1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Prednisolon?

Discussie in 'Uiterlijk & Gezondheid' gestart door Vestige, 27 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vestige

  Vestige Über ELLEgirl

  Zijn er hier meiden die Predni(so)lon slikken? En hebben jullie ook zo'n last van de bijwerkingen? Ik slik het nu een aantal maanden en ik word echt gek van de bijwerkingen!
   
 2. Vestige

  Vestige Über ELLEgirl

  En up. Helemaal niemand?
   
 3. Mis(s) Understood

  Mis(s) Understood Super ELLEgirl

  Ik slik het niet, maar van welke bijwerkingen wordt je zo gek dan?
   
 4. Chicadeau

  Chicadeau Über ELLEgirl

  Wat is dat?
   
 5. Evyta

  Evyta Über ELLEgirl

  Mijn vriend is eraan sinds mei 2007. Hij had/heeft een nierziekte.
  Meestal kom je aan van prednisolon maar hij is er echt enorm mager van geworden, en hij heeft voor het eerst last van acne gekregen (vooral op zijn rug). Verder is hij wat lustelozer dan normaal. Wat zijn bij jou de bijwerkingen?
  En waarvoor slik je het als ik vragen mag?
   
 6. Vestige

  Vestige Über ELLEgirl

  Ik slik het omdat ik Colitis Ulcerosa heb, een chronische dikke darm ziekte. Ik heb last van de acne, trillende handen (echt opvallend), ben gewicht bijgekomen, verergerde haargroei (in negatieve zin), en dan ben ik er nog emotioneler door, rustelozer. Noem het maar op en ik heb er wel last van. Door gewichtstoename ben ik gaan scheuren, en dan geen striemen maar echt gewoon alsof het schaafwonden zijn.

  Het is echt heel erg irritant, hoewel het natuurlijk fijn is dat het helpt tegen de pijn.
   
 7. UNdiscovered

  UNdiscovered Über ELLEgirl

  Ik heb het een tijdje geslikt, vanwege jeugdreuma. In het begin zo'n 40 mg dacht ik? Mijn hoofd was toen opgezwollen, mijn haar viel uit en ik was altijd hongerig zeg maar, maar volgens mij had ik er verder niet zoveel last van. Later heb ik dexamethason gekregen en dat is pas erg! :eek: ALLES gaat opzwellen vooral je hoofd en schouders enz.! Nu ik eraan terugdenk is prednison niks vergeleken met dexamethason. Wat voor bijwerkingen heb jij dan?
   
 8. ~*~Sarah~*~

  ~*~Sarah~*~ ELLEgirl

  Ooh wat kut zeg! Ik ken wel een meisje die dat ook slikt, zij heeft iets aan dr huid. Maar volgens mij heeft zij geen rare bijwerkingen, alleen dat ze heel erg honger krijgt!
   
 9. Vestige

  Vestige Über ELLEgirl


  Ja lijkt me ook kut, maar ik ben nu ook echt opgezwollen :p
  Mijn bijwerkingen staan hierboven al vermeld.
   
 10. UNdiscovered

  UNdiscovered Über ELLEgirl

  O ja, ik zie het al. Ik had ook last van erge trillende handen en het 'scheuren' zeg maar. Alsof je zeg maar uit je vel scheurt. Het klinkt gruwelijk, maar zoiets had ik ook ja. Alleen had ik het niet van prednison, maar van dexamethason. Heel raar, maar ik had gewoon niet zoveel last van prednison, terwijl mijn dokter me voor veel dingen had gewaarschuwd...Trouwens, hoeveel slik jij dan?
   
 11. *Shopaholic.

  *Shopaholic. Über ELLEgirl

  die ziekte heeft vriendin van mij ook.
  heeft ook prednison gehad..
   
 12. Vestige

  Vestige Über ELLEgirl

  Ik had gehoord dat je sommige bijwerkingen pas krijgt als je ze langere tijd slikt, misschien daardoor? Die medicijnen van jouw die klinken ook verschrikkelijk!

  Ik slik nu 15 mg per dag. Heb een tijdlang 35 mg geslikt toen ik uit het ziekenhuis kwam, in ziekenhuis zelf 45/60 mg per dag. Gelukkig mocht ik afbouwen omdat de bijwerkingen ook te erg waren/zijn en mijn ziekte het toeliet. Toen ik in het begin 20 mg slikte had ik geen bijwerkingen, hoogstens beetje vocht dat ik vasthield in mn gezicht (denk aan de kin), maar toen ik ineens met mn dosering omhoog moest begon de pret. Ahum ahum.
   
 13. UNdiscovered

  UNdiscovered Über ELLEgirl  Hoe lang slik jij het nu al? Toen ik 20 mg slikte had ik vooral last van veeel eten en vocht in mijn hoofd...maar misschien kwam dat doordat ik ervoor veel moest slikken...Ik hield vooral veel vocht vast in mijn wangen: denk aan hamsterennnnnnnnnnnn. Maar 60 mg! Dat is toch best wel veel?? Heb jij trouwens ooit commentaar gekregen van mensen uit jouw omgeving, of valt het bij jou niet op?
   
 14. Vestige

  Vestige Über ELLEgirl

  Ja ik heb ook 20mg geslikt tussen de 15 en 35 door. 60 was maar paar daagjes omdat de onsteking verergert was en ze het zo snel mogelijk tegen wilde gaan zeg maar. Ik had ook last van veel eten, maar dat kon ik gelukkig goed in bedwang houden. Mijn buik zei; niet eten. Maar mijn hoofd die gaf aan; eten eten eten.

  Commentaar uit mijn omgeving krijg ik heel veel; echt elke week wel paar keer dat mensen zeggen; ZO hee Joyce, wat is met jou gebeurd!
  Sommige die weten dan wel dat het komt door de medicijnen maar meestal moet ik het weer helemaal uitleggen. Mijn chronische ontsteking zie je niet aan de buitenkant, maar de bijwerkingen van prednison wel. Het is wel fijn dat ik minder pijn heb, maar hoe ik me door alle bijkomsten voel is heel shit. Je kijkt er constant tegenaan.
   
 15. UNdiscovered

  UNdiscovered Über ELLEgirl

  Oh...ik was wel gaan eten, destijds was ik ongeveer 2 a 3 kilo aangekomen. Heb jij ook andere medicijnen die je moet slikken, zoals maagbeschermers ofzo?
  Ik begrijp echt hoe je voelt, met dat je er constant tegenaan moet kijken, je wordt er bijna depressief van, maar aan de andere kant moet je ook weten dat het voor je eigen bestwil is. Is jouw ziekte voor altijd of maar voor 'even' zeg maar?
   
 16. Vestige

  Vestige Über ELLEgirl


  Ik ben 9 kilo bijgekomen in 3 weken ongeveer, ging heel snel ineens. Ja ik slik Nexium als maagbeschermer. Verder slik ik nog Salofalk tabletten maar daar ben ik net pas mee begonnen en behalve misselijkheid heb ik daar geen last van. Mijn ziekte is voor altijd, het zal nooit weggaan. Maar gelukkig kunnen er tijden zijn dat ik helemaal niets ervan merk. Alleen heb ik tot nu toe wat pech gehad ermee, en merk ik er wel heel veel van.

  Ja ik word er ook heel somber van, en dan denk ik er eens niet aan dat ik een dik gezicht heb (en een dikker lichaam ook, maa dat kun je verhullen)weer van die mensen met hun opmerkingen. Ik probeer er zo positief mogelijk mee om te gaan, maar ik heb gisteren bijvoorbeeld nog een goed potje om gehuild..

  Was jij trouwens je extra gewicht daarna snel weer kwijt?
   
 17. UNdiscovered

  UNdiscovered Über ELLEgirl

  Ik ben nooit meer op mijn oude gewicht gekomen. Maar dat komt voornamelijk doordat het vorig jaar slecht ging. Ik was uitgedroogd en werd in 1 maand 2x in het ziekenhuis opgenomen en toen kreeg ik de ene na de andere ontsteking, waardoor ik dus zwaardere medicijnen moest slikken en daar zwol ik enooorm van op. Maar ik ben nu bezig om het gewicht kwijt te raken, aangezien het nu wel redelijk met mij gaat.
  Ik had ook van die momenten dat je er helemaal doorheen zit, ik heb vorig jaar ongeveer meer dan de helft van het schooljaar thuisgezeten, omdat ik me zo slecht voelde.
  Het is soms fijn om gewoon medelijden met jezelf te hebben en gewoon een potje te zitten janken. Ik heb dat zo vaak gedaan, je bent echt niet de enige.
   
 18. Pump

  Pump Super ELLEgirl

  Ik heb het ook een tijdje gebruikt en ik werd er ook erg dik van. Maar dat ging gelukkig over toen ik er weer mee stopte :)
   
 19. Vestige

  Vestige Über ELLEgirl

  Jij hebt het ook flink te verduren gehad zo te lezen. Fijn om te lezen dat het al wat beter gaat. Je mag zeker ook niet meteen stoppen he, maar afbouwen? Misschien raken we het gewicht tegelijk kwijt ;) want ik ga ook poging wagen.. Ook al weet ik dat het nu nog niet veel nut heeft haha.

  Heb je school wel goed kunnen bij houden enzo toen je thuiszat? Want ik ben maar 5 weken ofzo niet of nauwelijks aanwezig geweest, en ik heb al grote moeite om alles bij te houden. Mijn eerste tentamens aan deze opleiding heb ik verprutst omdat ik te ziek was om te leren en alleen maar verging van de pijn. Nu ben ik bezig met mijn tweede, ben ik tijdens de examens wel niet zo ziek, maar ik lig nog achter door alles wat ik gemist heb in de afgelopen weken.
   
 20. Vestige

  Vestige Über ELLEgirl

  Aaah dat is een heel fijn vooruitzicht!
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina