1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het sollicitatie topic

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Speak, 29 okt 2013.

 1. Speak

  Speak Super ELLEgirl

  Hey dames!

  Ik ben opzoek naar een baan en volgens mij zitten hier aardig wat lotgenoten!
  Ik surf vaak heel internet af naar tips voor een sollicitatiebrief, maar dit zijn vaak dezelfde standaard tips!

  Dus deel hier je tips voor een (open) sollicitatiebrief, sollicitatiegesprekken, vacature websites, leuke openingszinnen enzovoort!
   
 2. lynnn

  lynnn Guru ELLEgirl

 3. Speak

  Speak Super ELLEgirl

  Ik gebruik niet altijd de zoekfunctie.
  En die topics zijn wel heel specifiek (sol.gesprekken, brief naar studenten)
  Dus als iemand toch nog iets wil delen?:D
   
 4. nikkivand1986

  nikkivand1986 Super ELLEgirl

  Ik ben werken soms helemaal zat. Wil zo graag alles omgooien en een andere baan zoeken in een totaal andere branche. Maar dat is niet zo makkelijk
   
 5. Speak

  Speak Super ELLEgirl

  Oh echt joh? Wat voor werk doe je als ik vragen mag? Ik zoek een baan in de jeugdzorg of gehandicaptenzorg, maar hier zijn nauwelijks vacatures voor:( zit ook te denken om me om te scholen ofzo naar iets heel anders! Maar wat:( er zijn sws weinig banen, helemaal als je net uit de schoolbanken komt en weinig ervaring hebt..
   
 6. Nathalya

  Nathalya Über ELLEgirl

  Dit heb ik ook gedaan voor mijn huidige baan. Ik voldeed niet aan alle eisen maar mijn brief sprak ze zo erg aan. Door er meer een verhaal van te maken in plaats van de standaard dingen opsommen, kunnen ze echt je passie er uit lezen.
   
 7. miss_baas_b

  miss_baas_b Über ELLEgirl

  Ik haat solliciteren... helemaal als er geen passende vacatures zijn :(
   
 8. lynnn

  lynnn Guru ELLEgirl

  Ik stel de vraag maar even hier:

  Wat vinden jullie het maximaal aantal sites waarop je je cv plaatst?
  Ik heb hem nu op Monsterboard, Nationale Vacaturebank en Intermediar geplaatst. Ik wil eventueel ook nog Stepstone doen, maar ik heb ook nog mijn linkedin.
   
 9. Bunnyslippers

  Bunnyslippers Über ELLEgirl

  Er is toch niet echt een maximum aan verbonden? Gewoon op zoveel mogelijk plekken plaatsen, als je het allemaal maar goed in de gaten houdt.
   
 10. lynnn

  lynnn Guru ELLEgirl

  Nee is er ook niet, maar ik vraag me wel af wat werkgevers/recruiters ervan vinden als ze je op élke site die ze afstruinen tegenkomen..
   
 11. Appelpie

  Appelpie Über ELLEgirl

  Sorry, ik zag niet dat er een sollicitatietopic was nu :) Ik denk dat het wel handig is om eentje te hebben want volgens mij zijn er veel EGF'ers bezig met afstuderen of net afgestudeerd. Ik had dit onderstaande net gepost in het wwjek-topic. Zal het maar herposten :eek:

  Oké, ik heb een baan in de pocket. Alleen is het nog niet zeker wanneer ik precies kan beginnen (1 juli of 1 augustus). En het betreft een half jaar contract.

  Nu had ik ook nog gesolliciteerd bij een groot bedrijf hier in de buurt. En dit ging om een vaste baan. Ik vond het oriënterende gesprek vreemd verlopen omdat de recruiter zelf veel aan het woord was over het bedrijf. Maar ik werd net gebeld dat ik door ben naar de volgende sollicitatieronde!

  Maar nu komt het.. Eind deze maand heb ik 2x een gesprek met 2 mensen tegelijk. Dat zal een behoorlijk kruisverhoor worden.. Maar nu komt het meest zenuwslopende. Ik moet ook een presentatie gaan houden over iets chemisch voor een volle zaal. Sommige mensen hebben dan wel een chemische achtergrond en andere weer niet. Dat maakt het wel extra lastig. My god. Ik ben nu al zenuwachtig.
   
 12. lynnn

  lynnn Guru ELLEgirl

  Ik doe ook even een re-post uit het wjekw-topic:

   
 13. The Captain

  The Captain ELLEgirl

  Ik heb wel gemerkt dat spontane brieven bij mij beter werkten dan de standaard: ik ben die en die en heb zus en zo opleiding gedaan, ik wil hier graag werken omdat... :'].
   
 14. luftmensch

  luftmensch Super ELLEgirl

  Hee, dat komt goed uit dat dit topic nu net naar boven komt, liep vandaag tegen iets aan omtrent solliciteren.

  Ik ben dus aan het solliciteren voor een stage, en nu zag ik bij een organisatie 3 stageplaatsen die me allemaal wel interessant leken/zouden aansluiten bij mn opleiding (terwijl het toch wel om 3 verschillende soorten stages gaat). Zou ik dan beter voor alle drie apart kunnen solliciteren, of kan ik beter een brief sturen waarin ik aangeef dat ik een stage bij 1 van de 3 heel tof zou vinden? Ik heb trouwens bij die organisatie al eerder voor een stage gesolliciteerd, dat was weer een ander soort stage. Pfoee, wat doe ik toch altijd ingewikkeld :p
   
 15. *__Lindsz__*

  *__Lindsz__* Guru ELLEgirl

  Ik heb volgende week een kennismakingsgesprek via Skype (voor een bijbaan, maar toch: ik wil hem graaag!). Ik vind het best eng, nog nooit gedaan op die manier.. Ik zie iemand liever IRL.
  Iemand tips? :p
   
 16. angel.gurl

  angel.gurl Über ELLEgirl

  Ik zou echt een aparte brief sturen...


  En voor de rest: bel naar de bedrijven! Als ik kijk naar vriendlief heeft hij nog nooit een sollicitatiebrief de deur uit gedaan, maar naar aanleiding van een vacature gebeld met de contactpersoon en meteen in dat gesprek informatie gevraagd etc (is wel een MKB-bedrijf).

  Als ik kijk naar mijn eigen werk (ik ben zelf werkgever), dan vind ik persoonlijk contact ook altijd fijn, als iemand belt of langskomt heeft diegene vaak al een streepje voor t.o.v. de standaard sollicitatie brief. Waarom: je neemt extra moeite, ipv "het standaard briefje" de deur uit te doen.
   
 17. Freya

  Freya Über ELLEgirl

  Dat hangt er vanaf in welke sector je werkt zoekt, de ene is over het algemeen traditioneler dan de andere. Je kunt niet in niet algemeen stellen dat 'spontane' brieven beter zullen werken.
   
 18. Bunnyslippers

  Bunnyslippers Über ELLEgirl

  Ik begrijp ook niet helemaal wat een 'spontane' sollicitatiebrief is? Het voorbeeld wat erachter staat is toch info wat in een normale, formele brief staat?

  Dus kan iemand mij dit nog even uitleggen?
   
  persoonlijkvoornaamwoord vindt dit leuk.
 19. Ruby Blue

  Ruby Blue Über ELLEgirl

  Ik probeer een stage te vinden bij een internationale organisatie (zoals de Raad van Europa) in Brussel. Maar het is heel lastig omdat ik er nu pas aan begin. De deadline voor de meeste stages is vandaag of morgen, maar ze raden aan om minstens een maand op voorhand je sollicatie al in te dienen... Ja, dat is dus te laat! Ik ga het zeker nog proberen maar de kans is dus klein dat ik het krijg :(
   
 20. Freya

  Freya Über ELLEgirl

  Ik neem aan ze doelt op een minder of niet formele brief, die niet zozeer het standaard sollicitatiebrief format aanhoudt. En volgens mij is het voorbeeld wat ze geeft, om aan te geven hoe ze het niet doet. Of begrijp ik het verkeerd?
   

Deel Deze Pagina