1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het opbiecht topic zonder omg reacties

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Thewolves., 3 jan 2015.

 1. Schorem

  Schorem Über ELLEgirl

  100 jaar geleden heb ook een soa test gedaan en het viel echt reuze mee. Ik mocht toen achter een gordijntje zelf eh..'het materiaal verzamelen' met een wattenstaafje. Die dame was heel vriendelijk en totaal niet veroordelend.
  Het is alleen maar goed dat je gaat!

  (Dit valt toch zeker niet onder een omg reactie?)
   
 2. Vloeistof

  Vloeistof Über ELLEgirl

  @Schorem haha nee zeker niet! Je praat mij juist een beetje moed in. Maar het is zo'n drempel om te bellen waarom kan je niet gewoon online een afspraak maken :p. Ik heb ook wel eens een soatest gedaan via de huisarts en toen mocht ik het ook zelf doen dus ik snap niet waarom ik piep
   
 3. Schorem

  Schorem Über ELLEgirl

  Ik snap dat het een drempel is, maar je moet het gewoon doen. Dan is het klaar en hoef je er niet meer over in te zitten. You can do it!
   
  Vloeistof vindt dit leuk.
 4. ellegirltalk

  ellegirltalk Guru ELLEgirl

  Groot deel is ook genetisch. Ik ben best een viespeuk (en vroeger als kind ook :p) maar wel vaak verkouden/ziek en bij mij komt het denk ik door slecht voor mezelf zorgen (eten slaap stress gebrek aan sporten:p).
  Ene lichaam is gewoon sterker dan het andere. Baal wel van mijn lage weerstand, ben echt elke maand nu van oktober tot nu een week verkouden geweest (en soms met koorts/verhoging). Dan voel ik me weer wat weken beter en dan voel ik me weer slecht :S.
   
  Vlien vindt dit leuk.
 5. ellegirltalk

  ellegirltalk Guru ELLEgirl

  Precies en een huisdier aanschaffen!
   
  Egel vindt dit leuk.
 6. Bubbless

  Bubbless Super ELLEgirl

  En dan zet je er niet even bij welk shirt dat is? :eek:
   
  Super Coole Pinda, Orion, Beuty en 10 anderen vinden dit leuk.
 7. Minnepin

  Minnepin Super ELLEgirl

  Haha zou ik wel doen als ik jou was! Ik had eens dat een zus van een vriendin aan mij vroeg of we een leuke avond hadden gehad met op stap gaan en ik zei dat we niet op stap waren geweest. Had haar niet eens gezien. Bleek dat ze mij als excuus had gebruikt om bij een jongen te zijn maar niks tegen mij had gezegd erover. Toen kreeg ze dus problemen :rolleyes:
   
  Vloeistof vindt dit leuk.
 8. GEEZ.

  GEEZ. Über ELLEgirl

  Haha m'n vriend ook, maar ik hang zijn kleding buiten en dan gaat het terug z'n kast in. Ik blijf wat wassen. Jadaag
   
  Reflect, skywithdiamonds, Andreya en 4 anderen vinden dit leuk.
 9. Maanroosvis

  Maanroosvis Super ELLEgirl

  @Enthusiasm @ellegirltalk is het ook niet gewoon zo hoe snel je jezelf als ziek bestempelt? Dat dat mentale ook erg meespeelt. Ik ben vaak 2x per jaar flink verkouden, maar ik ben pas 'ziek' als ik geen eten binnen kan houden of steeds flauw val. Dat is al 7 jaar niet meer voorgekomen bij mij - behalve door kater maar dat daar buiten gelaten :p . Ik heb wel vaker hoofdpijn/misselijk/last van dingen maar ik blijf daarvoor gewoon niet thuis. Dan functioneer ik maar wat minder op m'n werk. Ik ga me vaak juist beroerder voelen als ik thuis blijf (dan ben je er toch bewuster mee bezig)?

  Al zeggen mensen op m'n werk of sommige vrienden al gauw: 'oh je bent echt niet lekker he?' 'Oei je klinkt echt ziek.' Ga ik me over het algemeen niet beter door voelen die dag, misschien wel zieker.

  Verder ben ik wel best een goor kind, dus misschien ligt het daar ook aan en ben ik serieus niet zo snel beroerd? Maar ik denk dat mijn wel/niet ziek grens gewoon anders is dan bij anderen. Of ja, ik denk al snel kop op en gaan. Geloof er erg in dat als je jezelf zielig/ziek vind dat je je ook sneller lichamelijk beroerd gaat voelen.
   
 10. Egel

  Egel Über ELLEgirl

  @Maanroosvis Mijn eigen standaard is het gezin wat eten gehaald had en dat bij andere gezinnen opat. Van die drie gezinnen kregen er twee voedselvergiftiging terwijl het eerste gezin nergens last van had. Bij mij is het dus niet zozeer een instelling maar een fysieke grens.
   
 11. ötzi

  ötzi Guru ELLEgirl

  Ik heb kamergotchi gedownload en wil nu mijn figuur eigenlijk laten doodgaan zodat ik een leukere krijg hahaha. Ik ken deze niet eens.
   
 12. ellegirltalk

  ellegirltalk Guru ELLEgirl

  Als ik verhoging of koorts heb noem ik me echt ziek. Als ik flink verkouden ben (snotneus, of helemaal dicht, keelpijn, overal spierpijn en totaal niet kunnen concentreren) dan verkouden. Merk wel een verschil met vroeger, toen was ik nooit zo vaak verkouden. Ziek melden doe ik alleen als ik dat ben (verhoging of koorts dus incl meer klachten).
  Overgeven komt vooral bij kinderen voor dus dat gebruik ik niet als graadmeter. Flauw ben ik nooit gevallen :p
   
 13. Maanroosvis

  Maanroosvis Super ELLEgirl

  @Egel ja dat sowieso ook! Maar toch kun je jezelf echt wel zieker/beroerder denken, denk ik. Wilde niet uitsluiten dat immuunsysteem/fysieke gesteldheid geen factor is. Want ziek = ziek. dan heeft je lichaam toch ergens een optater gehad (?), maar meer de beleving ervan.

  Maargoed dit is nergens op gebaseerd, buiten m'n eigen beleving/gedachten.
   
  Phoebee vindt dit leuk.
 14. marliesmarlies

  marliesmarlies Über ELLEgirl

  Ik heb precies hetzelfde. Mijn biecht: ik was eigenlijk nooit mijn groenten voordat ik ze opeet.

  Dat is zeker wel zo dat het in je kindertijd al wordt aangelegd, maar gaat in je volwassentijd gewoon door. Het is zelfs zo dat het al uitmaakt of je vaginaal geboren bent of via een keizersnede. Als je via de vagina van je moeder geboren wordt krijg je al diverse bacteriën mee vanuit het vlies die zorgen voor een betere darmflora tov kinderen die met een keizersnede zijn geboren. Die eerste uren zijn cruciaal. Waarom dat precies is weet ik niet, maar zijn genoeg artikelen en boeken over geschreven.
  Ik heb ook een tijd meegewerkt aan een wetenschappelijk onderzoek waarbij mensen probiotica moesten slikken (dit verbetert de darmflora) en uit de eerste resultaten blijkt al dat het voor minder piekeren zorgt, wat men weer als een voorstadium voor depressies ziet.
   
  Laatst bewerkt: 22 feb 2017
  Enthusiasm vindt dit leuk.
 15. Egel

  Egel Über ELLEgirl

  Dat denk ik ook wel. Je bedoelt het man-flu tov echt ziek zijn toch? Denk wel dat ik de beleving ervan echt los zie van ziek zijn en dat bij mij ziek ook echt fysiek onwel is.
   
  Maanroosvis vindt dit leuk.
 16. Cosima

  Cosima Super ELLEgirl

  Er zijn kinderen die na de geboorte met keizersnede dan alsnog het vaginale vocht over zicht uitgesmeerd krijgen om precies die reden
   
  quantummechanicus vindt dit leuk.
 17. James_Hond

  James_Hond Super ELLEgirl

  De eerste paar jaar na het overlijden van mijn moeder was ik verdrietig en miste ik haar. Maar ik ben me er in de loop der jaren steeds meer bewust van geworden dat ik haar eigenlijk helemaal niet zo'n fijne moeder vond. En hoe meer ik me daar van bewust ben hoe meer ze me achteraf gaat tegenstaan als persoon. En heb ik nu zelfs bijna afkeer van haar. Ik voel me daar ook best wel schuldig over naar m'n moeder omdat ze nooit meer zal kunnen uitleggen hoe zij zelf in bepaalde situaties stond. En ze kan zich ook niet 'verdedigen'.
  Heb het ook weleens met mijn broer besproken, hoe hij achteraf dingen ziet zoals ze vroeger bij ons thuis gingen. En hij herkent het wel maar heeft minder sterk het gevoel dat ik heb. Nou misschien beetje onduidelijk maar wil vanwege herkenbaarheid geen specifieke voorbeelden geven.
   
  LadyGodiva en quantummechanicus vinden dit leuk.
 18. Maanroosvis

  Maanroosvis Super ELLEgirl

  @ellegirltalk ik wilde je niet aanspreken als het zo overkomt, meer aangeven dat ik denk dat mentaal denk ik ook wel mee speelt (jij had het over genetisch dus vandaar de tag). Als ik flink verkouden ben en het is weekend en ik blijf thuis voel ik me 10x ellendiger dan wanneer ik als het ware afleiding heb (minder hoofdpijn/misselijk dat soort dingen dan wanneer ik de tijd heb om er op te letten).

  Haha ja die graadmeter gebruik ik, ik ben een kotser/flauwvaller :p

  Wel vervelend dat je zo veel verkouden ben, vind niet kunnen ademen echt zo ellendig.

  Biecht: als ik verkouden ben en dus amper kan ademen, snurk ik echt enorm. Zo erg dat ik er zelf niet van kan slapen:rolleyes:
   
 19. ellegirltalk

  ellegirltalk Guru ELLEgirl

  Oh op die manier, ja mentaal zal ook wel meespelen en je grens qua wat je kunt hebben.
  Ja ben het nu weer/nog steeds en zelfs eten is irritant omdat ik dan totaal geen adem kan halen als ik gewoon netjes met mijn mond dicht eet :p En ik hield mezelf eerst ook wakker toen alles dicht zat, overdag ging het prima maar zodra je plat ligt :S (extra kussen hielp wel wat, net een baby :p).
   
  Maanroosvis vindt dit leuk.
 20. Tante Pollewop

  Tante Pollewop Über ELLEgirl

  Hahaha wie?
  Ik heb Kees van der Staaij en Sylvana laten sterven :D
  Nu zorg ik voor Alexander :D
   
  Damnatio Memoriae vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina