1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vier handen op een buik

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Jennifer Lopez, 12 jan 2016.

 1. Noomie

  Noomie Super ELLEgirl

  Ik denk dat dit zeer zeker waar is. Ik kom zelf uit een eenoudergezin in een slechte wijk en zit inmiddels op de universiteit maar ik merk dat ik echt een uitzondering ben. Sowieso hadden veel van mijn klasgenoten op zowel de basis- als middelbare school een taalachterstand en werden ze niet gestimuleerd thuis om hun best te doen op school. Ook hebben inmiddels twee klasgenoten van de basisschool een kind en is er een zelfs zwanger van haar tweede. Als ik naar mezelf kijk kon mijn moeder vanaf ongeveer de derde mij niet meer helpen met mijn huiswerk en heb ik alles zelf moeten doen. Op de universiteit merk ik het ook: bijna niemand komt uit een gebroken gezin in een slechte buurt met laagopgeleide ouders. Als ik geen kans had gekregen op de middelbare om mee te doen aan een programma die gericht is op talentvolle leerlingen uit een achterstandswijk weet ik niet of ik zo ver was gekomen als ik nu ben. Natuurlijk was ik al ambitieus en 'slim' van mezelf, maar ik had geen idee hoe de academische wereld in elkaar zat puur omdat ik de eerste in de familie ben die is gaan studeren. Ik had anders nooit geweten hoe belangrijk netwerken is bijvoorbeeld. Je omgeving en de kansen die je krijgt maken echt het verschil denk ik.
   
  Yucca, Linus&Celly, Unwrittensmiles en 8 anderen vinden dit leuk.
 2. Daydreamers

  Daydreamers Über ELLEgirl

  Klopt, er is inderdaad genoeg hulp te verkrijgen. Ik zou flesjes en speentjes ook niet tweedehands kopen, maar ieder z'n ding. Als je gepland zwanger bent dan lijkt het mij dat je de financiën hebt bekeken en uitgezocht of je daarna rond kunt komen.
   
  Mimiroppu en Saturnus vinden dit leuk.
 3. -luxurious

  -luxurious Über ELLEgirl

  Maar dit is, helaas, over het algemeen niet zo blijkt uit veel onderzoeken.
  Het opleidingsniveau van ouders is de belangrijkste voorspeller van het latere schoolsucces (ook niveau) van kinderen&dat opleidingsniveau ligt - over het algemeen - stukken lager in achterstandswijken.
  Dat is/zijn feiten, heeft niets met generaliseren te maken.
   
  Linus&Celly, Mimiroppu, Alchemy en 2 anderen vinden dit leuk.
 4. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Ik geloof niet zo in alleen brood eten, als ik kijk naar de voedselbank is dat echt wel gevarieerd.

  Ik snap je verder wel want het is geen ideale situatie natuurlijk en je wenst niemand dat toe. Ik denk alleen vaak bij die vier handen op 1buik afleveringen dat ik het sneu vind, wat hebben die meiden nou voor voorbeeld gehad? Wat weten zij over financieen en zijn ze in staat om in te zien dat het nog vies gaat tegenvallen?
   
 5. Karl Lagerfeld

  Karl Lagerfeld Über ELLEgirl

  Je hoeft een kind niet alles te kunnen geven wat hij wilt en een baby hoeft niet in een bugaboo van 2000 euro te liggen maar als je nog maar 10 euro hebt voor 7 dagen en je hebt dan zo'n klein babytje. Dat vind ik eigenlijk echt niet kunnen en onverantwoordelijk
   
  chan, Noomie, Linus&Celly en 6 anderen vinden dit leuk.
 6. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Nee lijkt mij niet zo fris, net zoals tweedehands kinderstoelen voor in de auto, lijkt mij niet veilig

  Toch denk ik dat je met een beetje creativiteit een heel eind komt.
   
  Esperanto vindt dit leuk.
 7. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Ja vind ik ook sneu ben het helemaal met je eens wat dat betreft. Alleen al die meiden zijn behoorlijk onverantwoordelijk en ik denk dat je het ze niet zo kwalijk kunt nemen als je ziet waar ze vandaan komen
   
 8. Booklover

  Booklover Über ELLEgirl

  Even in algemeen, wat ik vooral generaliserend vond is de opmerking over het algemeen over VMBO. Alsof daar alleen maar arme kansloze jongeren zitten en daardoor je geen toekomst hebt want je doet VMBO en ik dat echt bullshit vindt.
   
 9. -luxurious

  -luxurious Über ELLEgirl

  Zo zwart-wit, met als conclusie 'dus het is nodig', bedoel ik het inderdaad niet. Daarom verwoorde ik het als 'zal dat eerst geprobeerd worden' in plaats van 'dan wordt dat gedaan'. Zie dat het stelliger overkomt dan ik het bedoelde, excuus! Ik had het wat genuanceerder moeten verwoorden.
  Laat ik het zo zeggen dat mijn persoonlijk ervaring in ieder geval is dat er vaak jaren een intensieve vorm van hulpverlening aan vooraf gaat en maanden van onderzoek door de Raad alvorens deze ingrijpende beslissing te nemen en dat het dus niet een keuze is van vandaag op morgen.

  Ik had nog een heel verhaal getypt maar toch weggehaald haha.
   
  Zainab vindt dit leuk.
 10. geenidee

  geenidee Über ELLEgirl

  Natuurlijk hoeft het geen probleem te zijn om een kind op te voeden wanneer je het financieel krap hebt.

  Punt is, en dat zie je in deze aflevering ook wel terug, dat hardnekkige financiële problemen vaak samengaan met veel andere problemen. Mensen hebben bijv niet de vaardigheden om voor zichzelf te zorgen, om prioriteiten te stellen, om afspraken na te komen, om lange termijn plannen te hebben en die voorrang te geven boven korte termijn impulsen. Dit leidt uiteindelijk tot financiële problemen (de financiele problemen zijn dan het gevolg van die onderliggende problemen). Deze onderliggende problemen zijn zaken die ook behoorlijk belemmeren in het opvoeden en grootbrengen van je kindje. Meer dan de financiële problemen an sich.

  Als je verder je leven gewoon op orde hebt en je slechts financieel het krap hebt, dan kun je natuurlijk in een land als Nederland prima in de basale behoeften van je kind voorzien. Zoals je zegt, dan kom je met creativiteit echt wel een eind.
   
  Salmiak en Marbella vinden dit leuk.
 11. Botella

  Botella Super ELLEgirl

  Ik vind het altijd zo jammer dat men altijd spreekt over het vmbo en het mbo. Ik weet dat het nou eenmaal de gangbare benaming is maar tussen mbo 1 en mbo 4 (vroegere mavo) zit wel een wereld van verschil.
   
 12. "Giant Laser"

  "Giant Laser" Über ELLEgirl

  Nee, VMBO Theorie is het vroegere mavo, met de mavo op D-niveau kon je doorstromen naar MBO niveau 4 of HAVO.
   
 13. "Giant Laser"

  "Giant Laser" Über ELLEgirl

  Nee, VMBO Theorie is het vroegere mavo, met de mavo op D-niveau kon je doorstromen naar MBO niveau 4 of HAVO.
   
 14. Botella

  Botella Super ELLEgirl

  Ja ik bedoelde idd vmbo-t. Zie nu door jouw post dat het niet klopt
   
 15. "Giant Laser"

  "Giant Laser" Über ELLEgirl

  Sorry het was een beetje bot. :p Bedoelde het niet zo.
   
 16. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  ik heb ook VMBO T gedaan, vervolgens MBO4 en als klap op de vuurpijl HBO. :cool:

  als je zelf wilt en doorzettingsvermogen hebt kan het gewoon... was trouwens de eerste in de familie die naar het VMBO ging, wat een shock was dat! HAHAHA.

  Maar wat ik dus gister ook al vroeg, wat voor een kerkgenootschap was dat? Met die gymzaal ook, heb het gemist volgens mij.
   
  Juny, ChampagnePop, fuwafuwa en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. It'sManu

  It'sManu Super ELLEgirl

  Pff aflevering terug gekeken gister. Wat een moedeloos geval zeg. Ze waren echt zo niet slim genoeg voor een kind. Zij had weeen, hij vrat mc donalds. En totaal geen emoties tonen bij dat baby'tje. Ze keek gewoon met een strak gezicht naar dr. Zo zielig voor dat kind. En nu is de uit huis geplaatst en is ze al beschadigd doordat ze niet goed kan hechten pff....

  Tis natuurlijk ook erg voor de ouders. Ben echt benieuwd hoe dit afloopt
   
  Laatst bewerkt: 12 jan 2017
 18. Linus&Celly

  Linus&Celly Über ELLEgirl

  Gaat dit over mij? Ik heb dit namelijk nogmaals nooit gezegd.
   
  Marbella vindt dit leuk.
 19. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Goh daar zeg je al wat he.
   
  Vincent Vega vindt dit leuk.
 20. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Goh daar zeg je al wat he.

  Ik merk het bij mezelf al: mijn ouders zijn niet echt carrière/netwerk mensen en mijn omgeving ook niet. Ze hebben het met mij ook nooit gehad over een baan of studiekeuze. Doe maar wat je leuk vindt. Ik heb daardoor nooit het idee gehad dat "iets bereiken" voor mij was weggelegd. Ik heb daardoor nooit actief aan m'n toekomst/cv gewerkt omdat ik in m'n achterhoofd het idee had dat dat toch niet iets was voor iemand "zoals ik". Het heeft tot m'n 24e geduurd totdat ik dit mechanisme doorhad.
   
  Pippin en matilda vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina