1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vier handen op een buik

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Jennifer Lopez, 12 jan 2016.

 1. Botella

  Botella Über ELLEgirl

  Ja ik bedoelde idd vmbo-t. Zie nu door jouw post dat het niet klopt
   
 2. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  ik heb ook VMBO T gedaan, vervolgens MBO4 en als klap op de vuurpijl HBO. :cool:

  als je zelf wilt en doorzettingsvermogen hebt kan het gewoon... was trouwens de eerste in de familie die naar het VMBO ging, wat een shock was dat! HAHAHA.

  Maar wat ik dus gister ook al vroeg, wat voor een kerkgenootschap was dat? Met die gymzaal ook, heb het gemist volgens mij.
   
  Juny, ChampagnePop, fuwafuwa en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 3. It'sManu

  It'sManu Über ELLEgirl

  Pff aflevering terug gekeken gister. Wat een moedeloos geval zeg. Ze waren echt zo niet slim genoeg voor een kind. Zij had weeen, hij vrat mc donalds. En totaal geen emoties tonen bij dat baby'tje. Ze keek gewoon met een strak gezicht naar dr. Zo zielig voor dat kind. En nu is de uit huis geplaatst en is ze al beschadigd doordat ze niet goed kan hechten pff....

  Tis natuurlijk ook erg voor de ouders. Ben echt benieuwd hoe dit afloopt
   
  Laatst bewerkt: 12 jan 2017
 4. Linus&Celly

  Linus&Celly Über ELLEgirl

  Gaat dit over mij? Ik heb dit namelijk nogmaals nooit gezegd.
   
  Marbella vindt dit leuk.
 5. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Goh daar zeg je al wat he.
   
  Vincent Vega vindt dit leuk.
 6. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Goh daar zeg je al wat he.

  Ik merk het bij mezelf al: mijn ouders zijn niet echt carrière/netwerk mensen en mijn omgeving ook niet. Ze hebben het met mij ook nooit gehad over een baan of studiekeuze. Doe maar wat je leuk vindt. Ik heb daardoor nooit het idee gehad dat "iets bereiken" voor mij was weggelegd. Ik heb daardoor nooit actief aan m'n toekomst/cv gewerkt omdat ik in m'n achterhoofd het idee had dat dat toch niet iets was voor iemand "zoals ik". Het heeft tot m'n 24e geduurd totdat ik dit mechanisme doorhad.
   
  Pippin en matilda vinden dit leuk.
 7. geenidee

  geenidee Über ELLEgirl

  Same here!
   
 8. Roshambo

  Roshambo Rookie ELLEgirl

  Over de uithuisplaatsing; ik zie en hoor vaak commentaar op de hulpverlening maar dit vond ik overduidelijk terecht en ben opgelucht dat er hulpverlening is in dit geval. Financiële problemen en een vies huis zullen niet de hoofdredenen zijn geweest, maar het onvermogen van de ouders om in te zien welk gevaar het kindje loopt + geen hulp accepteren + het onvermogen om het kindje liefde/veiligheid/geborgenheid te bieden. Het gaat niet alleen om de lichamelijke veiligheid van een kind, maar ook de geestelijke veiligheid; in deze aflevering kwam naar voren dat de moeder moeilijk liefde kan uitten richting Mylene. Ik zeg niet dat ze niet houden van hun kindje, maar liefde voelen en kunnen geven zijn twee verschillende dingen.

  Een voorbeeld; je pasgeboren kindje verschonen bovenop een kast kan het kindje op dat moment misschien niet schaden, maar er ontbreekt daar toch het vermogen om zich in te leven in de baby? Hetzelfde geldt voor het urenlang gaan wandelen in 32 graden met de baby, dat is levensgevaarlijk. Ze hebben blijkbaar niet het vermogen om dat in te kunnen schatten. Dat kan op een gegeven moment gigantisch fout gaan.

  Het is al met al enorm triest voor zowel de ouders als het kindje, als je ziet hoe de moeder erbij zit na de uithuisplaatsing, dat wens je niemand toe. Dit soort situaties zouden beter voorkomen moeten worden. Ik denk in ieder geval dat we heel erg blij moeten zijn met de hulpverlening in Nederland en zeker in dit geval.
   
  Mimiroppu, -luxurious, It'sManu en 3 anderen vinden dit leuk.
 9. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  Laat ook maar, eindeloze discussie.... net zoals gordijnen wassen etc.
   
 10. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Haha nee maar je geeft jezelf als voorbeeld terwijl jouw situatie nou net de uitzondering en niet de regel is (en dan bedoel ik niet het stapelen maar je achtergrond). Dat vind ik niet zo'n relevant voorbeeld.

  Of je bedoelde dat de rest van je familie alleen basisschool heeft gedaan, dan heb ik niks gezegd.
   
  Molce&Banana en Sax vinden dit leuk.
 11. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Ik wil ook een Patty in m'n leven :oops:


  En @Zainab ik ben het wel met je eens (verrassing). Er is geen overleg over uitstapjes? Dat is 1 vd redenen? Okee...

  Ik zou zelf trouwens ook wel zo veel begeleiding willen en vind t best apart dat we er alles aan doen om te zorgen dat kinderen opgroeien tot goeie volwassenen (begeleiding, hulp) maar als je dan eenmaal volwassen bent en het is een beetje misgelopen moet je t allemaal zelf maar rooien :rolleyes:
   
 12. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  Hihi nee nee, maar heb eens terug gelezen (was ergens blijven steken)... ik snap je punt nu idd :)
  En nu ga ik m'n gordijnen wassen.
   
  Marbella vindt dit leuk.
 13. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  Met natuurlijk! Je doet het goed, of je doet het goed he
   
  ChampagnePop, Marbella en "Giant Laser" vinden dit leuk.
 14. Graham.

  Graham. Über ELLEgirl

  Ik ken eigenlijk best veel mensen van het vmbo die later nog havo of hbo of universiteit zijn gaan doen nu ik erover nadenk. Ook mensen wiens ouders niet gestudeerd hadden. Maar dat is misschien ook omdat ik uit een redelijk 'rijke' stad kom.

  Ik zou McDonald's trouwens best chill vinden om te vreten tijdens mijn weeën denk ik :oops:
   
 15. Bibib

  Bibib Super ELLEgirl

  Heb de aflevering gister teruggekeken, heel heftig. Vaak zie je in het programma dat zodra het kindje er is bij de meeste moeders echt de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind naar voren komt. Bij de vorige aflevering kon je echt zien dat die ouders ondanks hun beperkingen toch hun uiterste best deden. De verzorging deed ze echt goed en de liefde voor hun tweeling kwam ook echt naar voren. Dit meisje wist niet goed hoe ze haar baby moest vasthouden en kon de liefde totaal niet uiten. Vond het wel een mooi moment met de babyfluisteraar dat ze haar baby op een goede manier leerde vasthouden met liefde. Maar las dus ergens dat zij 18 is en die vriend 35? Ik denk dat ze wellicht allebei zwakbegaafd zijn, waardoor ze gevolgen niet kunnen overzien ondanks ze wel goede bedoelingen hebben. Vond verder dat ze Patty heel netjes te woord stonden, denk dat er genoeg stellen waren geweest die na zo'n uit huis plaatsing niet meer wilde meewerken aan het programma.
   
  It'sManu en Miss_PUNK vinden dit leuk.
 16. Madam Pastoor

  Madam Pastoor Über ELLEgirl

  Ik heb net hetzelfde. Mijn ouders hebben nooit aangegeven dat netwerken een belangrijke factor kan zijn om een toekomst uit te bouwen. Wel zeiden ze dat ik Rechten moest studeren, ervan uitgaande dat iedereen met een diploma sowieso werk krijgt, terwijl dat nu dus meer voeten in de aarde nodig heeft dan ze denken. Waar ik wel geluk in had, is dat zij meer wouden voor hun kinderen dan dat ze zelf kregen en me stimuleerden om mijn huiswerk te maken als kind, om goede resultaten te halen, ... Ik heb vriendinnen met hoogopgeleide ouders en op sommige vlakken zijn die echt stimulerend qua drive, qua netwerken dat ik spijt heb dat ik dat niet heb gekregen. Maar aan de andere kant denk ik dan: mijn eigen kinderen kan ik dat wel geven, zelf hinkel ik er wat achteraan. Uiteindelijk zien ze zelf wel waar ze uitkomen.

  Een groot gedeelte van mijn familie is niet hoogopgeleid en ik zie hoe mijn neven en nichten omgaan met hun kinderen, vol liefde, maar ook met minder doorzetting wat betreft school. Waarom studeren als je ook gewoon kan doen wat je wil en bijstand trekken? Waarom zo hard je best doen, je gaat toch niet naar de universiteit / hogeschool gaan. Waarom zo'n gezeur over gezond eten, frietjes elke dag maakt je gelukkig.
  Mijn neef vroeg me op een onbewaakt ogenblik hoe hij ervoor kon zorgen dat zijn dochter later de keuzevrijheid had bij het studeren; door op jonge leeftijd al samen huiswerk te maken en van leren geen verplichting, maar een uitdaging te maken waar je als gezin achter staat. Hij heeft die tips echter laten vallen, want hij had geen zin om echt met haar samen te zitten en aan schoolwerk bezig te zijn. Dat was saai en voor nerds.
   
  Nima1, -luxurious, It'sManu en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. Sax

  Sax Über ELLEgirl

  @Madam Pastoor Wat jammer van je neef. Ik heb het gevoel dat sommige mensen van het programma dat ook hebben: echt wel het beste met hun kind voor hebben, maar dat het gewoon niet lukt/ze niet hiertoe in staat zijn of dat inderdaad de motivatie ontbreekt bij het bereiken van het doel.
   
 18. Karl Lagerfeld

  Karl Lagerfeld Über ELLEgirl

  Ja maar jij bent wel succesvol. Je zit op de universiteit, je bent naar het buitenland geweest, die opleiding van B heb je er gewoon naast gedaan en dat terwijl je niet goed in je vel zit: in mijn ogen heb je dan heel veel bereikt. Dan heb je toch eigenlijk doorbroken waar je vandaan komt
   
  Spon, lisaaavdw, Linus&Celly en 8 anderen vinden dit leuk.
 19. Silke

  Silke Über ELLEgirl

  Goh wat een aflevering.. kreeg er echt een beetje een verdrietig gevoel van. Dan zie je zo'n klein, hulpeloos wezentje ter wereld komen en dan denk ik eigenlijk van 'was jij maar niet geboren'.. van haar zal waarschijnlijk niets beters terecht komen dan haar ouders. Deze twee waren gewoon echt zwakbegaafd, ook al denk ik dat er bij Michelle misschien nog wel een beetje meer in zat? Ik had het gevoel dat die misschien nog wel iets meer had kunnen bereiken als ze gewoon in een normale situatie was groot gebracht. Wel een heel sneu geval...
   
  It'sManu vindt dit leuk.
 20. Madam Pastoor

  Madam Pastoor Über ELLEgirl

  Klopt.

  Ik denk daarom dat zeggen dat ze zich moeten herpakken en gewoon dit of dat doen erg kort door de bocht is. Er zijn mensen die dat niet hebben of die het erg moeilijk vinden om juist datgene te doen wat een ander of wat de meerderheid van televisiekijkend Nederland zogezegd zou doen. Dat hoeft niet verbloemd te worden, en tegelijk ook niet iets om je maar zomaar bij neer te leggen.
   
  Sax vindt dit leuk.
 21. Reflect

  Reflect Über ELLEgirl

  Ben wel benieuwd waarom de periode van uithuisplaatsing is verlengd, ze leken haar echt terug te willen.
   

Deel Deze Pagina