1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vier handen op een buik

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Jennifer Lopez, 12 jan 2016.

 1. -luxurious

  -luxurious Über ELLEgirl

  Precies dit: je kan er geen oordeel over geven. Ik weet - vanuit mijn werk - hoe moeilijk het is om beslissingen te nemen over bijv uithuisplaatsingen en geloof me dat dat absoluut de laatste optie is. Mocht er nog enig vorm van perspectief, zal dat eerst geprobeerd worden.
  Het is ook niet, zoals je opnoemt, die kool die ze wilt eten en jouw zus wel eet na haar bevalling. Het is een opeenstappeling van tig factoren die al jaren spelen en niet in 30 minuten in beeld kunnen worden gebracht...

  Ik vond het overigens een erg trieste aflevering. Patty deed het goed naar mijn mening!
   
  Salmiak en Madam Pastoor vinden dit leuk.
 2. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  We kunnen het wel mooier maken dan het is maar de meeste anderen uit een armer gezin hebben minder kansen in het onderwijs? Betekent niet dat er geen uitzonderingen mogelijk zijn maar come on.
   
  Pippin, Flamoes, Yucca en 8 anderen vinden dit leuk.
 3. lisaaavdw

  lisaaavdw Gast

  Kent iemand dat boek De Woonschool? Daar doet deze discussie me aan denken.
   
 4. Daydreamers

  Daydreamers Über ELLEgirl

  Oh my...
  Dit staat op Patty's fb:
  Patty Brard
  Ik heb net vernomen dat de uithuisplaatsing van baby Mylene met 6 maanden verlengd is. Ik hoop dat Michelle en Michael die tijd zullen gaan gebruiken om hun eigen situatie zo goed mogelijk te organiseren. Waar ik Michelle kan helpen, zal ik dat zeker doen! Dank voor jullie interesse! XXX
   
  Flamoes, wobbly, Workingbee en 8 anderen vinden dit leuk.
 5. Daydreamers

  Daydreamers Über ELLEgirl

  Was nog niet helemaal klaar met m'n bericht, dit laat zien dat ze er nog niet klaar voor zijn om zelf voor hun kindje te zorgen. Ik ben er stil van.. Hoe kun je zo handelen? Je doet er toch álles aan om je kind terug te krijgen denk ik dan. Luister naar de hulpverlening, accepteer hulp.
   
  Glim en Mimiroppu vinden dit leuk.
 6. Impavida

  Impavida Super ELLEgirl

  Patty heeft op facebook laten weten dat de uithuiszetting is verlengd met 6 maanden. Ik ben bang dat dit niet meer goed komt. Erg sneu voor de ouders want ik geloof wel echt dat ze verdriet hadden maar het ouders instinct onderbrak naar mijn mening een beetje. Zal niet verbaasd zijn als er over een jaar in de 'hoe is het nu met..' ze weer zwanger zullen zijn.
   
 7. Impavida

  Impavida Super ELLEgirl

  Ah ik kan niet editten, maar zojuist hierboven benoemd dus al.
   
 8. Linus&Celly

  Linus&Celly Über ELLEgirl

  Nee nee dat bedoelde ik niet. Ik zei dat ALS je in een klas komt met kinderen met dezelfde mate van intelligentie je niet geel slimmer wordt. Ik zeg nergens dat elke vmbo'er een lage intelligentie heeft.
   
 9. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Ik vind het nogal hard (en bedoel het eerder algemeen) dat mensen financiële problemen linken aan niet goed voor een kind kunnen zorgen.
   
  Esperanto vindt dit leuk.
 10. Booklover

  Booklover Über ELLEgirl

  Waarom minder kansen? Ik vind het hele excuus maar arme ouders dus geen kansen in onderwijs. ik kom echt uit een rot dorp/stad/gehucht, waar drank misbruik en drugs misbruik ontiegelijk hoog is, maar toch ken ik heel veel die gewoon MBO4 hebben afgerond en nu een leuke baan hebben.
  Zijn ook genoeg VWO'rs die ik ken die niks van hun leven hebben gebakken en opleiding.

  Dat iets makkelijker is als je ouders mee vermogen heeft, betekent niet dat je niet meer kansen hebt in mijn ogen, maar ik geef toe dat ik daar snoei hard in ben en ben zelf toen terug geweest om kinderen te vertellen wat je nu doet etc op mijn VMBO school en toen ook snoei hard ben geweest. Excuses van ja maar mijn vriendjes, of ja maar mijn ouders of ja maar dan kan ik niet dit niet dat.. dan wil je het in mijn ogen niet.
   
  Esperanto vindt dit leuk.
 11. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  @Booklover dat is gebleken uit een onderzoek deze herfst, ik verzin t niet

  Maar heb geen zin in een discussie hierover

  Misschien willen ze t trouwens wel niet omdat ze geen voorbeeld hebben, niet zijn opgegroeid met het idee dat ze wat kunnen etc etc
   
  Flamoes en It'sManu vinden dit leuk.
 12. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  @Booklover ik snap niet waarom het niet waar zou zijn, minder stimulans en ouders die niet goed kunnen helpen met huiswerk.
   
 13. PrincessCharming

  PrincessCharming Über ELLEgirl

  Dat doe ik niet toch? Ik zeg juist dat een kind helemaal niet veel hoeft te kosten in geld. Het kan wel gevaren voor een kind veroorzaken, als je bijvoorbeeld geen geld hebt om flesvoeding te kopen of geen veilig babyzitje voor in de auto kunt veroorloven. Maar ook mensen met financiële problemen kunnen een kind liefdevol grootbrengen, een kind loopt geen gevaar als niet de hele bart smit is leeggekocht voor hem/haar of als er geen bugaboo is om de miniprins(es) te vervoeren.
   
  MaFlodder, cocomary en Saturnus vinden dit leuk.
 14. PrincessCharming

  PrincessCharming Über ELLEgirl

  Dat doe ik niet toch? Ik zeg juist dat een kind helemaal niet veel hoeft te kosten in geld. Het kan wel gevaren voor een kind veroorzaken, als je bijvoorbeeld geen geld hebt om flesvoeding te kopen of geen veilig babyzitje voor in de auto kunt veroorloven. Maar ook mensen met financiële problemen kunnen een kind liefdevol grootbrengen, een kind loopt geen gevaar als niet de hele bart smit is leeggekocht voor hem/haar of als er geen bugaboo is om de miniprins(es) te vervoeren.
   
 15. Molce&Banana

  Molce&Banana Über ELLEgirl

  Sorry maar ben het hier absoluut niet mee eens. Alleen al die stempel van "je bent arm/komt uit een slechter milieu dus zult het waarschijnlijk ook minder goed doen" is al iets wat veel effect op je kan hebben, waardoor het uiteindelijk moeilijker is om wel succesvol te zijn.
  Natuurlijk heeft iedereen wel de kans om zich te bewijzen en het goed te doen op school, maar als je niet in een stimulerende omgeving zit is het (vooral voor een kind) heel moeilijk om dit zelf te doen.
   
  Flamoes, Yucca, Anna88 en 10 anderen vinden dit leuk.
 16. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Doelde meer algemeen maar citeerde jou omdat ik jou er over zag schrijven.

  ik word er soms wel eens verdrietig van dat er altijd een financiële druk op ouders wordt gelegd. Alsof je veel geld nodig hebt om een kind gelukkig op te laten groeien
   
  Esperanto, Saturnus en PrincessCharming vinden dit leuk.
 17. Daydreamers

  Daydreamers Über ELLEgirl

  Geld maakt niet gelukkig. Een kind al helemaal niet. Maar met geld moet je wel voedingen, eten en andere zorgmiddelen kopen voor je kind. Als je daar het geld niet voor hebt dan is de situatie zorgwekkend.
  Er zijn zat mensen die wel eens een financiele tegenslag hebben of even een maand niet veel te besteden hebben. Maar je kind staat op nummer 1, al eet jij de hele week droog brood, je kind moet het goed hebben.
   
 18. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Gedeeltelijk mee eens, ik zou zelf in een zorgwekkende financiële situatie niet voor een kind kiezen maar ik ben er wel van overtuigd als je onverwacht zwanger wordt, je genoeg hulp in Nederland krijgt. Voedselbank, speelgoedbank, kledingbank en ook nog veel gratis weggeefhoeken op bijvoorbeeld FB. Als ik wel eens baby dingen zie er wordt zoveel (bijna) gratis weggeven, in de kringloop zie je ook veel leuke dingen voor weinig geld.

  Al zou ik bepaalde dingen nooit tweedehands kopen voor een kind.
   
 19. Saturnus

  Saturnus Super ELLEgirl

  Mee eens.

  Geld maakt het makkelijker dat wel, maar niet per se gelukkig.
  En die laatste zin, zo staan mijn man en ik daar ook in. Gelukkig is onze financiële situatie goed, maar als dat vanwege iets tijdelijk niet goed zou zijn. Zouden wij altijd zorgen dat de kinderen niks te kort komen, qua eten sowieso.
   
  cocomary vindt dit leuk.
 20. "Giant Laser"

  "Giant Laser" Über ELLEgirl

  Maar financiele problemen kunnen ook betekenen dat kinderen daadwerkelijk alleen brood eten, water en energie worden afgesloten en dat een gezin zelfs uit huis worden geplaatst.

  Ik wil niet bagatalisseren maar zogenaamd weinig inkomen vind ik geen 'geld problemen' zolang alle rekeningen betaald (kunnen) worden.
   

Deel Deze Pagina