1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stoppen met shoppen

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Egel, 4 okt 2016.

 1. Egel

  Egel Guru ELLEgirl

  Geld moet rollen maar het rolde de laatste tijd wel iets te hard mijn zakken uit. Zie overal dingen die ik zo graag wil hebben maar ik heb niets echt nodig. Kan wel alles kopen wat los en vast zit maar wil ook zo graag eens verstandig zijn. Om af te sluiten met een forumklassieker: ik kan toch niet de enige zijn die vind dat ze even haar hand op de knip moet houden? Heb besloten dat ik tot februari geen onnodige prutjes ga kopen. Weet dat ik dit niet in mijn upje kan dus wie doet er mee?
   
  Nima1, ZEEROVER, Sokka en 4 anderen vinden dit leuk.
 2. rozeolifant

  rozeolifant Über ELLEgirl

  Ik!
  Heb net een huis gekocht en kan me echt niet veroorloven om onnodige dingen te kopen, dus ik doe mee!
   
  Egel vindt dit leuk.
 3. Daantje!!

  Daantje!! Über ELLEgirl

  Haha @Egel dit is wel een mooi contrast met het shopaholics topic
   
  Greyjoy, Danoontju, berniesanders en 35 anderen vinden dit leuk.
 4. Sookie86 2.0

  Sookie86 2.0 Über ELLEgirl

  Ik doe mee, maar ik doe even t/m december. Ik zal dan geen onzin kopen, alleen wat ik nodig heb. Ook zal ik geen excuses bedenken om toch iets te kopen wat ik niet nodig heb.

  Ik heb wel net een vaatwasser gekocht, maar nooit meer afwassen vind ik een goed excuus!
   
  Boommm, Ludo en Egel vinden dit leuk.
 5. Beuty

  Beuty Über ELLEgirl

  Februari :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
   
  cocomary, FIB en Egel vinden dit leuk.
 6. Lacunae

  Lacunae Über ELLEgirl

  Ik heb een no buy maand in oktober, dus tot begin november doe ik sowieso mee. Helaas ga ik dan toch wel echt winterschoenen en een jaas nodig hebben dus tot februari gaat mij denk ik niet lukken, maar voor stoptober ben ik in! (sowieso, kleine doelen ;))!
   
  Egel vindt dit leuk.
 7. Egel

  Egel Guru ELLEgirl

  Het topic is geweldig maar ik hoopte op meer tips om het shoppen te kunnen weerstaan. Dat kwam er niet. Het topic zoals het nu is is ook erg leuk dus vandaar deze. Het koopwoede hersenspinsel 2.0 topic.

  Ben zelf echt heel, heel, heel erg bang dat ik excuses ga verzinnen. Alles wat op mijnwishlist staat is in mijn hoofd al voor vandaag gekocht. Maar ik hoef echt niet meer tassen, jassen, schoenen (ook al zijn ze zo mooi en precies mijn maat) mijn hol binnen te slepen. Woon toch al te klein.

  Wilde het eerst tot het einde van het jaar doen maar dan sla ik in januari alsnog mijn slag en dat is ook niet de bedoeling. In februari ben ik jarig en dan moet er wel een cadeautje voor mijzelf gekocht worden dus dat is dan gelijk een mooi einde. Eens kijken of ik tegen die tijd wat geleerd heb. En ik heb echt, echt, echt niets meer nodig.
   
  DonnieDarko en Daantje!! vinden dit leuk.
 8. PrincessCharming

  PrincessCharming Über ELLEgirl

  @Egel Zou het helpen om je doelstelling SMART te formuleren? Excuses zijn natuurlijk makkelijk, want wat is bijvoorbeeld jouw definitie van "onnodige prutjes"? In the heat of the moment is dat paar geweldige laarzen waar je verliefd op bent natuurlijk geen onnodig prutje, die MOET je dan hebben.:D
   
 9. Egel

  Egel Guru ELLEgirl

  Zo werkt het helaas niet. Een nodig prutje is iets wat ik moet hebben omdat het onmisbaar is. Zo kan ik een agenda voor 2017 kopen omdat die van 2016 onbruikbaar is maar als een paar zwarte schoenen kapot gaat dan gaan ze eerst naar de schoenmaker en als dat niet werkt dan pak ik een ander zwart paar en koop ik geen nieuw paar. Heb genoeg dubbele van iets, zelfs in make-up en verzorging dat ik echt nog wel een paar maanden (zo niet twaalf maanden) voorruit kan. Gezichtscrème heb ik dan weer niet dubbel en als die dus op is kan ik een nieuwe kopen. Nieuwe loafers kan ik goedpraten omdat mijn maat schaars is, ik geen loafers heb, ze zo snoezig zijn maar loafers zijn schoenen en ik heb genoeg schoenen dus die vlieger gaat niet op. Erg blij dat jij je weg naar dit topic ook hebt gevonden want als iemand goed met geld is dan ben jij het wel.
   
 10. Linus&Celly

  Linus&Celly Über ELLEgirl

  Ik doe mee! Weet nog niet hoe ik het ga vormgeven want ik ga in begin 2017 verhuizen en dan ga ik gewoon dingen nodig hebben maar verder heb ik sowieso op het gebied van kleding een no buy
   
  Egel vindt dit leuk.
 11. Lizz89

  Lizz89 Gast

  I'm in!! Reageer later nog wel even inhoudelijk ;).
   
  Egel vindt dit leuk.
 12. PrincessCharming

  PrincessCharming Über ELLEgirl

  @Egel Hier spreekt een ex-verslaafde dus ik herken je frustratie. En ook ik zie soms nog schoenen die ik eigenlijk MOET hebben.

  Bijvoorbeeld deze fantastische Michael Kors laarsjes
  [​IMG]

  Maar mij helpt het om bij ALLES wat ik koop te beseffen dat er altijd sprake zal zijn van zogenaamde "hedonic adaptation". De rush van nieuwe schoenen is even heel lekker, maar na 2 of 3 keer dragen is het nieuwtje eraf, je portemonnee leeg en ga je verlangen naar het volgende item op je wishlist. Geluk (voor langere tijd) is gewoon niet te koop en zit dus ook niet in laarsjes of welk kledingstuk dan ook. Maar dat is wat voor mij werkt om me te realiseren.

  En over de laarsjes in de spoiler: ik heb zwarte laarsjes dus ze kopen zou echt niets toevoegen aan mijn (minimalistische) garderobe. Maar WAT een beauty's.
   
  Phoebee, Jetski, blauwra en 2 anderen vinden dit leuk.
 13. Daantje!!

  Daantje!! Über ELLEgirl

  @Egel ik snap het hoor! Het was een beetje een flauw geintje, sorry!
   
  Egel vindt dit leuk.
 14. Egel

  Egel Guru ELLEgirl

  Die heb ik laatst nog in de Zalando Lounge gezien. Die rush van het kopen, dat is ook iets waar ik voor op moet passen. Kopen om het kopen heb ik mij gelukkig afgeleerd. Het ging uit met mijn ex en ik mocht ineens zelf uitmaken wat ik wilde dragen. Dan gaat er een wereld voor je open. Toen verhuisd en dan is het weer een goed moment om je af te vragen wie je bent en wat je wil. Daarna 15 kilo afgevallen en op een gegeven moment moest ik wel nieuwe kleding kopen. Natuurlijk heb ik de afgelopen tijd ook wel genoten van het kopen omdat het soms ook gewoon fijn is om te kopen, nutteloos geld uit te geven of nieuwe dingetjes te hebben maar weet wel dat het vanaf hier een kleine stapje naar koopverslaafd of een no buy was. Gelukkig ben ik nog net op tijd om mij te realiseren dat optie twee het meest verstandig is.

  @Daantje!! vond hem wel grappig. Denk ook dat er genoeg mensen zijn die denken "mens wat zeur je nou" of "hoe moeilijk is het om niet te kopen?" maar het kan voor sommige mensen best moeilijk zijn. Vind het heerlijk om geld uit te geven of mij te omringen met mooie dingetjes maar het is nou wel even genoeg geweest.
   
 15. tifit

  tifit Super ELLEgirl

  Ik wil ook minder kopen, om meer te kunnen sparen. Helaas is het zo dat ik niet eens zoveel koop, maar ik werk maar parttime dusja dan moet je al snel keuzes maken :(
   
  Egel vindt dit leuk.
 16. Pronkjewail

  Pronkjewail Über ELLEgirl

  Volgens mij is het het beste om zoveel mogelijk te voorkomen dat je in de verleiding komt. Dus eerst uitschrijven van alle mogelijke nieuwsbrieven van winkels en daarnaast zoveel mogelijk winkels waar je echt niet hoeft te zijn vermijden.

  Ik heb altijd wel goed met geld kunnen omgaan, maar de laatste tijd ben ik ineens klaar met winkelen. Vroeger vond ik het leuk om mooie dingen te kijken (en niet per se kopen), maar zelfs dat kan me niet bekoren. Ik ben gewoon tevreden met wat ik heb. Best vreemde gewaarwording.
   
  Cajun Moon, Adindapinda en Egel vinden dit leuk.
 17. MySuperSweetLife

  MySuperSweetLife Über ELLEgirl

  Ik ga een jaar niet kleding voor mijzelf shoppen!
   
 18. HatseFlats

  HatseFlats Super ELLEgirl

  Wow @Egel tot februari! Dat klinkt echt als een eeuwigheid.
  Ik ben zelf ook bezig met wat meer besparen en bewustere aankopen te doen.

  Heb me ook voorgenomen om ,als ik weer eens een leuk troepje zie, eerst eens even op aliexpress te kijken. En heeeel soms als ik dan aan het snuffelen ben, denk ik ineens heb ik dit nou echt wel nodig, Nee oke laat dan maar. Mij benieuwen hoe lang ik dat vol hou. :')
   
  Egel vindt dit leuk.
 19. Rosemarijnnx

  Rosemarijnnx Super ELLEgirl

  Ik heb net een no buy september erop zitten! Wat een tijd over heb je als je gewoon (uit zelfbescherming) geen Kruidvat/ Xenos/ H&M inslipt in uurtjes die je over hebt. Helemaal niet meer shoppen ga ik niet doen (ik ontzeg mezelf al zo enorm veel dat ik mezelf dit gun hahaha), maar het gedachteloos dingen kopen moet wel echt stoppen! Halve deelname dus? :)
   
  Egel vindt dit leuk.
 20. Egel

  Egel Guru ELLEgirl

  Een halve is altijd meer dan niets. Vind het ook moeilijk om te zeggen dat je nooit meer iets zal kopen of nooit meer gaat winkelen, het moet wel leuk blijven. Hoe is je no buy september bevallen? Waarom ben jij er aan begonnen?
   

Deel Deze Pagina