1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vier handen op een buik

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Jennifer Lopez, 12 jan 2016.

 1. kwakzalver

  kwakzalver Über ELLEgirl

  Vind je financiële problemen een reden van uithuisplaatsing? Of in combinatie van?
   
  Esperanto vindt dit leuk.
 2. SilentMorning

  SilentMorning Über ELLEgirl

  Ik vond Patty heel sterk. Ik irriteer mij normaal aan haar, was ze was zo on point in deze aflevering. Meteen duidelijk, maar wel troost bieden. Echt heel sterk.

  En wel heel triest allemaal. Die arme meid lijkt inderdaad helemaal lamgeslagen, maar ook weer onverschillig. Het lijkt echt een hele ingewikkelde situatie. Ik hoop dat ze met hulpverlening en eigen inzet toch uiteindelijk weer een succesvol gezinnetje mogen worden.
   
 3. Ella Fitzgerald

  Ella Fitzgerald Über ELLEgirl

  Ja wat een verdrietig leven moeten ze allemaal gehad hebben :( ik kan me ergens zo goed voorstellen dat zulke mensen verlangen naar een kindje, een gezinnetje van henzelf...
  Maar ze proberen het misschien wel maar aan de andere kant zei die jongen ook van ja ze groeit wel gewoon goed maar ze doet het gewoon op haar eigen manier, dan komt het heus wel goed. En gewoon steeds van we doen het lekker op onze eigen manier, nou als je baby door ondervoeding in het ziekenhuis komt en je thuis 24/7 onder begeleiding moet staan is je eigen manier duidelijk geen goede manier. Maar zij leken geen idee te hebben wat ze aan het doen waren en zich echt niks aan te trekken van wat deskundigen zeiden en dat maakt het zo gevaarlijk.
  Het maakt me altijd boos ernaar te kijken maar er zit allicht verdriet en onwetendheid achter ipv onwil natuurlijk.
   
 4. fashion nerd

  fashion nerd Über ELLEgirl

  @Ella Fitzgerald ja ik zag vooral het verdriet en de onmacht eigenlijk.

  Als vanzelfsprekend staat het belang van de baby voorop en was die uithuisplaatsing zeker nodig. Maar dat de moeder dan bijna in shocktoestand is als Patty erover wilt praten; verschrikkelijk om te zien. Ben ook wel benieuwd hoe het nou verder gaat.
   
 5. Schorem

  Schorem Über ELLEgirl

  Ik heb em toch gekeken, patty brard viel me 100% mee.

  Het ergste (en engste) van deze aflevering vond ik eigenlijk dat ze geen liefde leek te voelen voor het kindje. Zoals Patty brard vroeg :"wat vind je van het moederschap? Hoe voel je je?" En dat zij dan zegt:"ik vind het fijn dat ik het zelf kan, dat niemand zich ermee bemoeit" en dan zegt patty brard ook:"maar dat is geen gevoel"

  En wat ik ook eng vond, is dat ze alsnog niet, ook niet met terugwerkende kracht, zien wat er is mis gegaan. Dat ze vonden dan iedereen ongelijk had en zij zelf gelijk. Dat vind ik niet echt hoopvol voor de toekomst.

  Ik vind het wel echt een heel triest en zielig verhaal en ik heb te doen met iedereen
   
  luftmensch, Mimiroppu, Greyjoy en 3 anderen vinden dit leuk.
 6. Kiddiecat

  Kiddiecat Über ELLEgirl

  Ik denk dat het verschil tussen deze mensen en de mensen uit andere afleveringen is, dat er bij hen geen omslagpunt kwam toen het kindje er eenmaal was. Bij de meeste zie je dat ze ineens een stuk serieuzer worden en er echt veel liefde voor het kindje is. Dat vond ik nu echt totaal ontbreken. Het kindje was ondervoed omdat ze snachts niet genoeg voedingen kreeg! Ze waren gewoon te lui om uit hun bed te gaan voor hun eigen kind. En ze zijn uren met haar weggeweest toen het buiten 32 graden was. Ze waren gewoon onverantwoord bezig en het huis bleef ook een teringzooi. Plus zo eigenwijs als wat, als jou wordt verteld niet meer dan twee keer per week kool te eten dan kun je dat toch gewoon aannemen, of je accepteert het gewoon en vind er je eigen weg in. Ik kan me niet voorstellen dat je per sé elke avond kool zou willen eten dus choose You're battles denk ik dan.. Denk stiekem dat ze überhaupt nooit kool eet want er gingen alleen maar frikadellen en macD in. Sorry vast onpopulaire mening maar ik vond dit stel gewoon echt vreselijk en was blij dat het kind uit huis werd gehaald. Had ook absoluut geen medelijden met ze.
   
  Maxmara, Karl Lagerfeld en Olivia88 vinden dit leuk.
 7. lightbox

  lightbox Super ELLEgirl

  Wat ontzettend sneu. Ze zijn zelf gewoon nog kinderen.... Ze snappen het gewoon niet. Arme baby
   
  It'sManu vindt dit leuk.
 8. mekka

  mekka Über ELLEgirl

  Ik vond het echt heel zielig en zeer moeilijk te beoordelen van afstand. We krijgen zo weinig te zien. Ik vond het erop lijken alsof ze zelf geen goede basis hebben meegekregen en sociaal gezien een achterstand hebben. Absoluut geen goed moment voor een kindje, dat meisje zag er zelf helemaal niet stabiel uit.
  Uit huis plaatsing vind ik overigens heel heftig. Wellicht in deze situatie beter, maar het is echt een heel zware stap. Krijg nu ik zelf moeder ben daar echt een brok van in mijn keel.
   
  cocomary vindt dit leuk.
 9. Ohapppyday

  Ohapppyday Über ELLEgirl

  Mooie reactie, sluit me hierbij aan.
  Heftige aflevering toch, vind ik :(
   
 10. lisaaavdw

  lisaaavdw Gast

  Ik vind Patty sowieso minder irritant dan in die Uri Geller tijd.
  Ik kan bijna geen medelijden of empathie voor zulke mensen opbrengen.
   
 11. Salmiak

  Salmiak Super ELLEgirl

  Het is natuurlijk alles bij elkaar + dat je maar zo'n klein deel te zien krijgt in een aflevering van 45 minuten.
   
 12. Glim

  Glim Super ELLEgirl

  Michealangelo, Mylene Rafaella.. de Turtles waren goed vertegenwoordigd deze aflevering.
   
  Emmet, Pippin, Coachella en 10 anderen vinden dit leuk.
 13. Booklover

  Booklover Über ELLEgirl

  .... Over generaliseren gesproken o_O zijn genoeg vmbo studenten uit achterbuurten (ben zelf in 1 op gegroeid zelfs) die wel verder komen. Ken ook vmbo studenten met ouders die universitair zijn opgeleid en op hun 16e zwanger waren.
   
  Kowalski, Juny, Sookie86 2.0 en 11 anderen vinden dit leuk.
 14. Booklover

  Booklover Über ELLEgirl

  .... Over generaliseren gesproken o_O zijn genoeg vmbo studenten uit achterbuurten (ben zelf in 1 op gegroeid zelfs) die wel verder komen. Ken ook vmbo studenten met ouders die universitair zijn opgeleid en op hun 16e zwanger waren.
   
 15. Madam Pastoor

  Madam Pastoor Über ELLEgirl

  Ik kan aansluiten bij de meesten hier; het was een pittige, sneue aflevering, vooral voor Mylene als kind en de ouders. Wat er allemaal gaande is weten we niet helemaal, maar wel dat het zodanig zwaar was dat Mylene uit huis werd geplaatst.

  Ik voel compassie bij de ouders, ik snap het gevoel van: samen een kindje, een nieuw leven, warmte en onvoorwaardelijke liefde, maar ook de onmacht en onwetendheid: hoe van harte van een kindje houden en verzorgen en alle stapstenen naar een eigen leven geven. Het ging ook echt over basiszaken, zoals verschonen op een glazen kast, vasthouden, opstaan om nachtvoedingen te geven, wanneer ga je naar buiten met een kind, hoelang en wat heeft het kindje dan aan of niet aan, ...

  Patty vond ik hier eigenlijk wel een sympathieke madam.
   
  Alchemy, Thewolves., Salmiak en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 16. Linus&Celly

  Linus&Celly Über ELLEgirl

  Daar heb ik het niet over? Ik heb het over laagopgeleiden, niet over hoog opgeleide kinderen.
   
 17. Flamoes

  Flamoes Über ELLEgirl

  Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen maar van wat ik heb gezien met mijn werk toen waren er in dat soort buurten zeer weinig ouders die hun kinderen stimuleerden om het goed te doen op school. Ik vind het niet gek dat je het als kind slecht doet op school als het je ouders niet kan schelen of je spijbelt of je diploma haalt. Ik heb regemlatig ouders tegen hun kinderen horen zeggen dat school toch niet zo belangrijk is want ze hadden zelf ook hun school niet afgemaakt. (Zaten nu zelf thuis met een uitkering maar ok.) In alle achterstandswijken waar ik gewerkt heb werkte het grootste deel van de mensen niet. Ik vind het dan niet gek dat je het niet goed doet op school, als je ouders je niet stimuleren maar wel extra knap als je die stap dan zelf kan zetten. Helaas kan niet iedereen dat.
   
  It'sManu, Mimiroppu, Alchemy en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 18. PrincessCharming

  PrincessCharming Über ELLEgirl

  Ik vind in dit geval de combinatie van alles een reden voor uithuisplaatsing. De financiële situatie was nog het minst grote probleem. Een kind hoeft niet veel geld te kosten, maar het kost sowieso veel liefde en aandacht en als je dat niet goed kunt geven..
   
  Madam Pastoor en Alchemy vinden dit leuk.
 19. Botella

  Botella Super ELLEgirl

  Ik vind je uitspraak waar @Booklover op reageerde wel generaliserend. Dat Booklover het argument aanhaalt dat zij ook zwangere meiden kent die universitair opgeleide ouders hebben doet daaraan niets af.
   
 20. Booklover

  Booklover Über ELLEgirl

  Je zegt dat VMBO leerlingen, allemaal dezelfde mate intelligentie hebben en zo kom je nooit uit een patroon. Ik had het allemaal over VMBO leerlingen. Het gaat erom dat je afkomst, of je ouders hoog opgeleid zijn of juist niet. Je ouders rijk zijn of juist niet, niets hoeven te zeggen. Ze komen niet verder? Ze blijven in een spiraal? Kan je vertellen dat genoeg VMBO studenten verder komen. Het is niet alsof je op VMBO veroordeeld bent tot dat niveau te blijven. Alsof alle VMBO'ers eigenlijk no-goers zijn zo komt het over.
   
  Bibib en Esperanto vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina