1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe ontdek je borstkanker?

Discussie in 'Uiterlijk & Gezondheid' gestart door *Shopaholic., 28 jul 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. *Shopaholic.

  *Shopaholic. Über ELLEgirl

  Ik heb even een vraagje over borstkanker..

  Ik weet dat je het kan ontdekken door een bobbeltje/bultje op je borst..
  Maar wat voor'n bultje precies? echt op de borst of beetje in de huid??

  En ook dat je het kan hebben als je tepel vervormt of andere kleur krijgt.. maar dat is zelf best moeilijk te zien denk ik.. soms lijkt bij mij een tepel beetje gelig.. maar dat kan ook van de kou komen toch?

  En zijn er meer kenmerken van borstkanker? bijv. koorts/hoofdpyn enz. enz.??

  alvast bedankt!!
   
 2. electrojazz

  electrojazz Super ELLEgirl

 3. holebeer!

  holebeer! ELLEgirl

  ja wat hierboven ook gezegd wordt, als iets kwaadaardig is doet het meestal geen pijn. ik was laatst in een hokje in de hunkermoller, en daar stonden allmaal dingen met hoe je kunt kijken of je iets hebt aanje borsten, maar heb er verder niet echt opgelet...
   
 4. [D]esire

  [D]esire Super ELLEgirl

  Bobbeltje wil niet altijd iets zeggen, toen ik 14 was had ik ook een bobbel.. Ik was hartstikke bang en durfde niet naar de dokter oid,
  Uiteindelijk wel gegaan.. Ben meteen geopereerd, gelukkig was het goedaardig! Maar als je meerdere symptonen hebt zou ik gewoon naar de dokter gaan.. Waarschijnlijk moet je dan naar het ziekenhuis voor een "foto", dat is minder prettig maar je hebt wel zekerheid!

  Hoop dat t niks ergs is iig!
   
 5. *Shopaholic.

  *Shopaholic. Über ELLEgirl

  Nee ik heb zelf niet echt bobbeltje kunnen ontdekken..

  Maar soms lijkt mn tepel beetje misvormd en soms zit er beetje wittig spul op mn tepel echt heeeel erg weinig.

  Niet dat er echt spul uit mijn tepel lekt..

  maar toch.. :eek:
   
 6. *MiNiQuE*

  *MiNiQuE* Super ELLEgirl

  ik heb hier toevallig een vraag over gesteld bij boys

  ik heb een klein bobbeltje onder mijn borst en ik ben ook een beetje bang geworden. ik hoop dat het weg gaat anders ga ik volgende week echt naar de dokter
   
 7. shir_

  shir_ Über ELLEgirl

  me oma kwam erachter bij een borst onderzoek ze word morgen geopereerd :(
   
 8. No_Lita01

  No_Lita01 Gast

  Ik zou gewoon ff naar de dokter gaan, al is het alleen maar ter jouw geruststelling. Ik denk niet dat je je veel zorgen hoeft te maken, want de kans op borstkanker als je zo jong bent is erg klein! :)
   
 9. iefiej

  iefiej Super ELLEgirl

  Kan je dan ook al borstkanker krijgen als je nog zo jong bent? Ja ik weet natuurlijk niet precies hoe oud je bent maar aangezien je op dit forum zit neem ik aan dat je nog niet zo oud bent.
   
 10. No_Lita01

  No_Lita01 Gast

  Volgens mij kán het wel, maar is de kans wel supersuperklein!
   
 11. Miss Mouce

  Miss Mouce Super ELLEgirl

  Zelfonderzoek is erg van belang vind ik. Als je een bobbeltje of een bultje voelt, zou ik deze goed in de gaten houden. In de menstruatie zijn je borsten ook anders!! zelfonderzoek kun je dan ook beter niet doen. Het kan wel eens voorkomen dat je een puistje hebt op je borst, dat hoeft niet altijf iets ergs te zijn. De meeste bultjes in de borsten zijn ook niet kwaadaardig, maar je weet het nooit en je mag er ook nooit vanuit gaan dat het van zelf weer wegtrekt!!. ik zelf heb veel gezien tijdens mijn halfjarige stage voor de verpleegkundigen opleiding op de mammacare afdeling in het ziekenhuis. Mammacare betekent de zorg voor borsten.
  Het lijstje wat manon heeft gepost is een super goed lijstje!! Maar ook als je onzeker bent moet je even naar de huisarts gaan, het kan ook gewoon iets onschuldigs zijn ;)
  Ik wil niemand bang maken of zo, maar ik wil gewoon dat jullie goed hier op letten. Het komt niet alleen maar voor bij dames van 80
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina