1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wat je even kwijt wilt

Discussie in 'Centraal Station' gestart door Moderator Lily, 19 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb enorme studietwijfels. Ik ben inmiddels bezig met mijn derde hbo studie en ik krijg het gewoon niet voor elkaar om iets te doen. Ik heb vorig jaar mijn propedeuse niet gehaald en zit nu in het tweede jaar terwijl ik, als ik mijn eerste studie had afgemaakt, al lang en breed klaar kunnen zijn. En nu, zoveel jaar later, heb ik weer die fucking twijfels en kom ik erachter dat ik studeren gewoon verschrikkelijk vind. Het is niet dat ik de stof moeilijk vind, in tegendeel zelfs, ik vind dat er weinig uitdaging voor me is (makkelijk om dat te zeggen, I know). Ik erger me kapot aan alle fanatieke 17-jarige studenten terwijl ik weet dat ik gewoon jaloers ben op hun motivatie.

  Omdat ik dit jaar ook alweer geen fuck heb gedaan loop ik tegen een enorme achterstand aan. Het idee dat ik nog 3 jaar moet studeren en sowieso al een jaar studievertraging te pakken heb maakt me echt doodongelukkig. Nog 4 jaar projectwerk, verantwoording door middel van stomme slb-verslagen en andere onzin: ik ben er klaar mee. Ik wil de wereld zien, reizen, mezelf ontwikkelen en stoppen met deze kwelling. Ik kan me er gewoon niet toe zetten om ook maar iets te doen. Misschien m'n P halen dit jaar (moet nog 4 vakken) en ondertussen werken, reizen en vervolgens aan een nieuwe studie beginnen? Bleggggghhh ik weet het echt niet meer. En dan die studieschuld die inmiddels op 20.000 zit, het interesseert me niet eens?!?

  Oud worden zonder diploma is absoluut geen optie maar op deze manier doorgaan lukt me gewoon niet. Ik word er depressief van.

  /RANT
   
 2. Annieway

  Annieway ELLEgirl

  Ik heb al een verhaal in het opbiecht topic gezet, maar ik heb dus precies hetzelfde gevoel. Dit is ook mijn derde HBO studie, heb godzijdank wel m'n P gehaald, maar heb ondertussen ook al een jaar vertraging. Moet in februari op stage en moet nu nog zoveel doen voor mijn minor. Heb er al een hard hoofd in dat ik het ga halen, dus dat betekent nog een half jaar vertraging. Ik heb al ook een flinke studieschuld en zonder diploma lijkt me bijna geen optie. ZO deprimerend he! Snap helemaal hoe jij je voelt. Ook weinig uitdaging herken ik helemaal. Maar dat voelt inderdaad echt raar om te zeggen en al helemaal als ik zie dat andere mensen wel alles halen, maar ik niet. Ik kan me er gewoon niet toe zetten. Gelukkig ga ik in september aan een studie beginnen aan de uni (tegelijkertijd mijn hbo afmaken). Is dat voor jou ook geen idee? Misschien kan je daar meer uitdaging vinden en doen wat je echt leuk vindt?
   
 3. Channing

  Channing Über ELLEgirl

  Ik heb dit ook een beetje maar ik heb (gelukkig) al een diploma achter de hand, maar loop ook achter doordat ik tijdje onderzoeken had in het ziekenhuis onverwachts. Toch zou ik niet zo snel opgeven! Ga in ieder geval voor die P, bedenk wat je allemaal met je diploma kunt doen later, je moet je reizen ook ergens mee bekostigen. Ik denk altijd maar zo: werken is ook niet altijd alles.
   
 4. wobbly

  wobbly Über ELLEgirl

  @Annieway geen idee of het wat is, ik zit niet in dat vakgebied, maar misschien juist een artikel over de verschillen (en overeenkomsten) tussen online en offline? Of ligt dat teveel voor de hand.. zou je misschien kunnen aanvullen met resultaten uit wetenschappelijk onderzoek over verschil in effectiviteit (als dat er is)

  Of bijv. een combinatie van offline en online effectief zou zijn en mogelijk tot extra opbrengsten zou leiden? Zoals benadrukken van online mogelijkheden, bekendheid vergroten, mensen ernaartoe leiden?

  Naast fictief interview met mediators kun je misschien ook de andere kant belichten? Dus de cliënten, ervaringsverhalen?

  Sorry voor de vele vraagtekens haha, maar wie weet heb je wat aan mijn mini-brainstorm :p
   
  Annieway vindt dit leuk.
 5. littlelamb

  littlelamb Über ELLEgirl

  heb je een vwo-diploma? dan zou je ervoor kunnen kiezen om nu te stoppen met school en te reizen (als je geld hebt?) tot september en dan aan de universiteit kunnen studeren. zo niet, zou ik inderdaad je P halen, dan kan je daarna een tussenjaar nemen eventueel (en reizen) en dan naar de universiteit kunnen doorstromen?

  het feit dat je je studie te weinig uitdaging vindt en dat projectwerk en slb-verslagen kut vindt denk ik dat je meer op je plaats zit op de universiteit/andere studie
   
 6. Annieway

  Annieway ELLEgirl

  Super lief! Daar kan ik wel wat mee. Het is wel lastig om goede onderbouwing te vinden, bijvoorbeeld voor het verschil kom ik dan vaak op sites van mediators uit en ik denk niet dat mijn docente dat goede bronnen vind. Combinatie van offline en online effectief is wel een goede. Ik ga maar weer een avond hard op zoek naar goede bronnen. Dankjewel, ik heb weer wat inspiratie en motivatie :)
   
  wobbly vindt dit leuk.
 7. the rebel club

  the rebel club Super ELLEgirl

  hahaha jaa jij begrijpt mij. the struggle is real. koffietentvent gaat wel goed, maar daten is zoooo onzeker en ik ben zo'n wappie dat ik 't allemaal niet weet. hij heeft maandag hier geslapen wat megafijn was (maar doordeweeksedag :eek:) en gisteren stelde hij 't weer voor maar toen was ik uit eten. toen dacht ik ook even: "ho vriend we wonen toch niet samen of zo ff chill ok", maar vandaag dan weer helemaal niet echt iets van m gehoord en dat is dan zo'n contrast ineens? maarja dat is gewoon silly me die onzeker zit te doen want overall zit het goed en zijn we lekker aan 't rommelen zonder dat we echt uitspreken wat we eigenlijk doen :D

  oh en edit:
  ik zit nog steeds te azen op countersex maar dat is er helaas nog niet van gekomen. pas wel toen zat ik te studeren op mijn werk in het weekend en toen zei hij: je hebt geluk, ik ben mijn zonnenbril op werk vergeten. en toen zei ik: aha ;) wat betekent dat voor mij? moet ik je helpen zoeken? maar toen was zijn telefoon uitgevallen en naja allemaal mis gelopen, maar had mijn geld al weer bijna ingezet hahah god hopelijk gebeurt dat nog een keer
   
  armadillo en Egel vinden dit leuk.
 8. Ahhhhh ik voel je precies. Die vertraging stapelt zich ook maar op omdat ik me nu eerst focus op eerstejaarsvakken en dus tweedejaarsvakken laat voor wat het is. Zo zuuuuur. En ja, ik vind het altijd zo'n stom excuus: 'ik kon wel vwo doen maar ik had er de motivatie niet voor' ja bitch als je het echt kon had je het wel gedaan. Ik hoor ook van docenten dat ze het zonde vinden dat ik me niet inzet omdat ze veel potentie zien en omdat, als ik dan eens een college volg, wel scherp ben en een kritische blik heb. Ik trek het gewoon niet meer om dit te doen en ik vrees soms dat een universitaire studie ook niets voor mij is. Ik wil heel graag kennis vergaren maar wel op mijn manier: ik leer niets van die idiote hbo-vakken en zelfreflecties. Ik heb een hekel aan verplichtingen en verantwoordelijkheden en voel me een enorme puber nu ik dit schrijf haha. Ik voel de druk gewoon niet om te studeren nu en omdat ik niet weet of de universiteit ook wat voor me is probeer ik te vluchten en haal ik me nu in m'n hoofd dat ik ga reizen. Als ik stop dan ga ik in september niet beginnen, wellicht een jaar later. Mehhhh ik ga iedereen weer teleurstellen met wat ik me nu allemaal in m'n hoofd haal.

  Sorry voor dit over mezelf gelul en vage zinnen maar ik ben echt even het overzicht kwijt. Jij heel veel succes!
   
 9. Ik heb alleen m'n havo helaas. Wat je zegt is nu ook een beetje wat ik in m'n hoofd heb. Ik ben alleen zo bang dat als ik ga reizen, ik nooit weer begin met studeren. En het is zo tegenstrijdig allemaal: ik haat het maar wil wel iets afmaken. Niet studeren is geen optie. Lastig allemaal :( jeeeezus ik ben nog maar 22 en nu al zoveel twijfels over de zin van dit leven haha. Ik heb al wel een aantal leuke universitaire studies gevonden, misschien maar reizen en nadenken over wie ik ben en wat ik wil.
   
 10. Glitterkots

  Glitterkots Super ELLEgirl

  Lief dat je het vraagt. Ik plaatste gisteravond dit:
  Vanochtend kreeg ik mijn cijfer terug en het is een 6,0 geworden. Als ik kijk naar hoe het mondeling ging dan vind ik dat een realistisch cijfer, eigenlijk denk ik dat het dan nog naar boven is afgerond. Voor sommige mensen is een 6,0 natuurlijk een 10, maar deze 6,0 voelt voor mij als een 4,0. Af en toe denk ik: had ik maar een onvoldoende gekregen, dan mocht ik het opnieuw doen. Omdat het nu net voldoende is mag ik niet herkansen. Aan de andere kant moet ik misschien maar accepteren dat ik niet altijd top kan presteren. Gemengde gevoelens dus, maar in ieder geval een voldoende.

  Tl;dr Ik ben teleurgesteld
   
 11. Marbella

  Marbella Guru ELLEgirl

  Ik zit al een uur leren uit te stellen en ik weet wel waarom, omdat het nu moeilijk wordt en ik echt moet gaan oefenen/stampen
   
 12. Glitterkots

  Glitterkots Super ELLEgirl

  Ik doe met je mee. Morgen twee tentamens en ik moet ook nog flink aan de bak.
   
  tuula en Marbella vinden dit leuk.
 13. Ted Mosby

  Ted Mosby Über ELLEgirl

  Ah dat snap ik wel hoor! Aan de ene kant fijn dat het tenminste voldoende is, maar als je je inzet voor een hoger cijfer dan valt het alsnog tegen. Ik was laatst al verdrietig om een 6,8 voor een mondeling omdat ik hoopte minimaal een 8 te halen. Ik snap je frustratie, maar inderdaad soms is het niet anders. Hopelijk de volgende keer weer beter! :) (Niet passief-agressief bedoeld :p )
   
  Glitterkots vindt dit leuk.
 14. Glitterkots

  Glitterkots Super ELLEgirl

  Ja, hopelijk voorlopig (maar liever nooit) geen mondeling meer. :p
   
  Ted Mosby vindt dit leuk.
 15. something beautiful

  something beautiful Über ELLEgirl

  @Annieway zou het ook een optie zijn om ook een meer beeldend artikel/reportage erbij te doen? Alleen maar tekstuele artikelen word zo droog. Bv portretten van mensen die online mediation hebben gehad met een klein interviewtje erbij. Of portretten niet van de mensen zelf maar van de plek waar ze de online mediation geven of volgen.
   
  Annieway vindt dit leuk.
 16. Shownieuws2.0.

  Shownieuws2.0. Über ELLEgirl

  Ik 'durf' soms niet te studeren, omdat ik er dan achterkom hoeveel ik nog moet doen en niet weet. En dan begin ik dus veel te laat, met soms een dramatisch cijfer tot gevolg.
   
 17. Beautician

  Beautician Über ELLEgirl

  Misschien moet je het gewoon echt inplannen? Dat je van te voren (in de ochtend dus bijvoorbeeld) alvast alles klaar zet (manicure/pedicurespullen, gezichtsverzorging met een lekker maskertje, bodyscrub & bodylotion, van te voren iets lekkers te snacken kopen en een film uitzoeken) zodat je ook echt aan de gang gaat en lekker tijd voor jezelf neemt.
   
  the rebel club vindt dit leuk.
 18. Jessa

  Jessa Super ELLEgirl

  Denken jullie dat alle tv's bij die mediamarkt geen btw actie meteen uitverkocht zullen zijn?
   
 19. Annieway

  Annieway ELLEgirl

  Ja, dat is ook leuk! Ik heb alleen geen tijd meer om daar echt nog mensen voor te vragen, dus dan zou ik zelf foto's moeten maken. Ik heb wel een stelling en dan foto's van 'mediators' die dan hun mening geven (niet al te lang) Ik ga in ieder geval kijken of ik nog een mooie foto kan vinden. Is inderdaad wel leuk om een artikel op de ene pagina te doen en dan artikel op de ander, zodat het inderdaad niet heel saai wordt om naar te kijken. Thanks!
   
  something beautiful vindt dit leuk.
 20. BiloxiParish

  BiloxiParish Über ELLEgirl

  Mijn pakketje van H&M is vorige week donderdag verstuurd, maar ik heb nog steeds niks ontvangen. Het is een brievenbuspakketje (blijkbaar doen ze daar tegenwoordig aan) dus geen track & trace, maar vorige keer had ik het gewoon 2 dagen na verzenden in huis. Bij andere webshops heb ik brievenbuspost ook gewoon 1 dag of hooguit 2 dagen later hier.
  Natuurlijk werkt de klantenservice daar ook niet echt mee, maar ik moet die dingen wel na 2 weken betalen en heb nu dus nog maar 1 week over.. argh.

  Edit; dit had beter in het ergernissentopic gepast bedenk ik me nu.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina