1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vier handen op een buik

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Jennifer Lopez, 12 jan 2016.

 1. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  @Booklover dat is gebleken uit een onderzoek deze herfst, ik verzin t niet

  Maar heb geen zin in een discussie hierover

  Misschien willen ze t trouwens wel niet omdat ze geen voorbeeld hebben, niet zijn opgegroeid met het idee dat ze wat kunnen etc etc
   
  Flamoes en It'sManu vinden dit leuk.
 2. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  @Booklover ik snap niet waarom het niet waar zou zijn, minder stimulans en ouders die niet goed kunnen helpen met huiswerk.
   
 3. PrincessCharming

  PrincessCharming Über ELLEgirl

  Dat doe ik niet toch? Ik zeg juist dat een kind helemaal niet veel hoeft te kosten in geld. Het kan wel gevaren voor een kind veroorzaken, als je bijvoorbeeld geen geld hebt om flesvoeding te kopen of geen veilig babyzitje voor in de auto kunt veroorloven. Maar ook mensen met financiële problemen kunnen een kind liefdevol grootbrengen, een kind loopt geen gevaar als niet de hele bart smit is leeggekocht voor hem/haar of als er geen bugaboo is om de miniprins(es) te vervoeren.
   
  MaFlodder, cocomary en Saturnus vinden dit leuk.
 4. PrincessCharming

  PrincessCharming Über ELLEgirl

  Dat doe ik niet toch? Ik zeg juist dat een kind helemaal niet veel hoeft te kosten in geld. Het kan wel gevaren voor een kind veroorzaken, als je bijvoorbeeld geen geld hebt om flesvoeding te kopen of geen veilig babyzitje voor in de auto kunt veroorloven. Maar ook mensen met financiële problemen kunnen een kind liefdevol grootbrengen, een kind loopt geen gevaar als niet de hele bart smit is leeggekocht voor hem/haar of als er geen bugaboo is om de miniprins(es) te vervoeren.
   
 5. Molce&Banana

  Molce&Banana Über ELLEgirl

  Sorry maar ben het hier absoluut niet mee eens. Alleen al die stempel van "je bent arm/komt uit een slechter milieu dus zult het waarschijnlijk ook minder goed doen" is al iets wat veel effect op je kan hebben, waardoor het uiteindelijk moeilijker is om wel succesvol te zijn.
  Natuurlijk heeft iedereen wel de kans om zich te bewijzen en het goed te doen op school, maar als je niet in een stimulerende omgeving zit is het (vooral voor een kind) heel moeilijk om dit zelf te doen.
   
  Flamoes, Yucca, Anna88 en 10 anderen vinden dit leuk.
 6. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Doelde meer algemeen maar citeerde jou omdat ik jou er over zag schrijven.

  ik word er soms wel eens verdrietig van dat er altijd een financiële druk op ouders wordt gelegd. Alsof je veel geld nodig hebt om een kind gelukkig op te laten groeien
   
  Esperanto, Saturnus en PrincessCharming vinden dit leuk.
 7. Daydreamers

  Daydreamers Über ELLEgirl

  Geld maakt niet gelukkig. Een kind al helemaal niet. Maar met geld moet je wel voedingen, eten en andere zorgmiddelen kopen voor je kind. Als je daar het geld niet voor hebt dan is de situatie zorgwekkend.
  Er zijn zat mensen die wel eens een financiele tegenslag hebben of even een maand niet veel te besteden hebben. Maar je kind staat op nummer 1, al eet jij de hele week droog brood, je kind moet het goed hebben.
   
 8. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Gedeeltelijk mee eens, ik zou zelf in een zorgwekkende financiële situatie niet voor een kind kiezen maar ik ben er wel van overtuigd als je onverwacht zwanger wordt, je genoeg hulp in Nederland krijgt. Voedselbank, speelgoedbank, kledingbank en ook nog veel gratis weggeefhoeken op bijvoorbeeld FB. Als ik wel eens baby dingen zie er wordt zoveel (bijna) gratis weggeven, in de kringloop zie je ook veel leuke dingen voor weinig geld.

  Al zou ik bepaalde dingen nooit tweedehands kopen voor een kind.
   
 9. Saturnus

  Saturnus Super ELLEgirl

  Mee eens.

  Geld maakt het makkelijker dat wel, maar niet per se gelukkig.
  En die laatste zin, zo staan mijn man en ik daar ook in. Gelukkig is onze financiële situatie goed, maar als dat vanwege iets tijdelijk niet goed zou zijn. Zouden wij altijd zorgen dat de kinderen niks te kort komen, qua eten sowieso.
   
  cocomary vindt dit leuk.
 10. Noomie

  Noomie Super ELLEgirl

  Ik denk dat dit zeer zeker waar is. Ik kom zelf uit een eenoudergezin in een slechte wijk en zit inmiddels op de universiteit maar ik merk dat ik echt een uitzondering ben. Sowieso hadden veel van mijn klasgenoten op zowel de basis- als middelbare school een taalachterstand en werden ze niet gestimuleerd thuis om hun best te doen op school. Ook hebben inmiddels twee klasgenoten van de basisschool een kind en is er een zelfs zwanger van haar tweede. Als ik naar mezelf kijk kon mijn moeder vanaf ongeveer de derde mij niet meer helpen met mijn huiswerk en heb ik alles zelf moeten doen. Op de universiteit merk ik het ook: bijna niemand komt uit een gebroken gezin in een slechte buurt met laagopgeleide ouders. Als ik geen kans had gekregen op de middelbare om mee te doen aan een programma die gericht is op talentvolle leerlingen uit een achterstandswijk weet ik niet of ik zo ver was gekomen als ik nu ben. Natuurlijk was ik al ambitieus en 'slim' van mezelf, maar ik had geen idee hoe de academische wereld in elkaar zat puur omdat ik de eerste in de familie ben die is gaan studeren. Ik had anders nooit geweten hoe belangrijk netwerken is bijvoorbeeld. Je omgeving en de kansen die je krijgt maken echt het verschil denk ik.
   
  Yucca, Linus&Celly, Unwrittensmiles en 8 anderen vinden dit leuk.
 11. Daydreamers

  Daydreamers Über ELLEgirl

  Klopt, er is inderdaad genoeg hulp te verkrijgen. Ik zou flesjes en speentjes ook niet tweedehands kopen, maar ieder z'n ding. Als je gepland zwanger bent dan lijkt het mij dat je de financiën hebt bekeken en uitgezocht of je daarna rond kunt komen.
   
  Mimiroppu en Saturnus vinden dit leuk.
 12. -luxurious

  -luxurious Über ELLEgirl

  Maar dit is, helaas, over het algemeen niet zo blijkt uit veel onderzoeken.
  Het opleidingsniveau van ouders is de belangrijkste voorspeller van het latere schoolsucces (ook niveau) van kinderen&dat opleidingsniveau ligt - over het algemeen - stukken lager in achterstandswijken.
  Dat is/zijn feiten, heeft niets met generaliseren te maken.
   
  Linus&Celly, Mimiroppu, Alchemy en 2 anderen vinden dit leuk.
 13. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Ik geloof niet zo in alleen brood eten, als ik kijk naar de voedselbank is dat echt wel gevarieerd.

  Ik snap je verder wel want het is geen ideale situatie natuurlijk en je wenst niemand dat toe. Ik denk alleen vaak bij die vier handen op 1buik afleveringen dat ik het sneu vind, wat hebben die meiden nou voor voorbeeld gehad? Wat weten zij over financieen en zijn ze in staat om in te zien dat het nog vies gaat tegenvallen?
   
 14. Karl Lagerfeld

  Karl Lagerfeld Über ELLEgirl

  Je hoeft een kind niet alles te kunnen geven wat hij wilt en een baby hoeft niet in een bugaboo van 2000 euro te liggen maar als je nog maar 10 euro hebt voor 7 dagen en je hebt dan zo'n klein babytje. Dat vind ik eigenlijk echt niet kunnen en onverantwoordelijk
   
  chan, Noomie, Linus&Celly en 6 anderen vinden dit leuk.
 15. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Nee lijkt mij niet zo fris, net zoals tweedehands kinderstoelen voor in de auto, lijkt mij niet veilig

  Toch denk ik dat je met een beetje creativiteit een heel eind komt.
   
  Esperanto vindt dit leuk.
 16. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Ja vind ik ook sneu ben het helemaal met je eens wat dat betreft. Alleen al die meiden zijn behoorlijk onverantwoordelijk en ik denk dat je het ze niet zo kwalijk kunt nemen als je ziet waar ze vandaan komen
   
 17. Booklover

  Booklover Über ELLEgirl

  Even in algemeen, wat ik vooral generaliserend vond is de opmerking over het algemeen over VMBO. Alsof daar alleen maar arme kansloze jongeren zitten en daardoor je geen toekomst hebt want je doet VMBO en ik dat echt bullshit vindt.
   
 18. -luxurious

  -luxurious Über ELLEgirl

  Zo zwart-wit, met als conclusie 'dus het is nodig', bedoel ik het inderdaad niet. Daarom verwoorde ik het als 'zal dat eerst geprobeerd worden' in plaats van 'dan wordt dat gedaan'. Zie dat het stelliger overkomt dan ik het bedoelde, excuus! Ik had het wat genuanceerder moeten verwoorden.
  Laat ik het zo zeggen dat mijn persoonlijk ervaring in ieder geval is dat er vaak jaren een intensieve vorm van hulpverlening aan vooraf gaat en maanden van onderzoek door de Raad alvorens deze ingrijpende beslissing te nemen en dat het dus niet een keuze is van vandaag op morgen.

  Ik had nog een heel verhaal getypt maar toch weggehaald haha.
   
  Zainab vindt dit leuk.
 19. geenidee

  geenidee Über ELLEgirl

  Natuurlijk hoeft het geen probleem te zijn om een kind op te voeden wanneer je het financieel krap hebt.

  Punt is, en dat zie je in deze aflevering ook wel terug, dat hardnekkige financiële problemen vaak samengaan met veel andere problemen. Mensen hebben bijv niet de vaardigheden om voor zichzelf te zorgen, om prioriteiten te stellen, om afspraken na te komen, om lange termijn plannen te hebben en die voorrang te geven boven korte termijn impulsen. Dit leidt uiteindelijk tot financiële problemen (de financiele problemen zijn dan het gevolg van die onderliggende problemen). Deze onderliggende problemen zijn zaken die ook behoorlijk belemmeren in het opvoeden en grootbrengen van je kindje. Meer dan de financiële problemen an sich.

  Als je verder je leven gewoon op orde hebt en je slechts financieel het krap hebt, dan kun je natuurlijk in een land als Nederland prima in de basale behoeften van je kind voorzien. Zoals je zegt, dan kom je met creativiteit echt wel een eind.
   
  Salmiak en Marbella vinden dit leuk.
 20. Botella

  Botella Über ELLEgirl

  Ik vind het altijd zo jammer dat men altijd spreekt over het vmbo en het mbo. Ik weet dat het nou eenmaal de gangbare benaming is maar tussen mbo 1 en mbo 4 (vroegere mavo) zit wel een wereld van verschil.
   

Deel Deze Pagina