1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe maak je een kipfilet klaar??

Discussie in 'Centraal Station' gestart door London Tipton, 18 mei 2012.

  1. London Tipton

    London Tipton Über ELLEgirl

    Iemand, help? Moet je dat eerst marrineren of zoiets (zo ja, met wat en hoe?) of kun je dat gewoon met olie in de pan gooien en dan bakken?
    En hoe weet je of het klaar is?
     
  2. Dr Nefario

    Dr Nefario Über ELLEgirl

    Neem je ons nou in de maling ofzo
     
  3. Perlinn

    Perlinn Super ELLEgirl

    hoeft niet kan wel, vind met ketjap altijd wel lekker, gewoon paar minuutjes in de ketjap en dan in de pan

    heel simpel kan ook, gewoon iets peper en zout

    en dan bakken tot hij niet meer roze is van binnen, ligt eraan hoe dik je kipfilet is hoe lang dat duurt, gewoon even doorsnijden
     
  4. ezw

    ezw Über ELLEgirl

  5. Jeg Elsker Dig

    Jeg Elsker Dig Queen ELLEgirl

    je kunt er ook heel simpel een beetje peper en zout en wat paprikapoeder op doen

    en in de pan met olie of boter en als het een kipfilet a la minute is moet je 'm niet te lang doen want dan wordt ie droog

    en als de kip van binnen wit is istie gaar
    asl ie nog roze is is ie niet gaar
     
  6. ikbenemma

    ikbenemma Guru ELLEgirl

    zelfs als je vegetarier bent zou ik het toch eerder googlen dan er een topic voor aanmaken.
     
  7. LoveChocolate<3

    LoveChocolate<3 Über ELLEgirl

    Je kan hem ook in een pan met kokend water gooien en dan koken, zo doet mn vader het altijd. :p
    Zelf ligt het eraan wat ik ermee maak, maar meestal doe ik er gewoon wat zout en peper (of kippenkruiden) op en bak ik het. Als ik denk dat het gaar is snij ik het nog even doormidden om het zeker te weten.
    Of ik stoom het, heb namelijk zo'n stoommachine.
     
  8. kimmiej

    kimmiej Über ELLEgirl

    Ik marineer het altijd in cajun poeder met een beetje olijfolie en dan gooi ik het zo de pan in. Als je iets erbij wilt doen is het ook lekker met ui, taugé en champignons. Het is klaar wanneer het wit is vanbinnen.
     
  9. SilentMorning

    SilentMorning Über ELLEgirl

    Ik grill kipfilet meestal.
     
  10. no.strings.attached

    no.strings.attached Über ELLEgirl

    In feite kun je gewoon gas normaal aanzetten, pan erop met spul voor bakken/braden of anders olijfolie en dan erin pleuren tot ie helemaal goed wit is.

    Alleen dan is kipfilet wel een beetje saai..Ik marineer het meestal in olie met aan kruiden ja gewoon wat door elkaar haha en als je gewoon kipkruiden pakt kan t ook niet misgaan.

    Kip kun je natuurlijk ook wokken.
     
  11. nietnieuw

    nietnieuw Super ELLEgirl

    haha!

    Als gerecht apart zou ik m bestrooien met kipkruiden en in de pan (met olie of boter). Als hij heel dik is even insnijden.

    Ergens doorheen zou ik niets met de kip doen.. en alleen bakken
     
  12. London Tipton

    London Tipton Über ELLEgirl

    Bedankt allemaal!
    Het duurde me die dag te lang dus een huisgenoot heeft even geholpen. Ik ben inderdaad (al jaren) vegetarier, en heb nooit vlees willen leren klaarmaken. Maar mn vriend was laat van zn werk en had heel erg honger en ik was vrij. Dus ik wilde het eten klaarhebben voor als hij thuiskwam. Normaal bakt hij zijn eigen vlees.

    Ik heb het natuurlijk gegoogled maar toen vond ik alleen hele gerechten met kip. Dus niet gewoon doodsimpel hoe je kipfilet klaarmaakt, wat ik alleen maar hoefde te weten.

    Maar bedankt, voor de volgende keer gebruik ik jullie advies :D
     
  13. Vlees bakken is eigenlijk bijna hetzelfde als gebakken aardappeltjes (zelf geschilde) bakken.
    Beetje boter in de pan, dat even snel smelten op minimaal half vuur. Dan leg je je vlees erin, schroeit dat aan beide kanten dicht. Zet het vuur wat zachter (net niet helemaal zacht) en draait regelmatig even om.
    +/- 20 minuten later is je vleesje prima. (snitzel, minute lapjes, etc zijn met 10 minuten al wel klaar)

    Maar als we het toch over kip hebben. Ik heb hier nog een geinig recept.
    Ingredienten:
    1 eetl mosterd
    2 eetl tomaten ketchup
    2 eetl suiker
    mespunt sambal
    2 kipfiletjes
    Snufjes peper en zout.
    En nu komt ie....een blikje cola :D

    Cola, mosterd, ketchup, suiker, sambal met garde glad roeren.
    De kipfiles even in de lengte doorsnijden (dat je 4 platte krijgt)
    Boter in de bakpan. Kip 99% gaar bakken.
    Voeg daarna cola mengsel aan de kip toe (je hebt nu zwemmende kip)
    In laten koken tot het gaat glaceren.
    Pas op dat de suiker niet gaat aanbakken.

    Eind resultaat is nu kip met een dikke stevige marinade.

    Mocht je een beetje vreemd zitten kijken. Het is een echt recept en het is ook echt lekker.:)
     
  14. London Tipton

    London Tipton Über ELLEgirl

    Oh, leuk :p misschien dat ik mn vriend hier eens mee verras
     

Deel Deze Pagina