar net als vele) besloten hiervoor om weer even anoniem te gaan!
   
 15. [L]elle

  [L]elle Über ELLEgirl

  Thanks allemaal! Ik ga het voor nu nog even aankijken en mocht het in juli ofzo nog niks zijn, dan ga ik voor een onderzoek lobbyen.:(
   
 16. [L]elle

  [L]elle Über ELLEgirl

  Ah nee wat rot! Dat is wel heel zuur zeg:(
   
 17. wetenschap

  wetenschap Über ELLEgirl

  @[l]elle het is al meermaals benoemd hierboven maar 2 jaar wachten klopt echt niet. Ik zou zodra de 12 mnd voorbij zijn terug gaan naar de HA en aangeven dat je verder onderzoek wilt en dat 12 mnd als grens aangehouden wordt. Misschien heb ik er overheen gelezen, maar heb je problemen met je cyclus ? zo ja dan is dat al een reden voor een snellere verwijzing. Succes
   
 18. [L]elle

  [L]elle Über ELLEgirl

  Thanks allemaal, vind het heel fijn om te horen dat jullie het met me eens zijn!

  Ik heb een vrij regelmatige menstruatie van ongeveer 24 dagen.
   
 19. Candyshop

  Candyshop ELLEgirl

  Hier is de eerste iui helaas mislukt, heb toch wel even heel hard moeten huilen afgelopen zondag.
  Intussen weer begonnen met Clomid voor de volgende ronde..
   
 20. [L]elle

  [L]elle Über ELLEgirl

  Wat rot:(
   

Deel Deze Pagina