1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Waarom is een relatie zo belangrijk?

Discussie in 'Liefde & Relaties' gestart door FUCKxLOVE, 2 jan 2018.

 1. FUCKxLOVE

  FUCKxLOVE Über ELLEgirl

  Lieve Ellegirls,

  Er is al een tijdje een onderwerp in mijn hoofd wat er niet uit gaat.
  Ik ben 24 jaar en heb nog nooit een "serieuze" relatie gehad. Daar heb ik wel een aantal redenen voor.
  Maar ik merk in mijn omgeving dat dat best als raar gezien wordt. Mensen verwachten dat je toch w rond je 25ste de juiste man hebt gevonden en gaat settelen.
  Ik had eerder altijd avondjes met vriendinnen maar die wonen nu alle drie samen en ik word automatisch een beetje buitengesloten. Zij kunnen gezellig kletsen over hun vriendjes en relatie struggles en daar hoor ik niet bij.
  Ook familie/vrienden van mijn moeder vragen vaak hoe het in de liefde is en laten vaak merken dat het tijd voor mij word.

  Mijn vraag aan jullie: waarom is een relatie hebben zo belangrijk?
   
 2. FUCKxLOVE

  FUCKxLOVE Über ELLEgirl

 3. Mhysa

  Mhysa Super ELLEgirl

  Een goede vriendin van me wordt dit jaar 27, en heeft nog nooit een relatie gehad. Niet omdat niemand zich aanbood, maar omdat ze ze allemaal niet goed genoeg vond. Ze staat stevig in haar schoenen en weet wat ze waard is, en dat bewonder ik ontzettend in haar! Daar heb ik veel meer respect voor dan de mensen die van de ene 'meaningless' relatie in de andere rollen. Leer eerst eens jezelf kennen denk ik dan altijd...
   
  FUCKxLOVE vindt dit leuk.
 4. Mhysa

  Mhysa Super ELLEgirl

  Ik heb zelf enorm geluk gehad denk ik, heb als tiener mijn (inmiddels) man leren kennen en zijn dit jaar 10 jaar samen. We zijn samen volwassen geworden (wat ook wel moest met een ongeplande zwangerschap toen ik 19 en hij 20 was) en zijn echt elkaars beste vriend. 2 kindjes later zou ik niet eens weten wat ik zonder hem zou moeten, of wie ik zonder hem ben. Alsof hij een deel van mij is en ik van hem, als dat logisch klinkt. Lekker kotserig dit trouwens, sorry. :p
   
  FUCKxLOVE vindt dit leuk.
 5. Ninetales

  Ninetales Über ELLEgirl

  Misschien heeft je username het gejinxt :p
   
 6. Ninetales

  Ninetales Über ELLEgirl

  Maar misschien is het nog het beeld van 'vroeger'? Dat je jong trouwde en daarnaa kinderen kreeg. Een beetje dezelfde reden als waarom je raar wordt aangekeken als je geen kinderwens hebt.
  Heel irritant, zulke reacties. Helemaal als mensen je willen koppelen. Tyf op.
   
  FUCKxLOVE vindt dit leuk.
 7. Mhysa

  Mhysa Super ELLEgirl

  Ieder z'n eigen ding inderdaad. Vind het ronduit respectloos als andere mensen zich daarmee denken te moeten bemoeien.
   
  FUCKxLOVE vindt dit leuk.
 8. FUCKxLOVE

  FUCKxLOVE Über ELLEgirl

  @Mhysa jeetje, dat vind ik zeker knap. Hoe voelt zij zich daarbij? Ik voel me er best onzeker door. Vooral als vriendinnen ook zeggen "ja wij durven aan jou nooit te vragen hoe het in de liefde gaat omdat je er altijd vaag over doet". Ja hallo, ik vind het gewoon heel naar. Zal goed bedoelt zijn maar ik weet dat die meiden over mij praten.. "zal ze nog maagd zijn?" "Valt ze wel op mannen?" Word hier zoooo moe van.. laat me met rust.
  Voor jou wel fijn dat je leven zo loopt! Lijkt mij ook wel heerlijk.

  @Ninetales ja inderdaad! Waar bemoeit iedereen zich mee.. dat koppelen is ook vreselijk ja.
  Mijn idee was altijd "lekker leven, feestjes pakken en uitslapen". Nu zijn bijna al mijn vriendinnen gesetteld en zit er bijna geen feestje meer in.. betekent dat ik dan ook aan de man moet?
  Laat ik voorop stellen dat ik het leuk zou vinden een relatie te krijgen maar er komt niks op mijn pad.

  Ik woon ook nog thuis... :rolleyes:
  Ik voel mij echt een thuis wonende troeftoeter zonder leven/vriendinnen/kerel. Ik ben de zin van het leven echt even kwijt.
   
 9. Ninetales

  Ninetales Über ELLEgirl

  Oh ik woon ook nog thuis en ik ben net 23, waarschijnlijk volgend jaar ook nog. Dat boeit me echt helemaal niks eigenlijk. Al mijn vriendinnen wonen nog thuis, op een enkeling waarbij de ouders betalen na. Ik studeer redelijk dicht bij m'n woonplaats dus waarom zou ik geld verspillen door op mezelf te gaan?
   
  Muizjuh en FUCKxLOVE vinden dit leuk.
 10. Whatsername_NL

  Whatsername_NL Über ELLEgirl

  Een relatie is helemaal niet belangrijk. Er zijn vrouwen die niet zonder man kunnen en elke relatie maar aangaan. Ben zelf van mening dat wanneer je gewoon je eigen leven leeft en daar gelukkig mee bent in je eentje dat het hebben van een relatie geen hoofdzaak is. Ik ben door mijn moeder ontzettend onafhankelijk opgevoed. Van kleins af aan is me altijd verteld dat ik als ik wil alles kan bereiken wat ik wil. Een relatie zou voor mij alleen een toevoeging zijn, meer niet.
   
  FUCKxLOVE vindt dit leuk.
 11. FUCKxLOVE

  FUCKxLOVE Über ELLEgirl

  Mee eens!
  Alleen werk ik al een tijdje en wil ik heel graag op mezelf wonen.. maar iets vinden in Amsterdam is een rampppp.
   
 12. FUCKxLOVE

  FUCKxLOVE Über ELLEgirl

  Daar ben ik het mee eens.
  Ik ga niet zeggen dat ik het niet leuk zou vinden om een relatie te hebben want het lijkt mij ook gewoon gezellig.
  Maar het is niet dat ik het alleen niet leuk heb. Ben ook graag op mezelf.
  Maar omdat al mijn vriendinnen bijna allemaal een vriend hebben of constant daten word ik als "raar" gezien.
  Ik date nooit, ga nooit met uitgaan op mannen jacht en heb nooit op Tinder gezeten.
  Ben toch wel graag op mezelf en ik wil nog heel veel reizen, alleen.

  Maar waarom voel ik me dan zo rot als vriendinnen/vage kennissen zo tegen mij praten..
   
 13. Muizjuh

  Muizjuh Über ELLEgirl

  Ik denk, omdat met uitingen die in de richting gaan van "..zeg, waarom heb jij nog geen vriend/man?" of "wanneer begin jij?" ze je een gevoel geven dat je aan een bepaald verwachtingspartroon niet voldoet, die zij vanuit zichzelf op die manier op jou projecteren, en daar ga jij je schuldig over voelen. Zij hebben wat, dus wanneer heb jij nou ook eens wat? Ik denk niet dat je dat gauw te horen zult krijgen van vrinden die zelf (nog) single zijn, want dan krijg je een geval van 'de pot verwijt de ketel'. Het kan ook pure nieuwsgierigheid zijn naar wat maakt dat je single bent en je het voor jezelf ervaart/ziet als bemoeienis. Ikzelf heb dat minder met relaties, maar meer met werk: ik werk erg onder mijn opleidingsniveau. Dus daar vertel ik niet met overtuiging en lichte schaamte over. Waarschijnlijk onterecht, en misschien niemand die er zich (al te) veel van aantrekt, maar toch. =)

  Het komt in feite op hetzelfde neer: in omgang met anderen wil je graag de andere partij kunnen vertellen van iets waar je trots op bent, of iets spannends of leuks of wat dan ook, wat jouw aanzien en je eigenbeeld wellicht doet verbeteren. Wanneer je in feite teleurstellende berichten moet geven, dan krijg je een soort plaatsvervangende schaamte, en dat wil je zo veel mogelijk vermijden. Als het onderwerp toch aan bod komt, geeft je dat een ietwat rotgevoel.

  Maar is dat een typische man-vrouw rol denken en komt dit vaker voor? Worden vrouwen zonder relatie inderdaad vaker gevraagd waarom ze nog zonder zitten, dan mannen? Ik moet eerlijk toegeven dat ik me niet kan heugen wanneer ik door iemand voor het laatst gevraagd ben naar de huidige status, maar misschien ook omdat vragen daarnaar mij nooit echt wat deden. Maar misschien ook omdat het verwachtingspatroon anders is?
   
 14. FUCKxLOVE

  FUCKxLOVE Über ELLEgirl

  Hahaha daar is m'n vriendin weer!
  Heel fijn jouw reacties.

  Ik heb vaak bij dat soort mensen het gevoel van ''ik zit nu veilig dus nu kan ik jou even ondervragen''. Inderdaad, mensen die ook single zijn gaan jou dan niet vragen ''zo wanneer ga jij is aan de man''. Ik vind met een ''mede single'' veel makkelijker praten.
  Vaak heb ik het gevoel ook dat mijn vrienden groep over mij denkt van ''hoe zal dat nou met haar zitten, ze vertelt er nooit wat over''. Ik heb een tijdje in Curacao gewoond en toen ik terug kwam was de eerste vraag ''en wat heb je daar uitgespookt...'' Dat ik echt dacht van.. wtf? Ik weet gewoon dat mijn vriendinnen achter m'n rug om over mij praten. Word er serieus echt boos van ook.. zijn dit wel echte vriendinnen? Je hoort elkaar toch te respecteren.
  Waarschijnlijk als ik ooit een vriend krijg zijn ze gelijk ''oooo, eindelijk!''
  Een andere vriendin had ook nog nooit een vriend gehad en toen zei een vriend kreeg zeiden die meiden tegen haar ''we dachten een tijdje dat je pot was blabla''
  Ik vind het echt niet oke dat mensen zo over je oordelen... Ik merk ook dat ik niet graag meer naar deze vriendengroep heen ga omdat het zo super belangrijk is dat je met jongens afspreekt en allemaal succes verhalen hebt.
  Zodra het onderwerp over liefde of iets gaat heb ik zoiets ''hee doei, ik ben weg''
   
  Muizjuh vindt dit leuk.
 15. FUCKxLOVE

  FUCKxLOVE Über ELLEgirl

  Daarbij heb ik ook weinig geluk in de liefde.. heel gênant dit verhaal.
  Ik heb van m'n 13e tot 17e ofzo een soort ''internet relatie'' gehad. Die periode was iedereen fanatiek met internet etc.
  Ik wilde ook echt met die jongen afspreken etc maar dat verliep allemaal anders.
  Nu heb ik een soort rare ''affaire'' achter de rug met een getrouwde man.. (check andere topic :rolleyes:)

  Nu ik dit typ voel ik me zo'n vreselijke idioot..
  Ik moet toegeven dat ik van m'n 13e tot 17e wel super naïef was en dacht dat dat echt m'n liefde van m'n leven was..
  Wat bezielde mij.. of eigenlijk: nog steeds....
   
 16. Muizjuh

  Muizjuh Über ELLEgirl

  Ik ben blij dat je mijn reacties waardeert, just for the record 'k ben alleen geen dame =)
  Idioot en gênant zijn geen woorden die ik bij zulke dingen zou plaatsen. Naïef is misschien wel een juiste beschrijving, maar van iemand die werkelijk net begint aan de ontdekkingsreis dat liefde heet kan moeilijk verwacht worden dat alles meteen op de meest verantwoorde en 'juiste' manier zal tegemoet treden. Het is net als de gewone school ook een leerschool. Ten eerste om te leren wat je zelf wilt, want dat verandert dan ook, ten tweede hoe de andere partij is. Wat is een prettig persoon en wat niet? Hoe zitten mensen in elkaar in het algemeen? Daarnaast begin je lichamelijk ook nog eens te veranderen en beginnen daar gevoelens en wensen uit voort te vloeien, wat ook de mogelijke complicaties met zich mee kan brengen.

  Ik ben redelijk introvert (ga ook niet uit, drink geen alcohol, rook niet) en tot ik een jaar of twintig was heeft dat geleid dat ik, naast wat verliefdheidsdrama's, ook eigenlijk geen enkele kennis en persoonlijk contact had met dames. Niet omdat ik niet wilde, maar omdat ik zowiezo weinig echte aansluiting vind met mensen. Dan samen met een mix van introvertheid en onprettige verliefdheidsdrama's durvde ik al helemaal niks meer. Heb ook nooit veel vrienden gehad. Ik heb pas echt meer contact gehad met de komst van internet. Ik had dan geen last van mijn introvertheid of verlegenheid en kon ronduit mezelf zijn en dan ook meestal praten alsof we elkaar al jaren kennen. De enkele relaties die ik heb gehad, heb ik aan het internet te danken. En ik heb er een hoop van geleerd!

  Dus zie het als "weer wat geleerd". Je relatie of relaties zijn misschien niet bepaald gegaan zoals je had gehoopt of verwacht, maar je weet nu meer van de dingen en gevoelens wat je niet wil en hoe die eventueel te herkennen bij een volgende keer en dus te vermijden, en dat wat je wel wil bij een volgende gelegenheid. De volgende keer als je iemand ontmoet, al dan niet van te voren afgesproken, zul je misschien trekjes herkennen die je doen waarschuwen en weg te blijven, of juist geen enkele ontdekt waardoor vaker afspreken misschien juist wel aan te raden is. Wellicht kan je innerlijke compas daar ook bij helpen als je daar naar probeert te luisteren. Heb wel eens gehad dat ik een naar gevoel had bij iemand, en ondanks dat toch doorgegaan ben met zaken doen met die vent. Achteraf gezien had ik beter moeten luisteren, maar ja: de mogelijke inkomsten lonkten te veel.
   
 17. dakpan

  dakpan Super ELLEgirl

  Herkenbaar. Ik was ook 24 toen ik mijn eerste, juiste relatie kreeg. Daarvoor kreeg ik elke week de vraag van een aantal mensen wanneer ik nou eindelijk aan de man ging. 1 ding viel me op: het waren of hele traditionele mensen die zich niet herkenden in mijn levensstijl, aangezien ik er totaal niet wakker om lag om vrijgezel te zijn, of het waren mensen die behoorlijk wanhopig waren en een relatie als absolute waarheid zagen, waardoor zij hun beeld op het leven op mij projecteerden. Vond het behoorlijk vervelend, aangezien ik me totaal niet herkende in hen.

  En nu heb ik een relatie, krijg ik constant te horen van mensen: Eindelijk, je verdient het! Eindelijk, krijg je genegenheid. Daar heb je zo lang op moeten wachten! Hoef je nooit meer alleen te zijn. En er is ook 1 iemand die zegt: zie je wel dat een relatie het einde is! Nee. Gewoon nee. Ik herken me alsnog niet in jullie. Doei.

  Anyways. Sorry voor het lange bericht, maar het is mij gelukt om het naast me neer te leggen, ik hoop dat het bij jou ook lukt. Het ligt absoluut niet aan jou, het ligt aan hun verwrongen wereldbeeld. Heb je trouwens ook al duidelijk gezegd dat je dat soort vragen en opmerkingen niet meer wilt horen want insert reden hier (jouw reden dus), want misschien dringt het dan door bij ze.
   

Deel Deze Pagina