1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Snobistisch foodie topic

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Kamerbreed, 24 dec 2016.

  1. Kamerbreed

    Kamerbreed Über ELLEgirl

    Voor al je snobistische vragen, opmerkingen, verhalen en tips rond eten!

    En het leek me ook wel handig nu met de kerstdagen: met vragen over het kerstdiner kan je hier ook terecht.
     
    Saturnus, Zompig en Sherida vinden dit leuk.
  2. Marbella

    Marbella Guru ELLEgirl

    Haha omg ik wilde laatst als een opmerking maken over je foodsnobisme maar dat vond ik niet zo aardig. Maar je vindt het zelf dus ook :D
     
    quantummechanicus en Kamerbreed vinden dit leuk.
  3. Kamerbreed

    Kamerbreed Über ELLEgirl

    @Marbella Oh ja, ik geef het gewoon toe hoor. :p Ik heb er laatst nog een post over geplaatst.
     
    Damnatio Memoriae vindt dit leuk.
  4. Stippen

    Stippen Über ELLEgirl

    Kun je met een laagjes dessert slagroom als laag doen en dat paar uur eerder maken en in de koelkast zetten? Blijft slagroom dan gewoon stijf en op z'n plek?
    En hoeveel stokbroden zouden jullie kopen voor 4 mensen gourmet?
     
  5. pearll

    pearll Über ELLEgirl

    Ik denk het wel maar voor de zekerheid zou ik een zakje klopfix erdoor doen dan blijft het sowieso stijf.

    Ik zou uitgaan van een half stokbrood per persoon. Dat klinkt best veel zo maar de meeste zijn toch wel brood vreters met gourmet(ik zelf ook)
     
    Kamerbreed en Stippen vinden dit leuk.
  6. Stippen

    Stippen Über ELLEgirl

    Thans ga er inderdaad klopfix dan maar door doen! En 2 stokbroden halen
     
  7. the rebel club

    the rebel club Super ELLEgirl

    Jongens ik wil brownie maken met gezouten caramel. Hoe maak je het snelste caramel? Fudge smelten met een beetje ongeklopte slagroom erdoor of zo?
     
  8. Merel.

    Merel. Über ELLEgirl

    Toen ik nog bij de bakker werkte adviseerde we een half stokbrood per persoon. En dat waren dan van de grote verse stokbroden.
     
    Stippen vindt dit leuk.
  9. "pareltje"

    "pareltje" Super ELLEgirl

    Ik was ooit een redelijk snobistische foodie maar ben forever getraumatiseerd omdat mijn ex o-ve-ral curry bij deed. Paddestoelenrisotto MET CURRY, zalm met perfect gebalanceerde dillekorst MET CURRY: you name it, he put curry on it.
     
    Nocturnal, Andreya, Nima1 en 14 anderen vinden dit leuk.
  10. Lavender95

    Lavender95 Über ELLEgirl

  11. Sjern

    Sjern Über ELLEgirl

    Ik denk dat ik mij hier ook maar moet melden :p
    Ik wil morgen een kerstbrood maken, maar ik twijfel over de vulling. Ik wil iets met walnoten erin, ik zat te denken aan chai kruiden met cranberry's en walnoten? Wat denken jullie? Eigenlijk wil ik hartig, maar ik wil het ook vegan houden, dus moeilijk.

    Ik bedoel zo iets:
    [​IMG]

    Oh ja, ik had het vorige week al gemaakt met matcha, zwarte sesam en gember.
     
  12. Kamerbreed

    Kamerbreed Über ELLEgirl

    @Sjern Chai kruiden met walnoten klinkt heerlijk! Ik zou wel uitkijken met cranberry's omdat die behoorlijk zuur zijn en erg kunnen overheersen. Dus ik zou ze dan wel fijnsnijden en wat minder van de cranberry's doen en wat meer walnoten.
     
  13. Sjern

    Sjern Über ELLEgirl

    Oke, ja denk dat ik dat ga doen!
     
    Kamerbreed vindt dit leuk.
  14. FloppyDobby

    FloppyDobby Super ELLEgirl

    Je kunt het heel gemakkelijk maken met een potje gecondenseerde melk. Ik zou niet fudge gaan smelten, ben bang dat dat gaan schiften, vooral als je er dan nog koude slagroom door gaat doen. Maar met gecondenseerde melk ben je zo klaar.

    Bij mij is wortelcake ook altijd een beetje vaster dan gewone cake, maar het hoort geen blok te zijn, dan zou ik een ander recept uitproberen.

    Lijkt me super lekker! En je kunt ook gedroogde cranberry's gebruiken, die zijn zoeter dan de verse.
     
    Kamerbreed, Sjern en Lavender95 vinden dit leuk.
  15. FloppyDobby

    FloppyDobby Super ELLEgirl

    Oh en dan mijn eigen vraag nog, maar kan natuurlijk niet meer bewerken. Wij maken een trifle, maar daar zit ook cake in. In één van de onderste lagen ook nog. Hoelang van tevoren zou je het kunnen maken, zonder dat het te nattig en zompig gaat worden.
     
  16. Ludo

    Ludo Über ELLEgirl

    Ik zou het met gecondenseerde melk maken. Dat ligt in mijn supermarkt bij de aziatische spullen het zit in een blikje.
     
  17. the rebel club

    the rebel club Super ELLEgirl

    @Ludo @FloppyDobby thnx voor de tip, had ik zelf idd ook al aan gedacht. Maar dat duurt toch vet lang? 2-3 uur moet dat in het water staan of zo toch? Ik heb 't nu gedaan met suiker en beetje water en dan slagroom erdoor maar 't is hard geworden helaas. Maargoed maakt niet uit, ziet er alsnog prima uit haha.
     
    FloppyDobby vindt dit leuk.
  18. Ludo

    Ludo Über ELLEgirl

    Ja je kan het in het blikje laten dan duurt het lang, maar ik doe het altijd zo:
    http://www.laurasbakery.nl/snel-en-eenvoudig-karamel-maken/
     
    the rebel club en Desiderare vinden dit leuk.
  19. PrincessCharming

    PrincessCharming Über ELLEgirl

    Het is veel maar ook veel decoratie. Als je de juiste portie van alles op het bord doet kan het er volgens mij supermooi en restaurantwaardig uitzien. Zou wel echt voor een klein stukje brownie op gaan.
     
    Desiderare vindt dit leuk.
  20. d12baby

    d12baby Super ELLEgirl

    OMG dit topic haha :D

    Weet iemand waar ik Sint Jacobsschelpen kan vinden in Amsterdam van goede kwaliteit? @vuilnisglitter misschien?
     
    GreyGoose en Kamerbreed vinden dit leuk.
  21. Paris_ Darling

    Paris_ Darling Super ELLEgirl

    @d12baby even een vraagje tussendoor... Een tijd geleden had jij het hier erover dat je van 'rare' dingen houdt, zoals inktvis. Toen postte je een linkje naar een website met allemaal recepten met inktvis (als ik het me goed herinner). Weet jij nog welke website dat was?
     
  22. Potlood

    Potlood Über ELLEgirl

    @Desiderare: het lijkt mij veel en ook teveel losse stukjes waardoor de smaken misschien niet goed samenkomen. Ik zou denk ik de mascarponecrème weglaten en ik weet niet of ik de atsina cress erbij vind passen...
     
  23. d12baby

    d12baby Super ELLEgirl

    Oja, volgens mij was dat het 10 Tentacles, 12 Recipes artikel van de New York Times, haha. Ik gebruik die recepten best vaak als basis voor wanneer ik inktvis eet. Vooral het recept met rode wijn is super.
     
    Paris_ Darling en Kamerbreed vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina