1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vier handen op een buik

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Jennifer Lopez, 12 jan 2016.

 1. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Haha nee maar je geeft jezelf als voorbeeld terwijl jouw situatie nou net de uitzondering en niet de regel is (en dan bedoel ik niet het stapelen maar je achtergrond). Dat vind ik niet zo'n relevant voorbeeld.

  Of je bedoelde dat de rest van je familie alleen basisschool heeft gedaan, dan heb ik niks gezegd.
   
  Molce&Banana en Sax vinden dit leuk.
 2. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Ik wil ook een Patty in m'n leven :oops:


  En @Zainab ik ben het wel met je eens (verrassing). Er is geen overleg over uitstapjes? Dat is 1 vd redenen? Okee...

  Ik zou zelf trouwens ook wel zo veel begeleiding willen en vind t best apart dat we er alles aan doen om te zorgen dat kinderen opgroeien tot goeie volwassenen (begeleiding, hulp) maar als je dan eenmaal volwassen bent en het is een beetje misgelopen moet je t allemaal zelf maar rooien :rolleyes:
   
 3. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  Hihi nee nee, maar heb eens terug gelezen (was ergens blijven steken)... ik snap je punt nu idd :)
  En nu ga ik m'n gordijnen wassen.
   
  Marbella vindt dit leuk.
 4. Bromponny

  Bromponny Über ELLEgirl

  Met natuurlijk! Je doet het goed, of je doet het goed he
   
  ChampagnePop, Marbella en "Giant Laser" vinden dit leuk.
 5. Graham.

  Graham. Über ELLEgirl

  Ik ken eigenlijk best veel mensen van het vmbo die later nog havo of hbo of universiteit zijn gaan doen nu ik erover nadenk. Ook mensen wiens ouders niet gestudeerd hadden. Maar dat is misschien ook omdat ik uit een redelijk 'rijke' stad kom.

  Ik zou McDonald's trouwens best chill vinden om te vreten tijdens mijn weeën denk ik :oops:
   
 6. Bibib

  Bibib Super ELLEgirl

  Heb de aflevering gister teruggekeken, heel heftig. Vaak zie je in het programma dat zodra het kindje er is bij de meeste moeders echt de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind naar voren komt. Bij de vorige aflevering kon je echt zien dat die ouders ondanks hun beperkingen toch hun uiterste best deden. De verzorging deed ze echt goed en de liefde voor hun tweeling kwam ook echt naar voren. Dit meisje wist niet goed hoe ze haar baby moest vasthouden en kon de liefde totaal niet uiten. Vond het wel een mooi moment met de babyfluisteraar dat ze haar baby op een goede manier leerde vasthouden met liefde. Maar las dus ergens dat zij 18 is en die vriend 35? Ik denk dat ze wellicht allebei zwakbegaafd zijn, waardoor ze gevolgen niet kunnen overzien ondanks ze wel goede bedoelingen hebben. Vond verder dat ze Patty heel netjes te woord stonden, denk dat er genoeg stellen waren geweest die na zo'n uit huis plaatsing niet meer wilde meewerken aan het programma.
   
  It'sManu en Miss_PUNK vinden dit leuk.
 7. Madam Pastoor

  Madam Pastoor Über ELLEgirl

  Ik heb net hetzelfde. Mijn ouders hebben nooit aangegeven dat netwerken een belangrijke factor kan zijn om een toekomst uit te bouwen. Wel zeiden ze dat ik Rechten moest studeren, ervan uitgaande dat iedereen met een diploma sowieso werk krijgt, terwijl dat nu dus meer voeten in de aarde nodig heeft dan ze denken. Waar ik wel geluk in had, is dat zij meer wouden voor hun kinderen dan dat ze zelf kregen en me stimuleerden om mijn huiswerk te maken als kind, om goede resultaten te halen, ... Ik heb vriendinnen met hoogopgeleide ouders en op sommige vlakken zijn die echt stimulerend qua drive, qua netwerken dat ik spijt heb dat ik dat niet heb gekregen. Maar aan de andere kant denk ik dan: mijn eigen kinderen kan ik dat wel geven, zelf hinkel ik er wat achteraan. Uiteindelijk zien ze zelf wel waar ze uitkomen.

  Een groot gedeelte van mijn familie is niet hoogopgeleid en ik zie hoe mijn neven en nichten omgaan met hun kinderen, vol liefde, maar ook met minder doorzetting wat betreft school. Waarom studeren als je ook gewoon kan doen wat je wil en bijstand trekken? Waarom zo hard je best doen, je gaat toch niet naar de universiteit / hogeschool gaan. Waarom zo'n gezeur over gezond eten, frietjes elke dag maakt je gelukkig.
  Mijn neef vroeg me op een onbewaakt ogenblik hoe hij ervoor kon zorgen dat zijn dochter later de keuzevrijheid had bij het studeren; door op jonge leeftijd al samen huiswerk te maken en van leren geen verplichting, maar een uitdaging te maken waar je als gezin achter staat. Hij heeft die tips echter laten vallen, want hij had geen zin om echt met haar samen te zitten en aan schoolwerk bezig te zijn. Dat was saai en voor nerds.
   
  Nima1, -luxurious, It'sManu en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 8. Sax

  Sax Über ELLEgirl

  @Madam Pastoor Wat jammer van je neef. Ik heb het gevoel dat sommige mensen van het programma dat ook hebben: echt wel het beste met hun kind voor hebben, maar dat het gewoon niet lukt/ze niet hiertoe in staat zijn of dat inderdaad de motivatie ontbreekt bij het bereiken van het doel.
   
 9. Karl Lagerfeld

  Karl Lagerfeld Über ELLEgirl

  Ja maar jij bent wel succesvol. Je zit op de universiteit, je bent naar het buitenland geweest, die opleiding van B heb je er gewoon naast gedaan en dat terwijl je niet goed in je vel zit: in mijn ogen heb je dan heel veel bereikt. Dan heb je toch eigenlijk doorbroken waar je vandaan komt
   
  Spon, lisaaavdw, Linus&Celly en 8 anderen vinden dit leuk.
 10. Silke

  Silke Über ELLEgirl

  Goh wat een aflevering.. kreeg er echt een beetje een verdrietig gevoel van. Dan zie je zo'n klein, hulpeloos wezentje ter wereld komen en dan denk ik eigenlijk van 'was jij maar niet geboren'.. van haar zal waarschijnlijk niets beters terecht komen dan haar ouders. Deze twee waren gewoon echt zwakbegaafd, ook al denk ik dat er bij Michelle misschien nog wel een beetje meer in zat? Ik had het gevoel dat die misschien nog wel iets meer had kunnen bereiken als ze gewoon in een normale situatie was groot gebracht. Wel een heel sneu geval...
   
  It'sManu vindt dit leuk.
 11. Madam Pastoor

  Madam Pastoor Über ELLEgirl

  Klopt.

  Ik denk daarom dat zeggen dat ze zich moeten herpakken en gewoon dit of dat doen erg kort door de bocht is. Er zijn mensen die dat niet hebben of die het erg moeilijk vinden om juist datgene te doen wat een ander of wat de meerderheid van televisiekijkend Nederland zogezegd zou doen. Dat hoeft niet verbloemd te worden, en tegelijk ook niet iets om je maar zomaar bij neer te leggen.
   
  Sax vindt dit leuk.
 12. Reflect

  Reflect Über ELLEgirl

  Ben wel benieuwd waarom de periode van uithuisplaatsing is verlengd, ze leken haar echt terug te willen.
   
 13. armadillo

  armadillo Guru ELLEgirl

  Ja willen is niet genoeg. En ik denk dat het bij hen vooral ligt aan het niet kunnen en niet snappen. Ze kunnen de beste bedoelingen hebben maar dat is niet genoeg. Vind het wel heel triest allemaal :(
   
  Nima1, Roshambo, Amphitrite. en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 14. Sax

  Sax Über ELLEgirl

  @Reflect Ja wat @armadillo zegt, willen is echt niet genoeg. Het was de opsomming van zaken die niet veilig/verantwoord waren. En dat ging inderdaad niet alleen om een rommelig huis, maar gewoon het gehele plaatje.

  Ik neem eigenlijk aan dat mensen dan ook wel een tijdje moeten kunnen laten zien dat ze het nu wel aankunnen, want ik denk niet dat zo'n kindje continu heen en weer wordt verplaatst..? Ik heb er verder niet zoveel verstand van hoor, maar ik hoop toch dat alles continu wordt gecheckt voor ze een kind terugplaatsen of juist weghouden.
   
  armadillo vindt dit leuk.
 15. priemgetal

  priemgetal Super ELLEgirl

  Het leek me een evangelische kerk/pinkster gemeente (in de trant van de d.eur of d.oorbrekers). Afgaande op dat ze in een gymzaal zaten en de liederen die ze zongen.

  hoi ik woon vlak bij de bible belt en ken veel christenen en kwam 'vroeger' wel eens in een kerk
  helpen die puntjes echt tegen google? google is toch wel slimmer dan dat :|
   
 16. It'sManu

  It'sManu Über ELLEgirl

  Nou zij was echt pijn aan het leiden en hij zat er als een lamzak bij en dan ook nog eens te eten. Je kan ook even iemands hand vasthouden en zeggen: kom op schat je doet het goed! Maar goed. Ze hadden allebei een soort achterstand. Kan de vinger er niet op leggen.

  Edit: een interview met Patty http://m.metronieuws.nl/nieuws/showbizz/2017/01/patty-vier-handen-op-een-buik-sloopt-mij
   
  Laatst bewerkt: 12 jan 2017
 17. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  @Roshambo goed uitgelegd en mee eens, iedere moeder (en/of vader) maakt fouten maar het inzicht is zo belangrijk. Straks is dat kindje ouder en gaat zich optrekken, gaat kruipen dan moet je ook echt drastische veiligheidsmaatregelen treffen. (Oke mijn huis is niet helemaal kidsproof, :oops:) maar dan kan je ook geen fouten maken zoals geen traphekjes of het ledikantje niet veilig maken. Zullen die mensen het vermogen hebben om in te kunnen denken dat bepaalde dingen echt niet kunnen?

  Ik ben van mening dat een baby zo makkelijk is, althans zoveel makkelijker dan een dwarse peuter. Hoe ga je dan reageren op driftbuien? Of als je zo afstandelijk bent zonder emotie?

  Overigens wil ik het gezin niet afkraken absoluut niet, we zien natuurlijk maar een deel. Je zag dat het meisje het echt moeilijk had, ze was er kapot van dat Mylène niet meer bij haar was. Ze had ook zeker pluspunten, vond het knap dat ze borstvoeding gaf. Lastige situatie, je kind zal maar uit huis worden geplaatst :eek:
   
  Roshambo vindt dit leuk.
 18. Pluizenbol

  Pluizenbol Super ELLEgirl

  Aaaaaah ik zag helemaal voor me hoe hij dat babytje op de glazen plaat van de kast legt, dat hij dan zo z'n hand onder haar hoofd weghaalt en zij dan TOK met haar bolletje op die glasplaat terecht komt :(
   
 19. Flamoes

  Flamoes Über ELLEgirl

  Nou ja het ligt wel aan de mate van de problemen maar uit eindelijk heeft een kind toch eten nodig en eten moet je toch kopen lijkt me. (Hebben ze ook babyvoeding bij de voedselbank? Ik neem aan dat de meeste mensen die niet veel geld hebben borstvoeding geven maar ik bedoel tussen borstvoeding en vast voedsel in.)
   
 20. cocomary

  cocomary Über ELLEgirl

  Volgens mij wel in ieder geval wel luiers etc. Kinderbijslag is 190 euro per kwartaal moet je ook voeding van kunnen kopen. Snap je hoor ben het helemaal met je eens basis behoefte moet geld voor zijn. Al vind ik een baby qua voeding wel meevallen. Melk is duur maar qua groente en fruit hoeft dat niet veel te kosten
   
  Flamoes vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina