1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

stoppen met studie na 1 feb.

Discussie in 'Studie & Werk' gestart door zaahra, 2 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. zaahra

  zaahra Rookie ELLEgirl

  Ik ben nu bezig met een HBO-studie en ik ben na mijn beroepsoriëntatie (twee weken terug) heel erg gaan twijfelen. Het gaat wel heel erg goed, maar het gaat mij misschien wel iets te makkelijk af. Ik mis uitdaging op het gebied van theorie.:(
  Nu zit ik erover te denken om te stoppen en in september te beginnen met een WO-studie (ik heb hiervoor VWO gedaan).
  Weet iemand hoe het zit met terugbetaling van studiefinanciering? En kan ik nog een deel van het collegegeld terug krijgen?
   
 2. LisArt

  LisArt Über ELLEgirl

  Je krijgt nog een deel van je collegegeld terug, voor het precieze bedrag moet je even op de site van de IB groep kijken, daar staat ergens zo'n tabelletje. :)
  En je stufi maakt verder niet zoveel uit, je hebt nu alleen 6 maanden gebruikt in plaats van 5 (en krijgt dus nog 3.5 jaar), alleen als je binnen 10 jaar geen diploma meer haalt is het een schuld en moet je het dus terugbetalen.
   
 3. zaahra

  zaahra Rookie ELLEgirl

  Oh oke!
  Maar wat is dan het verschil tussen voor 1 februari stoppen en na 1 februari stoppen? Dat je 6 maanden hebt gebruikt i.p.v. 5?
   
 4. Annemarie_

  Annemarie_ Über ELLEgirl

  Nee, het verschil is dat als je daarna geen enkele studie meer afmaakt, de gebruikte stufi alsnog een gift is in plaats van een lening!
   
 5. zaahra

  zaahra Rookie ELLEgirl

  Dus, als ik het goed begrijp, is het nog niet zo'n probleem als je je na 1 februari uitschrijft?
  Trouwens LisArt, jij bent ook gestopt met je opleiding toch? Vond je dat ook zo moeilijk? Ik voel me momenteel echt even een emotioneel wrak, haha. :eek:
   
 6. Yesterday

  Yesterday Super ELLEgirl

  je kunt altijd stoppen met je studie. Maar na 1 feb kun je je collegegeld niet meerr terugvragen.
   
 7. LisArt

  LisArt Über ELLEgirl

  Nee, behalve als je dus geen diploma haalt binnen 10 jaar, dan moet je je stufi en OV terug gaan betalen.
  En voor je collegegeld: http://www.ib-groep.nl/particulieren/lesgeld/teruggave_van_het_lesgeld.asp#Hoeveel_krijg_je_terug
  Ik ben inderdaad ook gestopt, maar het viel wel mee.. Maar dat is denk ik wel wat anders geweest dan bij jou nu, want ik zat er sowieso pas een maandje en ik had het écht niet naar m'n zin en wist heeeeel zeker dat ik dat niet langer vol ging houden :p
   
 8. Romana.

  Romana. Rookie ELLEgirl

  Hoi,

  Ik volg nu ander half jaar de opleiding Av-productie. Ik vind de opleiding niet meer leuk en wil nu media management gaan doen. Ik doe nu een mbo opleiding en wil dan een hbo opleiding gaan doen. Nu ik mijn vraag of iemand weet hoe het zit met je stufi als ik nu stop met me opleiding?
  Wat ik begrijp is dat als ik nu dus stop ik nog maar 2 en half jaar stufi krijg en dan het laatste ander half jaar zelf moet betalen. Maar ik heb ook weer gehoord dat als je binnen 10 jaar slaagt je die 4 jaar als nog als een gift krijgt...

  Ik hoop dat mensen die hier ervaring mee hebben mij het kunnen uitleggen

  Dankje wel :)
   
 9. LisArt

  LisArt Über ELLEgirl

  Volgens mij zit dat met mbo-hbo weer anders, dat is een ander soort stufi ofzo. Dan zeggen ze dus dat je je mbo niet afgemaakt hebt en die stufi dus terug moet betalen, en dan krijg je wel weer 4 jaar stufi op het hbo.
  Dit weet ik niet zeker trouwens, ik zou even contact opnemen met IB/DUO!
   
 10. kyra

  kyra Guru ELLEgirl

  Ik ben ook gestopt met mn opleiding na 2 jaar.
  Je moet er echt goed over nadenken hoor!!!!!
  Stiekem heb ik er nu spijt van, al was het toen ik de beslissing nam een vreselijk grote opluchting.
  Het is toch een moeilijke keuze. En je moet weer een nieuwe opleiding vinden. Heb je al een idee? Anders krijg je die onzekerheid er voor terug en geloof me, het is écht niet makkelijk om uit te zoeken wat je leuk (genoeg) vindt!
   
 11. zaahra

  zaahra Rookie ELLEgirl

  Nou ik ben nu al een paar weken gestopt. De eerste dagen had ik het er even moeilijk mee, maar dat was meer omdat ik moest wennen aan het idee. Nu ben ik enorm blij dat ik de keuze heb gemaakt en ik heb al wel wat ideeen over welke studie ik volgend jaar wil gaan doen (ik zit te denken aan voeding&gezondheid).
  Binnenkort heb ik wat meeloopdagen en ik ben van plan om nog een reis te gaan maken.
  Wat wel een beetje jammer is, is dat ik nu niet zoveel kan werken bij mijn huidige werk en daarom verveel ik me af en toe nogal:p ik ben wel op zoek naar iets anders voor erbij, maar dat schiet nog niet echt op.
   
 12. Romana.

  Romana. Rookie ELLEgirl

  Hee allemaal,

  Nou ik heb van de week met IB gebeld. Ze vertelde me dat ik gewoon kan stoppen met me Mbo opleiding en dat ik voor me Hbo opleiding gewoon weer opnieuw 4 jaar stufi krijg. Als ik binnen 10 jaar me diploma haal dan wordt en me Hbo een gift en ook de 2 jaar Mbo die ik nu gedaan heb. Ik moet nog wel me lesgeld betalen van dit jaar maar verder dan geen schulden ofzo.

  Ik zit nu te denken aan de opleiding Media en entertainment management in Den Haag, journalistiek in Utrecht of Media, informatie en communicatie in Amsterdam. Ik wil heel graag de productie/redactie kant op dus ga nu weer naar de open dagen van die scholen en kijken wat het leukst is. Ben afgelopen zaterdag al naar Den Haag geweest nu de andere 2 nog.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina