1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Slecht alleen kunnen zijn

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Summertime!, 17 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Summertime!

  Summertime! Super ELLEgirl

  Ik weet niet of meer mensen er hier last van hebben, maar ik kan heel erg slecht tegen alleen zijn. Ik kan er vooral helemaal niet tegen om 's avonds alleen te zijn. Ik zorg er daarom ook voor dat het zo min mogelijk gebeurt, maar als het toch zover is voel ik me gelijk verschrikkelijk. Ik weet echt niet hoe het kan omdat ik eigenlijk helemaal geen reden heb om me zo slecht te voelen, ik heb een lieve vriend, lieve vriendinnen enz.
  Ik vroeg me af of meer mensen hier last van hebben en of ze misschien tips hebben. Ik zit er ook aan te denken om naar een psycholoog te gaan en vroeg me af of mensen hier toevallig ervaring mee hebben. Denken jullie dat een psycholoog bij zoiets kan helpen?
  Alvast bedankt voor de reacties, het zou me erg helpen!
   
 2. Sergeant Pepper.

  Sergeant Pepper. Über ELLEgirl

  Hoe bedoel je dat je je verschrikkelijk voelt? Ben je bang? Voel je je eenzaam? Verdrietig?

  Ik ben bijvoorbeeld heel snel bang als ik 's avonds alleen ben en bij mij helpt het om sowieso triggers te vermijden, dus geen enge dingen kijken/lezen. En het helpt mij ook heel erg om lekker bezig te blijven. Maar goed dat zijn mijn tips tegen angst en ik weet niet of dat ook is waar jij last van hebt...
   
 3. Summertime!

  Summertime! Super ELLEgirl

  Bedankt voor je reactie! Nee ik voel me niet bang, wel eenzaam en verdrietig. Het is heel gek maar mijn humeur slaat gewoon in 1 keer om. Als ik met iemand ben en ik ben gewoon vrolijk kan ik als ik alleen thuis kom me in 1 keer heel depressief voelen. Het probleem is dat ik binnenkort ook voor een tijdje voor mijn studie naar het buitenland ga, dus ik heb geen idee hoe ik het dan moet doen zonder moeder/vriend/vriendinnen waar ik langs kan gaan als ik me zo voel.
  Lezen toevallig nog mensen deze discussie die misschien weten of een psycholoog bij zoiets kan helpen?
   
 4. NandaKrul

  NandaKrul Rookie ELLEgirl

  Ik reageer over het algemeen nooit, maar wil hier toch even op reageren. Ik ken het gevoel, heb het soms ook als ik thuiskom op mijn kamer zit en denk 'en nu?'. Dan word ik soms ineens overvallen door een depressief en verdrietig gevoel. Wat bij mij helpt, is mezelf er toe te dwingen IETS te gaan doen. Een soort van van 'plannetje' in mijn hoofd, hoe onzinnig de bezigheid ook is. Ik ga nu dit of dat tv programma terugkijken, ik ga nu de afwas doen, ik ga nu dat boek uitlezen, ik ga toch eens een beginnetje maken aan die schoolopdracht. Dan heb toch het idee dat ik met iets bezig ben en valt het verdrietige gevoel van me af. Ik hoop dat je er iets aan hebt!
   
 5. BarbaraB

  BarbaraB Über ELLEgirl

  Hmm ik herken wel het een klein beetje. Vroeger kon ik echt goed alleen zijn, maar het laatste jaar heb ik er echt moeite mee. Als ik een avondje alleen zit voel ik me heel snel rot en verdrietig en zit ik vaak ineens weer te janken. Ik denk dat het bij mij deels ook wel meespeelt dat mn ouders nu al sinds vorig jaar in een scheiding liggen wat niet altijd even soepel verloopt.
  Ik heb gelukkig wel hele lieve vriendinnen bij wie ik altijd terecht kan als ik me rot voel!
   
 6. Runkle

  Runkle Über ELLEgirl

  Hmm, ik heb niet echt tips want ik heb het juist andersom, aan het einde van de dag MOET ik echt bijna alleen zijn, ik kan niet oneindig tussen de mensen zijn, ik heb echt mijn tijd alleen nodig..

  Is het al lang zo? als je je echt eenzam voelt is het misschien goed om er inderdaad over te praten met iemand.
   
 7. Miep42

  Miep42 Über ELLEgirl

  Ik denk ook dat een psycholoog je kan helpen om uit te zoeken waar dat gevoel vandaan komt.

  Ik ben soms echt ontzettend blij dat ik lekker alleen thuis ben 's avonds, ik heb de hele dag al zoveel mensen om me heen.
   
 8. Agent P.

  Agent P. Gast

  Ik kan heel goed alleen zijn, heerlijk zelfs! Mijn vriend is nu 4 dagen (overdag)thuis en ik haat dat eigenlijk verschrikkelijk. Maar zo gauw het donker wordt vind ik het vreselijk om alleen te zijn; thuis, in de auto, waar dan ook. In de zomer is het dus beter te doen als in de winter, maar zelfs opblijven als mijn vriend naar bed is is een regelrechte hel.

  Ik wil er wel van af en dwing mezelf tot dingen, maar dat kost een hoop extra slagen van mijn hart!
   
 9. no.strings.attached

  no.strings.attached Über ELLEgirl

  Ik heb er ook last van. Niet in een extreme mate dat ik het gevoel heb een psycholoog te moeten raadplegen, maar wel dat ik me snel alleen en eenzaam voel.

  Ik kan best 1 avond alleen zijn maar soms zit ik er 3 achter elkaar alleen als ik op mijn kamer ben en dan voel ik me echt miserabel. Ik ben ook een beetje teleurgesteld in sommige vriendschappen die ik dacht te hebben, zal er ook wel aan bijdragen. Daarnaast ben ik enig kind dus gewend altijd veel aandacht te krijgen. Ik ben wel zelfstandig, ik kan alles zelf regelen enz maar daar voel ik me dan wel alleen bij. Maar misschien is het ook een karaktertrek? Ik voel me sowieso vaak "alleen met mezelf", ook in tijden dat ik veel sociaal contact heb.

  Als je er echt mee zit zou het geen kwaad kunnen eens met een professional te spreken. Als je er iets aan wilt doen zul je toch moeten weten waar het vandaan komt. Vaak denken mensen dat het betekent dat je veel alleen bent als in zonder vrienden, maar is dat ook zo? Of misschien is het meer iets dat je je eenzaam voelt omdat je bij de contacten die je hebt niet op je plek bent of je niet echt kunt uiten.
   
 10. no.strings.attached

  no.strings.attached Über ELLEgirl

  Ik wil de TS absoluut niet ontmoedigen maar ik denk wel dat als je je echt alleen voelt, naar het buitenland gaan niet per se iets positiefs is.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina