1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

kunstgeschiedenis of soortgelijke studie HBO-niveau?

Discussie in 'Studie & Werk' gestart door OneLove, 23 sep 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. OneLove

  OneLove ELLEgirl

  hee,
  ik ben op zoek naar een leuke studie en ik ben erg geinteresseerd in kunstgeschiedenis. Nou kan ik die alleen maar vinden op universiteitniveau (en dat kan ik niet, omdat ik geen vwo heb), dus vroeg ik me af of iemand weet of deze studie ook op hbo-niveau bestaat.. of misschien weet iemand een soortgelijke studie of een studie op hbo-niveau wat een goede overstap zou kunnen zijn?

  ik hoor het wel en in ieder geval bedankt:)
   
 2. Kiek

  Kiek Super ELLEgirl

  Ik heb hetzelfde! Zoek al heel lang iets vergelijkbaars maar kan niks vinden eigenlijk op HBO.. :confused:
   
 3. Dream_Spirit

  Dream_Spirit Rookie ELLEgirl

  Helaas zijn ze er ook niet op HBO niveau. Maart eerst je propedeuse halen op HBO niveau en dan naar de uni kan natuurlijk wel? En dan kun je iets creatiefs doen of geschiedenis?
   
 4. lint

  lint Guru ELLEgirl

  Ik studeer Cultureel Erfgoed. We krijgen ook lessen kunstgeschiedenis, maar de studie is veel breder. Misschien een optie om inderdaad daar je P te halen en dan naar de universiteit kan gaan (of je vindt het zo leuk dat je 't afmaakt haha). http://www.reinwardtacademie.nl/
   
 5. Choco

  Choco Super ELLEgirl

  Cultureel erfgoed heeft toch vooral met museums te maken? Wat houdt de studie ongeveer in en hoe vind je het zelf?
   
 6. lint

  lint Guru ELLEgirl

  Nee hoor! Het is echt heel breed, maar musea vormen daar natuurlijk een groot onderdeel van.

  (haha, dat is trouwens mijn meubel op die foto :p)

  Het bevalt mij erg goed! Leuke vakken (ook een paar ontzettend lompe natuurlijk), leuke - en véél - excursies, en veel stagemogelijkheden > ik vertrek eind januari naar Sydney, yay.
   
 7. Dream_Spirit

  Dream_Spirit Rookie ELLEgirl

  Jeetje wat klinkt dat leuk!:D

  Het is dat ik net aan mijn nieuwe studie (sociologie) begonnen ben maar het klinkt echt heel erg leuk! Ik kijk stiekem mee in dit topic omdat ik kunstgeschiedenis ook heel erg leuk vind. Ik volg nu een andere universitaire studie omdat ik een bredere opleiding wilde dan mijn vorige (geschiedenis).
   
 8. Choco

  Choco Super ELLEgirl

  Sorry hoor, maar het klinkt mij nog een beetje onduidelijk :$ Het klinkt wel heel leuk, maar het is me dus nog niet helemaal duidelijk wat het nu inhoud zeg maar. Nouja ga wel even speuren op internet;)
   
 9. zebra*girl

  zebra*girl Über ELLEgirl

  Ik weet wel dat je archeologie kunt studeren op Saxion Next (Deventer), daar krijg je denk ik ook veel kunstgeschiedenis.
   
 10. Kiek

  Kiek Super ELLEgirl

  Een vriendin van me doet dat cultureel erfgoed en als zij erover vertelt lijkt het me niet zoveel haha :eek:
   
 11. Inanna

  Inanna Über ELLEgirl

  Behalve de lerarenopleiding ckv en geschiedenis heb je niet echt iets op hbo niveau.
  Maar je kan wel je P halen en daarna door naar de uni.
  Heb ik ook gedaan ik vond hbo zo simpel dat ik er totaal geen uitdaging in vond en toen ben ik naar de uni gegaan.
  Ik studeer nu kunstgeschiedenis met een geschiedenis minor. Bevalt erg goed!
   
 12. Kiek

  Kiek Super ELLEgirl

  Ja dat is inderdaad mogelijk! Alleen ik heb al een HBO studie gedaan even en omdat het zooooooo simpel was (vooral de mensen :eek:) kon ik het gewoon niet volhouden.. lekker zwak van mezelf misschien ook wel ;)

  Ik hou ook gewoon niet van het praktische, en een jaar is dan best lang :D
   
 13. Kiek

  Kiek Super ELLEgirl

  Wie studeert er nu kunstgeschiedenis en kan daar wat over vertellen? :D
   
 14. Box of Chocolats

  Box of Chocolats ELLEgirl

  iemand nog naar de info middag geweest vandaag? of iemand die het volgend jaar gaat doen? ik was er dus vandaag en vond het erg leuk:)
   
 15. Kiek

  Kiek Super ELLEgirl

  Ik ga het denk ik doen in combinatie met Algemene Cultuurwetenschappen. Op de VU. :)
   
 16. Ik238

  Ik238 Rookie ELLEgirl

  Ik was er ook! Maar ik twijfel nog steeds heel erg.. Studeer nu geschiedenis aan de uva, vind het wel interessant maar ik vind de studie zelf niet echt wat. Cultureel erfgoed lijkt me dus leuk, maar of het helemaal is wat ik wil..? Haha weet even niet zo goed wat ik met mezelf aan moet :eek:

  Probleem is ook dat ik geen idee heb ik wat ik met geschiedenis zou willen gaan doen later :rolleyes: Bij Cultureel erfgoed is dat een stuk duidelijker, en die beroepen lijken me erg leuk, net als de stages! Mij leken vooral die stages leuk van dat meisje dat bij het Rijksmuseum en het Hermitages stage had gelopen :p

  Maar jij gaat het dus waarschijnlijk naar de Reindwardt volgend jaar? :)
   
 17. Ik238

  Ik238 Rookie ELLEgirl

  Hehe ik bedoel natuurlijk Reinwardt en Hermitage :eek:
   
 18. Citizen Jane

  Citizen Jane Über ELLEgirl

  reinwardt of docentenopleiding beeldende kunst
   
 19. Box of Chocolats

  Box of Chocolats ELLEgirl

  Ja ik denk dat ik het ga doen.. Eerst wist ik het ook nog niet helemaal zeker, maar ik heb echt al heel veel andere opleidingen bekeken en dit is gewoon wat ik het leukste vind:D Door die dag is het wel een stuk duidelijker geworden.. vind het ook wel prettig dat het kleinschalig is..! En ik vond die stage van het rijksmuseum ook heel leuk klinken:D, die stage van dat andere meisje begreep ik niet helemaal:p
   
 20. Ik238

  Ik238 Rookie ELLEgirl

  Dat had ik ook ja, want je loopt toch 6 maanden stage? Dus dan was ze 6 maanden bezig met de voorbereidingen voor een beurs van 5 dagen :p Mij leek dat met die sleutels bij het Rijksmuseum ook wel heel leuk :) En dat vak informatiemanagement, dat je het verhaal achter een object kunt onderzoeken en vertellen!

  En idd die kleinschaligheid lijkt mij ook prettig. Ik studeer nu dus aan de uva, allemaal heel groot en niemand bemoeit zich met je. Heb eigenlijk geen vrienden daar haha, vind de sfeer op mijn huidige opleiding ook niet echt leuk.

  Maargoed ik moet er nog even over nadenken, want ik vind het op een bepaalde manier ook 'jammer'.. Maar bij de Reinwardt is het beroepsperspectief iig wel duidelijk :) Dat vind ik wel fijn, want ik heb nu eigenlijk geeen idee wat ik met mijn studie moet gaan doen later :p
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina