1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoogte bedrag maximaal lenen DUO?

Discussie in 'Centraal Station' gestart door kimmiej, 11 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. kimmiej

  kimmiej Über ELLEgirl

  hoeveel mag je maximaal per maand lenen bij DUO?

  Ik dacht altijd dat dit €528,- was maar ik kom alleen bedragen tegen die rond de €260,- liggen.
   
 2. kimmiej

  kimmiej Über ELLEgirl

  Krijg je een uitwonende beurs of woon je nog thuis? Anders moet ik morgen maar even bellen naar DUO om het te vragen (fijn, kost me vast weer een paar uur voordat ik doorverbonden wordt, haha).
   
 3. duizendlagen

  duizendlagen Über ELLEgirl

  Die tweehonderd-nogwat is volgens mij het bedrag wat elke student kan lenen. Als je geen (maximaal) aanvullende beurs ontvangt, kun je dat bedrag ook nog bijlenen, dan kom je op een veel hoger bedrag :eek:
   
 4. kimmiej

  kimmiej Über ELLEgirl

  Dankjewel :D. Ik heb nog even wat meer research gedaan bij de IB en ben er nu eindelijk achter, alhoewel het er echt raar op vermeld staat. Gelukkig kan ik dus wel richting de €500,- lenen en niet maar €200,-. Ik begon mij al zorgen te maken, hihi.
   
 5. Kaleido Star

  Kaleido Star Super ELLEgirl

  Ik heb ook een vraag over het lenen bij IB groep!

  Als ik morgen aangeef dat ik maximaal wil gaan lenen, wanneer krijg ik het geld binnen? Eind deze maand of pas in april?
   
 6. Kaleido Star

  Kaleido Star Super ELLEgirl

  Ok, thanks!
   
 7. no.strings.attached

  no.strings.attached Über ELLEgirl

  Ik zit echt te wachten op de eerste reactie over dat lenen kut en verkeerd is enz :p

  maar idd het is iets van 500 maximaal
   
 8. no.strings.attached

  no.strings.attached Über ELLEgirl

  ja ik irriteer me daar gewoon aan, je weet nooit hoe iemands situatie is.
  Ik ken mensen die verkondigen hoe slecht lenen is maar die alles van hun ouders krijgen, ja zo is het makkelijk.

  en ook al heb je geen enorm geldtekort, als iemand 500 wil lenen om van te stappen moeten ze dat zelf weten.
   
 9. Potlood

  Potlood Über ELLEgirl

  Want in een discussie kan je het niet met elkaar eens zijn? Volgens mij ben jij dan degene die niet weet wat een discussie is, niet noise...

  discussie: Uitspraak: dɪsˈkʏsi de -woord (vrouwelijk) discussies Zelfst. Naamw. gesprek waarbij iedereen zijn mening geeft over een bepaald onderwerp.
   
 10. ~*Summer Girl*~

  ~*Summer Girl*~ Über ELLEgirl

  Maar ze verdedigen nu hun standpunt voor het geval iemand zou zeggen dat lenen niet goed is.
   
 11. Mex21

  Mex21 Über ELLEgirl

  Ik krijg basisbeurs uitwonend + wat aanvullend en ik leen collegegeldkrediet + maximaal en krijg per maand zo rond de 940.
   
 12. WhereRoadsMeet

  WhereRoadsMeet Super ELLEgirl

  Hmm ik dacht dat je max. rond de 700 kon lenen? (zonder andere voorwaarden etc)
   
 13. doorbell

  doorbell Über ELLEgirl

  Ik heb juist wel vaak een discussie met iemand waarmee ik het eens ben. Maar het is dan meer van, met het standpunt ben je het eens maar alle dingen waar dat standpunt wel of niet op toegepast kan worden en wat het impliceert valt dan nog over te discusseren.
   
 14. Merel

  Merel Über ELLEgirl

  Dat weet je nu nog niet hè? De rente wordt bepaald op het moment dat je afstudeert, en nu in de crisis is die rente laag, maar als jij over 5 jaar in hoogconjunctuur afstudeert kan de rente zomaar ineens dik 4% zijn.
   
 15. kimmiej

  kimmiej Über ELLEgirl

  Lenen is ook kut. Dat ben ik helemaal met je eens.

  Maar soms moet je keuzes maken. Ik kan het bij mijn MBO diploma laten. Dat betekent voor mij dat ik moet werken in een sector die mij niet trekt (door het soort diploma) en dat mijn maand salaris lager ligt in vergelijking met iemand die een HBO diploma heeft. Bovendien stelt de arbeidsmarkt momenteel toch niet veel voor dus dit is ongeveer het beste moment om te gaan studeren.

  Ik ben nu 22 en geloof me deze keuze heb ik weloverwogen genomen. Soms moet je wel. En natuurlijk wil ik niet 4 jaar lang maximaal lenen en ik ga het echt niet uitgeven aan stappen en dergelijke. Zolang je bewust keuzes neemt, ernaast hard werkt en beseft dat alles wat je leent ook terugbetaalt moet worden dan zie ik er voor nu het probleem niet van in.

  En ja, ik weet dat je lenen niet per se afkraakt in je comment maar iets zegt me dat dit topic populair gaat worden door de discussie die hier nu wél los is gebarsten en dat deze opmerking dadelijk wel gegeven gaat worden, haha.
   
 16. Kaleido Star

  Kaleido Star Super ELLEgirl

  Ik heb nog een vraag: Ik net mijn duo gegevens gewijzigd naar dat ik naast mijn basisbeurs ook maximaal wil lenen. Maar ik wil alleen maar eenmalig bijlenen (dus alleen voor de maand april). Wanneer moet ik mijn gegevens dan weer terug veranderen?
   
 17. Sheikha

  Sheikha Super ELLEgirl

  Ik zal waarschijnlijk ook moeten gaan lenen voor mijn nieuwe studie en lees nu iets over collegegeld krediet. Wat is eigenlijk precies het verschil tussen normaal bijlenen en dit krediet? En waarom zou je voor beiden kiezen zoals Marbella bijvoorbeeld doet?
   
 18. Scalpels&Sequins

  Scalpels&Sequins Über ELLEgirl

  Naast maximaal lenen kun je ook kiezen voor collegegeldkrediet. Je krijgt dan per maand wat je per maand aan collegegeld zou moeten betalen.
   
 19. isabelletjuh

  isabelletjuh Über ELLEgirl

  Ik snap het niet zo goed meer.
  Vanaf september ben ik langstudeerder en moet dus die boete gaan betalen. Nu heb ik middels een formulier aangevraagd dat ik die 3000 kan lenen. Nu staat er echter bij mijn betalingen:
  gedereguleerd leenbedrag: 853,16
  Collegegeldkrediet: 147,58

  Maar zit in die 853,16 nu ook al dat bedrag van de boete? Want dat zou ik heel vreemd vinden, aangezien je dit bedrag ook kunt lenen als je geen langstudeerder bent. Ik ga het namelijk met dit bedrag enorm krap krijgen. 480 euro gaat per maand naar de Uni (in tien termijnen) en daarnaast huur ik voor 450 per maand. Ik heb wel een baantje, maar meer dan drie dagen werken kan echt niet. En na oktober kan ik ook geen 3 dagen meer werken omdat het dan een stuk rustiger wordt op m'n werk en ik het een stuk drukker krijg met m'n studie.

  Ik baal zo van deze hele regeling hé :mad: Ik heb echt m'n ass afgewerkt om te bereiken waar ik nu ben. Ben ooit op VMBO basis begonnen, ben toen na 1 jaar naar VMBO G/T gegaan en daarna naar havo. Die heb ik toen netjes binnen 3 jaar afgemaakt en toen ben ik naar het HBO gegaan. Dat 2 jaar gedaan en toen besloten dat ik naar de Uni ging. Toen ik het besluit nam om naar de Uni te gaan, is er nooit een woord gerept over een boete. Anders was ik wel eerst VWO gaan doen. Ik vind het echt enorm jammer allemaal en ik hoop snel dat de boete wordt teruggedraaid.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina