1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vraag voor alle studenten psychologie!

Discussie in 'Studie & Werk' gestart door henkerd, 3 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. henkerd

  henkerd Super ELLEgirl

  Halloooo,
  Ik denk erover om psychologie te gaan studeren, maar ik heb gehoord dat het per universiteit heel erg verschilt hoe het behandeld wordt. Op sommige universiteiten zou het heel biologisch zijn, op andere wordt de nadruk gelegd op therapie en weer andere universiteiten zouden heel zweverig zijn ofzo? o_O Ik ben natuurlijk op open dagen geweest en heb meeloopdagen gehad, maar mijns inziens geven deze dagen nooit een volledig beeld.
  Daarom vroeg ik me af of er op hier studenten psychologie zijn die wat meer over hun ervaringen kunnen vertellen! :D Op welke aspecten worden de nadruk gelegd? Wat is er chil aan 'jouw' universiteit en wat is echt heel slecht georganiseerd? Ik ben vooral geïnteresseerd in de UvA, de VU en UU!
  Super bedankt alvast!
   
 2. henkerd

  henkerd Super ELLEgirl

  help haha
   
 3. ajetoo

  ajetoo Rookie ELLEgirl

  Hooi henkerd,

  Ik heb psychologie gestudeerd maar het niet afgemaakt in Tilburg. Bij ons was het zo dat je echt heel erg als onderzoeker opgeleid wordt. Je moest veel leren over physiologie, hoe de hersenen biologisch werken, en statistiek en ook geschiedenis van de filosofie. Wij moesten ook bijvoorbeeld in het eerste halfjaar al gelijk een opzet voor een onderzoek maken. Ik studeer nu aan de UvA maar niet psychologie, dus daar kan ik je niet verder mee helpen. Als dit je eerste studie kan ik je nog wel een paar tips in het algemeen geven. Als je naar de UvA gaat doe zeker mee aan de introweek en schrijf je in bij de studievereniging. Op die manier leer je mensen kennen en kom je makkelijk aan je boeken. Voor de introweek groepjes worden whatsapp groepjes gemaakt met allemaal studenten die als het goed is dezelfde studie doen als jij. En die bleef bij mij leven ook na de introweek, gewoon het hele jaar door. Als je een emailadres niet weet, ziek was en dus geen aantekeningen hebt of vragen hebt bij je studiestof kun je het altijd daar in vragen. Dat is voor mij een hele grote hulp geweest. En het is heel belangrijk om zelf initiatief te nemen. Bijvoorbeeld met het kamer zoeken, waar je trouwens het beste in mei al mee kan beginnen, vrienden maken en een sociaal netwerk opbouwen.

  Als je in een stad wil studeren zou ik trouwens niet bij de VU gaan want dat is ver buiten het centrum. En steek echt veel tijd en moeite in een kamer want dat is moeilijk in zowel amsterdam als utrecht! Succes en als je nog vragen hebt mag je ze altijd stellen ;)
   
 4. IlonaTCT

  IlonaTCT Rookie ELLEgirl

  Hallo,

  Voor een onderzoek ben ik op zoek naar vrouwen tussen de 20 en 35 jaar in Nederland die problemen hebben met het vinden van kleding met de juiste pasvorm. Bijvoorbeeld door brede schouders of brede heupen.
  Dan kan je mij helpen door onderstaande enquête in te vullen, het kost maar 5 minuten van je tijd!

   
 5. greylien

  greylien Rookie ELLEgirl

  als je een opleiding doet tot psycholoog, is het mischien handig jezelf te laten onderzoeken door een psycholoog die ervaren is, en letten op de puntjes waaruit een psycholoog een goeie of een valse diagnose stelt, aan het einde kan je het altijd aantonen als onderzoek dus dat het deels is geacteerd dat mocht je wat mankeren dat jou alsnog niets mankeert, zodat je geen futureistiese problemen er verder van krijge
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina