1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Veilig vrijen enzo 2

Discussie in 'Liefde & Relaties' gestart door Moderator Guuzz, 11 jan 2009.

 1. Silvia96

  Silvia96 Rookie ELLEgirl

  Wat interessant
   
 2. princessofmusicloserofluv

  princessofmusicloserofluv Über ELLEgirl

  Zeer domme vraag ivm de pil, maar ik ben echt een dummie. :eek:
  Ik heb mijn regels gehad rond 18 juli, de volgende periode heb ik mijn regels "overgeslaan" door mijn pil door te blijven nemen.
  Nu zou ik volgende week willen stoppen met mijn pil, om mijn regels te doen krijgen (net na mijn werkperiode en net voor ik op reis vertrek, omdat ik veel last heb van mijn regels wil ik dit niet op mijn vakantiejob of op reis). Nu vraag ik mij af: als ik bijvoorbeeld anderhalve maand mijn pil doorneem, of 1 maand en 3 weken, en dan stop met mijn pil om mijn regels te doen krijgen, en na 7 dagen van de stopweek weer de pil inneem, ben ik dan wel beschermd?
  Iemand die mij hier wat meer uitleg kan geven of een betrouwbare website? Ik ben hier echt niet goed van op de hoogte :p
   
 3. Guilty

  Guilty Über ELLEgirl

  Ja je bent gewoon beschermd dan. Je bent altijd beschermd wanneer je de pil op dezelfde tijd iedere dag neemt. Wanneer je je stopweek ook daadwerkelijk 7 dagen en beslist niet langer doet, ben je ook gewoon beschermd.

  De enige momenten wanneer je niet beschermd bent is:
  - de eerste maand dat je de pil slikt (wanneer je er echt net mee begint voor het eerst )
  - je pillen vergeet of teveel uren ertussen zit
  - je diarree hebt of hebt overgegeven in een bepaald aantal uren na inname van de pil

  Je hoeft je dus geen zorgen te maken!
   
 4. angel.gurl

  angel.gurl Über ELLEgirl

  Dat heeft geen invloed op de werking van de pil. Diarree houdt in dat je lichaam de werkzame stoffen van de pil niet heeft kunnen opnemen.
  Bij een "minder stevige" stoelgang zoals je het omschrijft, heeft je lichaam nog genoeg werkzame stoffen kunnen opnemen en is de pil gewoon veilig.
   
 5. Innochi

  Innochi Über ELLEgirl

  Voor de geïnteresseerden heb ik op mijn site een stukje geschreven over natuurlijke anti-conceptie, ik weet niet of ik hier een link mag plaatsen dus doe ik het maar niet :p .. (ik bedoel het niet als reclame, maar het zou fijn zijn als er wat meer over bekend was omdat de pil niet echt gezond is)
   
 6. ''Summerlove

  ''Summerlove Super ELLEgirl

  Oke even anoniem, want ik loop hier al even mee rond en ik wil graag weten wat jullie denken.
  Eind mei heb ik voor het laatst seks gehad, vlak daarvoor heb ik wel een beetje geknoeid met de pil (een week langer genomen ivm blaasontsteking, hoe dit precies allemaal zat weet ik niet meer) normaal werd ik altijd heel regelmatig ongesteld van zondag tot donderdag. Sinds die laatste keer word ik pas op maandagavond ongesteld en is het woensdagmiddag vaak al weer over, het is echt heeeel weinig bloed wat ik verlies. Ook ben ik een beetje gegroeid de laatst tijd en zie ik steeds meer striemen op mijn buik en lovehandles verschijnen (ik eet niet anders/meer dan normaal eigenlijk). Vinden jullie dat ik toch een test moet gaan doen? Misschien had ik het al eerder moeten doen of misschien zit het allemaal tussen mijn oren, maar ik ben echt een beetje bang dat ik zwanger ben...
   
 7. Stekelvarken

  Stekelvarken Über ELLEgirl

  Ik sla de stopweek meestal over en begin dus meteen aan een nieuwe strip. Alleen ben ik in deze stopweek een dag vergeten de pil te nemen. Deze alsnog binnen 12 uur genomen. Na een paar dagen ben ik de pil wéér vergeten en heb ik deze 18 uur later ingenomen.

  Ben ik nog steeds beschermd?
   
 8. princessofmusicloserofluv

  princessofmusicloserofluv Über ELLEgirl

  Een heel domme vraag, maar ik blijf mij het volgende afvragen...:

  klopt het echt dat je, na je pilstrip (21 dagen), je in principe een stopweek mag inlassen wanneer je wil? ik vind dit op internet terug maar toch... bv. ik wou deze week niet stoppen met mijn pil want dan had ik dit weekend mijn regels, en ik had net veel te doen (en ik ben redelijk ziek als ik mijn regels heb). Dus maakt het dan niet of ik 28 dagen in totaal mijn pil neem en dan stop, of 25 dagen, of 40 ... zolang ik dan maar 7 dagen geen pil slik en dan weer herbegin? En die 7 dagen, is dat dan de maandagavond je laatste pil innemen en volgende maandagavond weer beginnen?
  maar ik snap echt niet hoe je lichaam niet kan denken dat je gewoon je pil vergeten bent als je je stopweek zomaar kiest..
  En is het belangrijk dat je je pil echt precies op hetzelfde uur inneemt? Bij mij is het vaak tussen 23 en 1u 's nachts.
  Heel domme vragen maar ik heb hier nooit goede uitleg over gehad van mijn gynaecologe (ik was toen nog niet bezig met seksuele dingen) en mijn moeder zegt (foute?!) dingen zoals dat ik zwanger kan worden in mijn stopweek enzo, terwijl ik denk dat dit helemaal fout is van haar, ook als ik het google enzo. Dusja, op haar kan ik ook niet rekenen.
   
 9. lisaboom

  lisaboom ELLEgirl

  Ik heb een spiraaltje en wij doen het zonder condoom maar we zijn al 7 jaar samen en al eens getest.
   
 10. EGanoniem

  EGanoniem Über ELLEgirl

  kan ik midden in een pilstrip stoppen met de pil? ik slik altijd mijn pillen door elkaar maar nu ben ik er pas achtergekomen dat het verschillende pillen kunnen zijn (stond op bijsluiter) en nu ben ik een beetje bang en wil graag weten of ik ongesteld word
   
 11. Briseis.

  Briseis. Über ELLEgirl

  Hoi! Hoop dat ik je een beetje kan helpen ^^

  - Je stopweek kan je volgens mij gewoon doen wanneer je wil, als je maar drie weken achter elkaar wél de pil hebt geslikt. Dus je kan bijvoorbeeld 3 weken slikken, 1 week stoppen, vijf weken slikken, 1 week stoppen etc. Je kan absoluut niet zwanger worden in je stopweek. Het is gewoon alsof de stofjes van je pil nog precies 1 week doorwerken nadat je hem 3 weken hebt geslikt :)

  - Als je je laatste pil slikt, wacht je daarna zeven dagen. Dus je neemt je laatste op zondag en je eerste op maandag. De zondag is dan de eerste dag van je stopweek. Als je de laatste op maandag neemt begin je dus weer op dinsdag.

  - Wat bedoel je met 'ik snap echt niet hoe je lichaam niet kan denken dat je gewoon je pil vergeten bent als je je stopweek zomaar kiest'? De ongesteldheid die je dan krijgt is 'nep', een soort van kunstmatig. Helpt dat? :p

  - Je kan hem het beste zo laat mogelijk slikken vindt ik altijd, want een pil telt pas als 'vergeten' als je hem meer dan 12 uur te laat inneemt. Dus als jij hem gewoonlijk om 19:00 's avonds neemt en hem een keer vergeet en dan slaapt tot 11 uur 's ochtends ben je dus te laat (15 uur maar liefst). Als je gewend bent hem om 00:00 te nemen heb je tot 12:00 de volgende dag om vergeten pillen alsnog te slikken :). In andere woorden: er moet maximaal 36 uur zitten tussen twee pillen (24 uur later met 12 uur 'rektijd').
   
 12. Briseis.

  Briseis. Über ELLEgirl

  Als je de hele tijd hebt doorgeslikt kan dit gewoon.
   
 13. EGanoniem

  EGanoniem Über ELLEgirl

  Ik heb pas sinds kort seks en heb een vraagje. Ik was al jaren aan de pil, maar dan voor acne, en was er een paar maanden mee gestopt om te kijken hoe het nu met mijn huid ging. In de tussentijd ben ik een jongen tegengekomen waar ik dus nu inmiddels seks mee heb. Gisteren hebben we alleen seks gehad zonder condoom en nu vraag ik me af of dat wel slim was.

  Ik slik de pil sinds 3 weken ongeveer weer en had van tevoren gecheckt of ik wel veilig zou zijn en het leek erop van wel dacht ik volgens de bijsluiter. Ik ben alleen misschien te laat gestart met de pil? Ik ben op donderdagavond ongesteld geworden en heb op dinsdagavond de 1e pil ingenomen. Moet ik dit dan als de 5e dag rekenen (en dus ben ik beschermd?) of is dit de 6e dag? Hij is btw niet in me klaargekomen, maarja dan zit je alsnog met het voorvocht.. En ik ben al over de eisprong heen (moet over 4 dagen ongesteld worden) en de kans is klein, maar ik stress m dus ik wil eigenlijk iemand die me heel erg geruststelt dat ik niet zwanger kan zijn:eek:
   
 14. Briseis.

  Briseis. Über ELLEgirl

  Hee wat vervelend dat je zo gespannen bent hierover. Ik snap het heel goed en ik wil je graag geruststellen, maar:

  'Als voor de allereerste keer begonnen wordt met de pil, bestaat al direct bescherming tegen zwangerschap als begonnen wordt op de eerste of tweede dag van de menstruatie. Wordt pas later in de cyclus gestart dan is aanvullende anticonceptie gedurende de eerste periode van 3 weken noodzakelijk'.

  Je had dus eigenlijk wel een condoom moeten gebruiken. Maarrrrr... aangezien je gisteren pas seks hebt gehad denk ik niet dat je zwanger kan zijn. Zo'n eitje leeft maar 24 uur en als je nu al weer bijna ongesteld moet worden is dat ei al lang onvruchtbaar.

  Als je helemaal het zekere voor het onzekere wil nemen kan je morgen een morning-afterpil kopen en slikken :)

  p.s: ik ben geen expert of zo dus google vooral door als je twijfelt, of koop gewoon zo'n pil, dan ben je van al je problemen af.
   
 15. EGanoniem

  EGanoniem Über ELLEgirl

  Thanks voor je reactie, ik weet het.. het was ook echt niet slim.. ik zit te twijfelen om morgen een map te halen, maar weet ook niet zo goed wat ik daar ethisch gezien van vind, maarja het is denk ik wel handig om te halen:p
   
 16. Briseis.

  Briseis. Über ELLEgirl

  Je moet natuurlijk gewoon doen wat voor jou goed voelt, veel succes ermee in ieder geval :). En laat het me weten als je ongesteld bent ^^
   
  EGanoniem vindt dit leuk.
 17. EGanoniem

  EGanoniem Über ELLEgirl

  Thanks! Inmiddels is het donderdag en ben ik nog niet ongesteld geworden. Ik maak me wel een beetje zorgen, maar mijn lichaam kan natuurlijk ook nog aan het ontpillen zijn dus ik kijk het nog eventjes aan. Had op z'n vroegst pas dinsdagavond ongesteld kunnen worden dus ik ben pas heel eventjes over tijd :)
   
 18. EGanoniem

  EGanoniem Über ELLEgirl

  Vanochtend ongesteld geworden :)
   
  lisaaavdw en Briseis. vinden dit leuk.
 19. EGanoniem

  EGanoniem Über ELLEgirl

  Ik heb jullie advies nodig, hoop dat iemand mij kan helpen!

  - Ik slik meestal door, dus afgelopen 2/3 maanden niet ongesteld geweest
  - Nieuwe strip startte afgelopen vrijdag
  - Afgelopen zaterdag nacht seks gehad (geen condoom)
  - Pil zondagavond vergeten in te nemen, en deze maandagavond pas ingenomen (24 uur later).

  Ik ben vorige week verhuisd, dus heb nog geen huisarts.

  What to do?
   
 20. Guilty

  Guilty Über ELLEgirl

  Volgens mij is het niet erg om 1x je pil te vergeten..
   

Deel Deze Pagina