1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vier handen op een buik

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Jennifer Lopez, 12 jan 2016.

 1. Booklover

  Booklover Über ELLEgirl

  Even in algemeen, wat ik vooral generaliserend vond is de opmerking over het algemeen over VMBO. Alsof daar alleen maar arme kansloze jongeren zitten en daardoor je geen toekomst hebt want je doet VMBO en ik dat echt bullshit vindt.
   
 2. -luxurious

  -luxurious Über ELLEgirl

  Zo zwart-wit, met als conclusie 'dus het is nodig', bedoel ik het inderdaad niet. Daarom verwoorde ik het als 'zal dat eerst geprobeerd worden' in plaats van 'dan wordt dat gedaan'. Zie dat het stelliger overkomt dan ik het bedoelde, excuus! Ik had het wat genuanceerder moeten verwoorden.
  Laat ik het zo zeggen dat mijn persoonlijk ervaring in ieder geval is dat er vaak jaren een intensieve vorm van hulpverlening aan vooraf gaat en maanden van onderzoek door de Raad alvorens deze ingrijpende beslissing te nemen en dat het dus niet een keuze is van vandaag op morgen.

  Ik had nog een heel verhaal getypt maar toch weggehaald haha.
   
  Zainab vindt dit leuk.
 3. geenidee

  geenidee Über ELLEgirl

  Natuurlijk hoeft het geen probleem te zijn om een kind op te voeden wanneer je het financieel krap hebt.

  Punt is, en dat zie je in deze aflevering ook wel terug, dat hardnekkige financiële problemen vaak samengaan met veel andere problemen. Mensen hebben bijv niet de vaardigheden om voor zichzelf te zorgen, om prioriteiten te stellen, om afspraken na te komen, om lange termijn plannen te hebben en die voorrang te geven boven korte termijn impulsen. Dit leidt uiteindelijk tot financiële problemen (de financiele problemen zijn dan het gevolg van die onderliggende problemen). Deze onderliggende problemen zijn zaken die ook behoorlijk belemmeren in het opvoeden en grootbrengen van je kindje. Meer dan de financiële problemen an sich.

  Als je verder je leven gewoon op orde hebt en je slechts financieel het krap hebt, dan kun je natuurlijk in een land als Nederland prima in de basale behoeften van je kind voorzien. Zoals je zegt, dan kom je met creativiteit echt wel een eind.
   
  Salmiak en Marbella vinden dit leuk.
 4. Botella

  Botella Über ELLEgirl

  Ik vind het altijd zo jammer dat men altijd spreekt over het vmbo en het mbo. Ik weet dat het nou eenmaal de gangbare benaming is maar tussen mbo 1 en mbo 4 (vroegere mavo) zit wel een wereld van verschil.
   
 5. Botella

  Botella Über ELLEgirl

  Ja ik bedoelde idd vmbo-t. Zie nu door jouw post dat het niet klopt
   
 6. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  ik heb ook VMBO T gedaan, vervolgens MBO4 en als klap op de vuurpijl HBO. :cool:

  als je zelf wilt en doorzettingsvermogen hebt kan het gewoon... was trouwens de eerste in de familie die naar het VMBO ging, wat een shock was dat! HAHAHA.

  Maar wat ik dus gister ook al vroeg, wat voor een kerkgenootschap was dat? Met die gymzaal ook, heb het gemist volgens mij.
   
  Juny, ChampagnePop, fuwafuwa en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 7. It'sManu

  It'sManu Über ELLEgirl

  Pff aflevering terug gekeken gister. Wat een moedeloos geval zeg. Ze waren echt zo niet slim genoeg voor een kind. Zij had weeen, hij vrat mc donalds. En totaal geen emoties tonen bij dat baby'tje. Ze keek gewoon met een strak gezicht naar dr. Zo zielig voor dat kind. En nu is de uit huis geplaatst en is ze al beschadigd doordat ze niet goed kan hechten pff....

  Tis natuurlijk ook erg voor de ouders. Ben echt benieuwd hoe dit afloopt
   
  Laatst bewerkt: 12 jan 2017
 8. Linus&Celly

  Linus&Celly Über ELLEgirl

  Gaat dit over mij? Ik heb dit namelijk nogmaals nooit gezegd.
   
  Marbella vindt dit leuk.
 9. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Goh daar zeg je al wat he.
   
  Vincent Vega vindt dit leuk.
 10. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Goh daar zeg je al wat he.

  Ik merk het bij mezelf al: mijn ouders zijn niet echt carrière/netwerk mensen en mijn omgeving ook niet. Ze hebben het met mij ook nooit gehad over een baan of studiekeuze. Doe maar wat je leuk vindt. Ik heb daardoor nooit het idee gehad dat "iets bereiken" voor mij was weggelegd. Ik heb daardoor nooit actief aan m'n toekomst/cv gewerkt omdat ik in m'n achterhoofd het idee had dat dat toch niet iets was voor iemand "zoals ik". Het heeft tot m'n 24e geduurd totdat ik dit mechanisme doorhad.
   
  Pippin en matilda vinden dit leuk.
 11. geenidee

  geenidee Über ELLEgirl

  Same here!
   
 12. Roshambo

  Roshambo Rookie ELLEgirl

  Over de uithuisplaatsing; ik zie en hoor vaak commentaar op de hulpverlening maar dit vond ik overduidelijk terecht en ben opgelucht dat er hulpverlening is in dit geval. Financiële problemen en een vies huis zullen niet de hoofdredenen zijn geweest, maar het onvermogen van de ouders om in te zien welk gevaar het kindje loopt + geen hulp accepteren + het onvermogen om het kindje liefde/veiligheid/geborgenheid te bieden. Het gaat niet alleen om de lichamelijke veiligheid van een kind, maar ook de geestelijke veiligheid; in deze aflevering kwam naar voren dat de moeder moeilijk liefde kan uitten richting Mylene. Ik zeg niet dat ze niet houden van hun kindje, maar liefde voelen en kunnen geven zijn twee verschillende dingen.

  Een voorbeeld; je pasgeboren kindje verschonen bovenop een kast kan het kindje op dat moment misschien niet schaden, maar er ontbreekt daar toch het vermogen om zich in te leven in de baby? Hetzelfde geldt voor het urenlang gaan wandelen in 32 graden met de baby, dat is levensgevaarlijk. Ze hebben blijkbaar niet het vermogen om dat in te kunnen schatten. Dat kan op een gegeven moment gigantisch fout gaan.

  Het is al met al enorm triest voor zowel de ouders als het kindje, als je ziet hoe de moeder erbij zit na de uithuisplaatsing, dat wens je niemand toe. Dit soort situaties zouden beter voorkomen moeten worden. Ik denk in ieder geval dat we heel erg blij moeten zijn met de hulpverlening in Nederland en zeker in dit geval.
   
  Mimiroppu, -luxurious, It'sManu en 3 anderen vinden dit leuk.
 13. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  Laat ook maar, eindeloze discussie.... net zoals gordijnen wassen etc.
   
 14. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Haha nee maar je geeft jezelf als voorbeeld terwijl jouw situatie nou net de uitzondering en niet de regel is (en dan bedoel ik niet het stapelen maar je achtergrond). Dat vind ik niet zo'n relevant voorbeeld.

  Of je bedoelde dat de rest van je familie alleen basisschool heeft gedaan, dan heb ik niks gezegd.
   
  Molce&Banana en Sax vinden dit leuk.
 15. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Ik wil ook een Patty in m'n leven :oops:


  En @Zainab ik ben het wel met je eens (verrassing). Er is geen overleg over uitstapjes? Dat is 1 vd redenen? Okee...

  Ik zou zelf trouwens ook wel zo veel begeleiding willen en vind t best apart dat we er alles aan doen om te zorgen dat kinderen opgroeien tot goeie volwassenen (begeleiding, hulp) maar als je dan eenmaal volwassen bent en het is een beetje misgelopen moet je t allemaal zelf maar rooien :rolleyes:
   
 16. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  Hihi nee nee, maar heb eens terug gelezen (was ergens blijven steken)... ik snap je punt nu idd :)
  En nu ga ik m'n gordijnen wassen.
   
  Marbella vindt dit leuk.
 17. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  Met natuurlijk! Je doet het goed, of je doet het goed he
   
  ChampagnePop, Marbella en "Giant Laser" vinden dit leuk.
 18. Graham.

  Graham. Über ELLEgirl

  Ik ken eigenlijk best veel mensen van het vmbo die later nog havo of hbo of universiteit zijn gaan doen nu ik erover nadenk. Ook mensen wiens ouders niet gestudeerd hadden. Maar dat is misschien ook omdat ik uit een redelijk 'rijke' stad kom.

  Ik zou McDonald's trouwens best chill vinden om te vreten tijdens mijn weeën denk ik :oops:
   
 19. Bibib

  Bibib Super ELLEgirl

  Heb de aflevering gister teruggekeken, heel heftig. Vaak zie je in het programma dat zodra het kindje er is bij de meeste moeders echt de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind naar voren komt. Bij de vorige aflevering kon je echt zien dat die ouders ondanks hun beperkingen toch hun uiterste best deden. De verzorging deed ze echt goed en de liefde voor hun tweeling kwam ook echt naar voren. Dit meisje wist niet goed hoe ze haar baby moest vasthouden en kon de liefde totaal niet uiten. Vond het wel een mooi moment met de babyfluisteraar dat ze haar baby op een goede manier leerde vasthouden met liefde. Maar las dus ergens dat zij 18 is en die vriend 35? Ik denk dat ze wellicht allebei zwakbegaafd zijn, waardoor ze gevolgen niet kunnen overzien ondanks ze wel goede bedoelingen hebben. Vond verder dat ze Patty heel netjes te woord stonden, denk dat er genoeg stellen waren geweest die na zo'n uit huis plaatsing niet meer wilde meewerken aan het programma.
   
  It'sManu en Miss_PUNK vinden dit leuk.
 20. Madam Pastoor

  Madam Pastoor Über ELLEgirl

  Ik heb net hetzelfde. Mijn ouders hebben nooit aangegeven dat netwerken een belangrijke factor kan zijn om een toekomst uit te bouwen. Wel zeiden ze dat ik Rechten moest studeren, ervan uitgaande dat iedereen met een diploma sowieso werk krijgt, terwijl dat nu dus meer voeten in de aarde nodig heeft dan ze denken. Waar ik wel geluk in had, is dat zij meer wouden voor hun kinderen dan dat ze zelf kregen en me stimuleerden om mijn huiswerk te maken als kind, om goede resultaten te halen, ... Ik heb vriendinnen met hoogopgeleide ouders en op sommige vlakken zijn die echt stimulerend qua drive, qua netwerken dat ik spijt heb dat ik dat niet heb gekregen. Maar aan de andere kant denk ik dan: mijn eigen kinderen kan ik dat wel geven, zelf hinkel ik er wat achteraan. Uiteindelijk zien ze zelf wel waar ze uitkomen.

  Een groot gedeelte van mijn familie is niet hoogopgeleid en ik zie hoe mijn neven en nichten omgaan met hun kinderen, vol liefde, maar ook met minder doorzetting wat betreft school. Waarom studeren als je ook gewoon kan doen wat je wil en bijstand trekken? Waarom zo hard je best doen, je gaat toch niet naar de universiteit / hogeschool gaan. Waarom zo'n gezeur over gezond eten, frietjes elke dag maakt je gelukkig.
  Mijn neef vroeg me op een onbewaakt ogenblik hoe hij ervoor kon zorgen dat zijn dochter later de keuzevrijheid had bij het studeren; door op jonge leeftijd al samen huiswerk te maken en van leren geen verplichting, maar een uitdaging te maken waar je als gezin achter staat. Hij heeft die tips echter laten vallen, want hij had geen zin om echt met haar samen te zitten en aan schoolwerk bezig te zijn. Dat was saai en voor nerds.
   
  Nima1, -luxurious, It'sManu en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 21. Sax

  Sax Über ELLEgirl

  @Madam Pastoor Wat jammer van je neef. Ik heb het gevoel dat sommige mensen van het programma dat ook hebben: echt wel het beste met hun kind voor hebben, maar dat het gewoon niet lukt/ze niet hiertoe in staat zijn of dat inderdaad de motivatie ontbreekt bij het bereiken van het doel.
   

Deel Deze Pagina