1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Veilig vrijen enzo 2

Discussie in 'Liefde & Relaties' gestart door Moderator Guuzz, 11 jan 2009.

 1. loes-poes

  loes-poes Super ELLEgirl

  weet iemand wanneer ik weer veilig ben?

  3 weken pil geslikt, alleen was ik er 2 vergeten zag ik na de seks en hij was zondag in mij klaar gekomen, dus toen heb ik maandag een MAP geslikt en vrijdag ben ik gewoon normaal aan mijn stopweek begonnen en deze vrijdag ben ik weer aan een nieuwe strip begonnen.
   
 2. Marie-lynn

  Marie-lynn ELLEgirl

  Herkenbaar, ik heb dit gehad met mijn ex.
  Ik was er heel erg veel mee bezig om klaar te komen, en het wilde maar niet lukken, ook omdat ik door kreeg dat mijn ex zich eraan begon te ergeren.

  Ik heb nou een relatie van een jaar en mijn vriend en hier ontspan ik veel meer, ik ben niet meer bezig met ik zal en ik wil en ik moet klaar komen, ik geniet er nu veel meer van en kom nou klaar dmv orale bevrediging.
   
 3. Marriet

  Marriet Über ELLEgirl

  Ik zit in de stress,
  ben niet aan de pil, dus ik let altijd wel goed op met bij elkaar liggen etc.

  Nu ben ik aan het daten en hij is nogal enthousiast, dus ik weet niet of hij wel erg voorzichtig is, maar daar is niks misgegaan denk ik (als in, eerst aan zichzelf zitten en dan aan mij).

  Wel heeft hij een keer tegen mij aangestoten (niet erin), was een ongelukje, hij floepte zo naar beneden zegmaar (heel aantrekkelijk beschreven).

  Nu ben ik daarna wel weer ongesteld geweest, maar ik ben nu best kort daarna ineens weer een beetje ongesteld.
  En dat laatste dat maakt dan dat ik in de stress schiet:(
   
 4. nandalove

  nandalove Super ELLEgirl

  Waarom doe je niet voor de zekerheid een zwangersschap test? Wie weet haalt dat de ergste 'zenuwen' weg. Je zal zien dat je je te druk maakt en vanzelf weer ongesteld wordt.
   
 5. Annegienxx

  Annegienxx Rookie ELLEgirl

  Ik laat me gewoon altijd keihard in mijn kontje neuken, daar wordt je niet zwanger van :)
   
 6. Marriet

  Marriet Über ELLEgirl

  Ja echt erg, maar toch uiteindelijk maar gedaan. Ik kan mezelf zo gek maken op zulke momenten.
  Was negatief natuurlijk en werd ook een aantal dagen later ongesteld.
   
 7. XOIVY

  XOIVY ELLEgirl

  Meiden, ik slik al 9 dagen de pil. Heb me netjes aan de regels gehouden, beginnen met de allereerste pil op de eerste dag van menstruatie en daarna elke dag door blijven slikken. Nu heb ik 2x seks gehad en mijn vriend is in mij gekomen.
  Ik ben ergens toch bang dat ik zwanger kan raken omdat ik pas aan de pil ben, ookal heb ik het internet gelezen dat je vanaf de eerste dag dat je de pil slikt al meteen beschermd bent tegen zwangerschap. Kan iemand me gerust stellen? ben nog steeds bang ergens..
   
 8. Perception

  Perception Super ELLEgirl

  XOIVY, maak je geen zorgen.

  Biologisch verhaal. Vanaf dag 1 in je menstruatie cyclus zijn je FSH en LH hormonen erg laag. Deze hormonen zijn noodzakelijk voor de eisprong (het te bevruchten eicelletje).

  Je pil bevat waarschijnlijk progesteron en oestrogeen. Progesteron onderdrukt je hypofyse klier om de FSH en LH aan te maken. Dus dan krijg je geen eisprong. Geen eisprong, geen eicel, geen eicel, geen bevruchting.

  Dus als jij netjes op de 1ste dag van je menstruatie, dus de FSH en LH hormonen nog niet zijn opgebouwd, je pil hebt genomen, ben jij super veilig beschermd tegen zwangerschap.
   
 9. xxtessx

  xxtessx Super ELLEgirl

  ik had een pilvraagje en ik hoop dat iemand wilt reageren
  ik kwam er dinsdag achter dat ik mn pil van maandag was vergeten. dit was mn 6e pil dus ik zat nog in de eerste week. ik had zondag wel seks gehad met mijn vriend.. ik kwam er dinsdagochtend achter en ben toen zo snel mogelijk richting de apotheek gefietst voor een morning after pil, in principe was dit binnen 72 uur, dus zal er verder geen probleem zijn toch? ik raak altijd ongerust van zulk soort situaties!
   
 10. Michelle_wolf

  Michelle_wolf Rookie ELLEgirl

  Onderzoekje naar veilig vrijen

  Lieve ELLE-Girl leden!!

  Momenteel doe ik een onderzoek naar veilig vrijen om mijn masterscriptie aan de Universiteit van Amsterdam te halen. En ik zoek nog erg veel mensen die mijn vragenlijst in willen vullen.

  Ik wil jullie vragen of jullie de tijd willen nemen (duurt ongeveer 5 á 10 minuten) om mijn vragenlijst in te vullen door onderstaande link te kopiëren in je adresbalk.

  https://uvacommscience.qualtrics.com/SE/?SID=SV_eLFktLUMlyylUYR

  Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd een berichtje sturen ;)

  Liefs Michelle
   
 11. Stip

  Stip Super ELLEgirl

  Weet niet of het echt helemaal hier past.. Maar ik heb sinds 8 maanden een spiraal (mirena). En ben sinds 6 maanden 10 kilo aangekomen. Nu hoor ik de 1 zeggen dat het volledige onzin is dat ik dat daar aan link, maar lees ook verhalen op internet met gelijkwaardige verhalen. Nu overweeg ik om hem te verwijderen. Omdat ik van die 8 maanden ook al 3 maanden aan het lijnen en sporten ben, maar ik in die tijd pas 2 kilo ben afgevallen. Maar het blijft jojo'en. Zo zaten er vanmorgen alweer 1,5 kilo aan.
  Hier mensen misschien ook last van gehad?
   
 12. Lily Rush

  Lily Rush Super ELLEgirl

  Lieve Ellegirls, vorige week zaterdag ben ik naar bed geweest met een jongen die ik al poos ken. Het condoom is afgegaan en ik ben in alle drukte totaal vergeten om een map te halen. Wanneer is nu het beste moment om te testen op zwangerschap? 2 weken na de onveilige seks of vanaf het eerste dag dat je overtijd bent? Ik zou rond vorige week en deze week ongesteld moeten worden maar ben het nog niet geworden.
   
 13. Lootje

  Lootje Über ELLEgirl

  Hoi hoi,

  Vraagje. Na maanden te zijn gestopt met de pil en eindelijk weer m'n eigen cyclus op gang te hebben gekregen... ben ik toch weer begonnen met een (lichtere) pil. Ik slik 'm nu precies een week (begonnen op de eerste dag van m'n menstruatie), maar ik ben nog steeds ongesteld. Normaal ben ik dat maar 4 daagjes. Mijn vraag: kan ik gewoon weer stoppen met de pil (nu)? Wat gebeurt er dan? Ik begrijp dat ik dan niet onveilige seks kan hebben, maar ik bedoel meer het ongesteld-zijn.

  :)
   
 14. Liquid

  Liquid Über ELLEgirl

  Waarom zou je stoppen? Zo maar stoppen, weer beginnen en dan weer stoppen lijkt me niet heel goed voor je, omdat het best wel een impact op je hormoonstelsel heeft.
   
 15. Lootje

  Lootje Über ELLEgirl

  Nou, ik wil het gewoon toch maar niet als het zo'n gedoe is. En het is niet 'zomaar stoppen, beginnen en stoppen'... Ik was al bijna een jaar gestopt en wilde dus nu weer beginnen, maar ik denk dat ik dus toch liever stop. Heb je wel antwoord op m'n vraag?
   
 16. Liquid

  Liquid Über ELLEgirl

  omdat je na een week toch weer stopt, had ik even mijn vraagtekens, vandaar. en op je vraag; nee, ik denk dat dat moeilijk te voorspellen is. als je begint met de pil dan kan het zijn dat je wat langer doorbloedt, maar of het bloeden wel of niet stopt als je stopt met de pil verschilt denk ik per persoon.
   
 17. Lootje

  Lootje Über ELLEgirl

  Jammer dat er geen antwoord op is... Ik heb echt geen zin om tot m'n stopweek ongesteld te zijn :s En dan dus alsnog weer te stoppen.
   
 18. Loveitnow

  Loveitnow Über ELLEgirl

  Gisteren had ik seks gehad zonder condoom, maar ik slik wel de pil.
  Misschien een beetje dom maar op één of andere manier vertrouw ik de pil niet helemaal (hoe weet ik nou zeker dat hij echt werkt) en dus heb ik vandaag een Morning after pil gekocht & ingenomen. Gewoon voor alle zekerheid.

  Nu lees ik dat deze pil slecht voor je is & ik vind hem ook gewoon te duur om steeds 'voor de zekerheid' te gaan kopen.
  Ben ik nu gewoon een overdrijver dat ik het dus dubbel op heb ingenomen?
   
 19. Amin Rad

  Amin Rad Rookie ELLEgirl

  The Motions wedding videography

  Ga je binnenkort trouwen of ken je iemand die dat van plan is? Neem een kijkje op www.themotions.nl Laat je overtuigen door het portfolio en neem geheel vrijblijvend contact op!
   
 20. Guilty

  Guilty Über ELLEgirl

  Kan me voorstellen dat je het zo voelt, je neemt een pilletje en verder merk je niks concreets dat het "helpt" zegmaar.
  Maar de MAP is een aanslag op je lijf hoor, dat moet je geen gewoonte gaan maken want daar is het ook niet voor bedoeld.
  Als jij de pil inneemt zoals het hoort, elke dag rond zelfde tijdstip, geen diarree hebt of overgegeven binnen 24 uur na inname is de pil gewoon veilig.
  Natuurlijk is er een kans van 0,01 procent dat de pil niet werkt, daar moet je inderdaad wel rekening mee houden. Maar de pil is een van de veiligste anticonceptie middelen
   

Deel Deze Pagina