1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vier handen op een buik

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Jennifer Lopez, 12 jan 2016.

 1. Impavida

  Impavida Super ELLEgirl

  Ah ik kan niet editten, maar zojuist hierboven benoemd dus al.
   
 2. Linus&Celly

  Linus&Celly Über ELLEgirl

  Nee nee dat bedoelde ik niet. Ik zei dat ALS je in een klas komt met kinderen met dezelfde mate van intelligentie je niet geel slimmer wordt. Ik zeg nergens dat elke vmbo'er een lage intelligentie heeft.
   
 3. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Ik vind het nogal hard (en bedoel het eerder algemeen) dat mensen financiële problemen linken aan niet goed voor een kind kunnen zorgen.
   
  Esperanto vindt dit leuk.
 4. Booklover

  Booklover Über ELLEgirl

  Waarom minder kansen? Ik vind het hele excuus maar arme ouders dus geen kansen in onderwijs. ik kom echt uit een rot dorp/stad/gehucht, waar drank misbruik en drugs misbruik ontiegelijk hoog is, maar toch ken ik heel veel die gewoon MBO4 hebben afgerond en nu een leuke baan hebben.
  Zijn ook genoeg VWO'rs die ik ken die niks van hun leven hebben gebakken en opleiding.

  Dat iets makkelijker is als je ouders mee vermogen heeft, betekent niet dat je niet meer kansen hebt in mijn ogen, maar ik geef toe dat ik daar snoei hard in ben en ben zelf toen terug geweest om kinderen te vertellen wat je nu doet etc op mijn VMBO school en toen ook snoei hard ben geweest. Excuses van ja maar mijn vriendjes, of ja maar mijn ouders of ja maar dan kan ik niet dit niet dat.. dan wil je het in mijn ogen niet.
   
  Esperanto vindt dit leuk.
 5. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  @Booklover dat is gebleken uit een onderzoek deze herfst, ik verzin t niet

  Maar heb geen zin in een discussie hierover

  Misschien willen ze t trouwens wel niet omdat ze geen voorbeeld hebben, niet zijn opgegroeid met het idee dat ze wat kunnen etc etc
   
  Flamoes en It'sManu vinden dit leuk.
 6. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  @Booklover ik snap niet waarom het niet waar zou zijn, minder stimulans en ouders die niet goed kunnen helpen met huiswerk.
   
 7. PrincessCharming

  PrincessCharming Über ELLEgirl

  Dat doe ik niet toch? Ik zeg juist dat een kind helemaal niet veel hoeft te kosten in geld. Het kan wel gevaren voor een kind veroorzaken, als je bijvoorbeeld geen geld hebt om flesvoeding te kopen of geen veilig babyzitje voor in de auto kunt veroorloven. Maar ook mensen met financiële problemen kunnen een kind liefdevol grootbrengen, een kind loopt geen gevaar als niet de hele bart smit is leeggekocht voor hem/haar of als er geen bugaboo is om de miniprins(es) te vervoeren.
   
  MaFlodder, cocomary en Saturnus vinden dit leuk.
 8. PrincessCharming

  PrincessCharming Über ELLEgirl

  Dat doe ik niet toch? Ik zeg juist dat een kind helemaal niet veel hoeft te kosten in geld. Het kan wel gevaren voor een kind veroorzaken, als je bijvoorbeeld geen geld hebt om flesvoeding te kopen of geen veilig babyzitje voor in de auto kunt veroorloven. Maar ook mensen met financiële problemen kunnen een kind liefdevol grootbrengen, een kind loopt geen gevaar als niet de hele bart smit is leeggekocht voor hem/haar of als er geen bugaboo is om de miniprins(es) te vervoeren.
   
 9. Molce&Banana

  Molce&Banana Über ELLEgirl

  Sorry maar ben het hier absoluut niet mee eens. Alleen al die stempel van "je bent arm/komt uit een slechter milieu dus zult het waarschijnlijk ook minder goed doen" is al iets wat veel effect op je kan hebben, waardoor het uiteindelijk moeilijker is om wel succesvol te zijn.
  Natuurlijk heeft iedereen wel de kans om zich te bewijzen en het goed te doen op school, maar als je niet in een stimulerende omgeving zit is het (vooral voor een kind) heel moeilijk om dit zelf te doen.
   
  Flamoes, Yucca, Anna88 en 10 anderen vinden dit leuk.
 10. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Doelde meer algemeen maar citeerde jou omdat ik jou er over zag schrijven.

  ik word er soms wel eens verdrietig van dat er altijd een financiële druk op ouders wordt gelegd. Alsof je veel geld nodig hebt om een kind gelukkig op te laten groeien
   
  Esperanto, Saturnus en PrincessCharming vinden dit leuk.
 11. Daydreamers

  Daydreamers Über ELLEgirl

  Geld maakt niet gelukkig. Een kind al helemaal niet. Maar met geld moet je wel voedingen, eten en andere zorgmiddelen kopen voor je kind. Als je daar het geld niet voor hebt dan is de situatie zorgwekkend.
  Er zijn zat mensen die wel eens een financiele tegenslag hebben of even een maand niet veel te besteden hebben. Maar je kind staat op nummer 1, al eet jij de hele week droog brood, je kind moet het goed hebben.
   
 12. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Gedeeltelijk mee eens, ik zou zelf in een zorgwekkende financiële situatie niet voor een kind kiezen maar ik ben er wel van overtuigd als je onverwacht zwanger wordt, je genoeg hulp in Nederland krijgt. Voedselbank, speelgoedbank, kledingbank en ook nog veel gratis weggeefhoeken op bijvoorbeeld FB. Als ik wel eens baby dingen zie er wordt zoveel (bijna) gratis weggeven, in de kringloop zie je ook veel leuke dingen voor weinig geld.

  Al zou ik bepaalde dingen nooit tweedehands kopen voor een kind.
   
 13. Saturnus

  Saturnus Super ELLEgirl

  Mee eens.

  Geld maakt het makkelijker dat wel, maar niet per se gelukkig.
  En die laatste zin, zo staan mijn man en ik daar ook in. Gelukkig is onze financiële situatie goed, maar als dat vanwege iets tijdelijk niet goed zou zijn. Zouden wij altijd zorgen dat de kinderen niks te kort komen, qua eten sowieso.
   
  cocomary vindt dit leuk.
 14. Noomie

  Noomie Super ELLEgirl

  Ik denk dat dit zeer zeker waar is. Ik kom zelf uit een eenoudergezin in een slechte wijk en zit inmiddels op de universiteit maar ik merk dat ik echt een uitzondering ben. Sowieso hadden veel van mijn klasgenoten op zowel de basis- als middelbare school een taalachterstand en werden ze niet gestimuleerd thuis om hun best te doen op school. Ook hebben inmiddels twee klasgenoten van de basisschool een kind en is er een zelfs zwanger van haar tweede. Als ik naar mezelf kijk kon mijn moeder vanaf ongeveer de derde mij niet meer helpen met mijn huiswerk en heb ik alles zelf moeten doen. Op de universiteit merk ik het ook: bijna niemand komt uit een gebroken gezin in een slechte buurt met laagopgeleide ouders. Als ik geen kans had gekregen op de middelbare om mee te doen aan een programma die gericht is op talentvolle leerlingen uit een achterstandswijk weet ik niet of ik zo ver was gekomen als ik nu ben. Natuurlijk was ik al ambitieus en 'slim' van mezelf, maar ik had geen idee hoe de academische wereld in elkaar zat puur omdat ik de eerste in de familie ben die is gaan studeren. Ik had anders nooit geweten hoe belangrijk netwerken is bijvoorbeeld. Je omgeving en de kansen die je krijgt maken echt het verschil denk ik.
   
  Yucca, Linus&Celly, Unwrittensmiles en 8 anderen vinden dit leuk.
 15. Daydreamers

  Daydreamers Über ELLEgirl

  Klopt, er is inderdaad genoeg hulp te verkrijgen. Ik zou flesjes en speentjes ook niet tweedehands kopen, maar ieder z'n ding. Als je gepland zwanger bent dan lijkt het mij dat je de financiën hebt bekeken en uitgezocht of je daarna rond kunt komen.
   
  Mimiroppu en Saturnus vinden dit leuk.
 16. -luxurious

  -luxurious Über ELLEgirl

  Maar dit is, helaas, over het algemeen niet zo blijkt uit veel onderzoeken.
  Het opleidingsniveau van ouders is de belangrijkste voorspeller van het latere schoolsucces (ook niveau) van kinderen&dat opleidingsniveau ligt - over het algemeen - stukken lager in achterstandswijken.
  Dat is/zijn feiten, heeft niets met generaliseren te maken.
   
  Linus&Celly, Mimiroppu, Alchemy en 2 anderen vinden dit leuk.
 17. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Ik geloof niet zo in alleen brood eten, als ik kijk naar de voedselbank is dat echt wel gevarieerd.

  Ik snap je verder wel want het is geen ideale situatie natuurlijk en je wenst niemand dat toe. Ik denk alleen vaak bij die vier handen op 1buik afleveringen dat ik het sneu vind, wat hebben die meiden nou voor voorbeeld gehad? Wat weten zij over financieen en zijn ze in staat om in te zien dat het nog vies gaat tegenvallen?
   
 18. Karl Lagerfeld

  Karl Lagerfeld Über ELLEgirl

  Je hoeft een kind niet alles te kunnen geven wat hij wilt en een baby hoeft niet in een bugaboo van 2000 euro te liggen maar als je nog maar 10 euro hebt voor 7 dagen en je hebt dan zo'n klein babytje. Dat vind ik eigenlijk echt niet kunnen en onverantwoordelijk
   
  chan, Noomie, Linus&Celly en 6 anderen vinden dit leuk.
 19. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Nee lijkt mij niet zo fris, net zoals tweedehands kinderstoelen voor in de auto, lijkt mij niet veilig

  Toch denk ik dat je met een beetje creativiteit een heel eind komt.
   
  Esperanto vindt dit leuk.
 20. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Ja vind ik ook sneu ben het helemaal met je eens wat dat betreft. Alleen al die meiden zijn behoorlijk onverantwoordelijk en ik denk dat je het ze niet zo kwalijk kunt nemen als je ziet waar ze vandaan komen
   

Deel Deze Pagina