1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Werkende mama's

Discussie in 'Zwanger & kinderen' gestart door Bathwater, 12 feb 2018.

 1. Bathwater

  Bathwater Über ELLEgirl

  MISS.L vindt dit leuk.
 2. Ketjapdoos

  Ketjapdoos Über ELLEgirl

  Zijn er moeders die fulltime werken? En waarbij de vader dat ook doet? Ik heb een baan waarbij parttime niet mogelijk is momenteel, en dat zie ik ook niet zo snel veranderen (hou dit bewust wat vaag ivm herkenbaarheid)

  We willen na de zomer beginnen met zwanger worden. Maar dit zijn dingen waar ik me nu al druk om maak haha.

  Maar hebben anderen hier bewust voor gekozen? En hoe doe je dat met oppas?
   
 3. bilobilo

  bilobilo Rookie ELLEgirl

  Wil je zelf ook fulltime blijven werken met een kind? Of is het dan meer een moetje omdat je deze baan niet kwijt wil? Of omdat het nodig is voor het geld? Anders zou je ook een switch kunnen overwegen?
  Ik werk 3 dagen en vind dat al veel, helemaal gezien dat als je thuis komt je direct eten moet maken en je vervolgens alleen nog maar je kind op bed kan leggen.. Echt quality time heb je dan maar heel weinig denk ik. Alleen in het weekend. Het is dan ook lastig echt een dagelijks ritme op te bouwen omdat je in het weekend dan vaak ook nog aan bepaalde verplichtingen moet voldoen (boodschappen, sociale verplichtingen, iets voor jezelf etc).
   
 4. Knitknot

  Knitknot Rookie ELLEgirl

  Ik werk 4 dagen, 34 uur. Mijn man 3 dagen, 24 uur. Wij werken in de horeca en 2 dagen per week hebben we oppas van beide oma's. Mijn man is chronisch ziek en beide geen enorm salaris, dus dit is de beste oplossing. Ik heb wel 3 volle dagen en begin de andere 4 om 12.00 a 13.00 uur. Het is wat het is!
   
 5. LiverpoolRain

  LiverpoolRain Super ELLEgirl

  Man en ik hebben samen een eigen horeca-zaak. Aan de ene kant werken we dus 7 dagen per week, aan de andere kant kunnen we het zelf flexibel plannen. Heeft voor- en nadelen dus.

  Ik vind het nu met 26 weken zwanger wel zwaarder worden, vooral mentaal. En ik ben heel benieuwd hoe dat straks gaat als de kleine geboren is.
   
 6. Mhysa

  Mhysa Super ELLEgirl

  Ik ben part-time gaan werken toen mijn oudste naar de peuterspeelzaal/basisschool ging. 3 dagen in de week, mijn moeder had haar 2 van die dagen en de derde naar de BSO. Mijn contract werd niet verlengd tijdens mijn zwangerschap van de tweede, en ben vanaf zwangerschapsverlof dus werkloos. Voor zolang het kan wil ik ook thuisblijven bij mijn zoon, we redden het op 1 salaris (hebben het absoluut niet breed hoor) en gevoelsmatig is het zo fijner. Ik had het 'geluk' geen carrière oid te hebben, dus ik had ook nergens waar ik na mijn bevalling naartoe 'moest' haha. Hoop echt wel ooit een leuke baan te vinden als de jongste ook naar school gaat.
   
 7. MISS.L

  MISS.L Rookie ELLEgirl

  Ik werk 4 dagen in de week. Op woensdag ben ik vrij, op dinsdag is mijn vriend vrij. Op maandag, donderdag en vrijdag gaan de kids naar het kinderdagverblijf/peuterspeelzaal en naar de BSO.
  Ik deel mijn eigen tijden een beetje in zodat ik niet veel opvang nodig heb. Op donderdag begin ik later zodat ik m'n oudste zelf naar school kan brengen en dan haalt mijn vriend ze op van de opvang. Tegen de tijd dat ik thuis ben ligt iedereen al in bed.
  Soms voel ik me best schuldig omdat ik het idee heb dat ik een hoop mis, maar ik moet wel werken omdat de papa van mijn kids en ik niet samenwonen. Hebben we wel gedaan maar het gaat gewoon niet meer. Dus we hebben een soort van lat-relatie. Dit betekend wel dat wij dus alle kosten dubbel hebben i.v.m 2 huizen. Als wij wel gewoon samen zouden wonen zou ik zeker een dag minder gaan werken.
   
 8. Ohapppyday

  Ohapppyday Über ELLEgirl

  Wij zijn aan het kijken voor opvang. Mijn partner werkt 5 dagen en ik wisselend met wisselende diensten. Gemiddeld hebben we 2,5 dag nodig per week. Een deel willen opa’s en oma’s opvangen en voor de andere dagen hebben we flexibele opvang nodig (tot 13 uur of na 13 uur pas..)
   
 9. Bathwater

  Bathwater Über ELLEgirl

  Ik kwam er een paar jaar geleden achter dat er een hele conservatieve moeder in me schuilt.
  Ineens wilde ik kinderen en ineens vond ik mijn carrière niet meer belangrijk.

  Wij hebben er daarom voor gekozen dat mijn vriend fulltime blijft werken en ik van 5 naar 3 dagen ga. J. gaat dan 1 dag naar m'n schoonouders en 2 dagen naar de opvang.
  Vinden sommige mensen raar, maar ik vind het zalig. M'n vriend heeft nog niet zo heel lang zijn huidige baan, maar wil als hij zich heeft bewezen kijken of het mogelijk is om 1 dag minder te gaan werken.

  Het allerliefst zou ik stoppen met werken tot Mini een jaar is of zelfs naar school gaat, maar ik verdien best lekker voor de -relatief simpele- baan die ik heb, dus die luxe zouden we wel missen en ik ben ook een beetje bang dat het lastig is om aan een baan te komen als ik er een (paar) jaar uit ben geweest. Ook denk ik dat de opvang goed kan zijn voor de ontwikkeling van J.

  Mijn werkgever is best ouderwets en vond het zelfs verrassend dat ik überhaupt wilde blijven werken na mijn bevalling, dus ik verwacht het prima te kunnen combineren.
   
  Olivia88 en Mhysa vinden dit leuk.
 10. guusje88

  guusje88 Super ELLEgirl

  Wij werkten allebei fulltime, ik ga nu naar 32 uur en mijn vriend blijft (voorlopig) fulltime werken.
  Ons zoontje gaat straks 2 dagen naar het KDV, 1 dag naar mijn ouders en 1 dag naar mijn schoonouders.
  Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen, zal best pittig zijn, maar ik houd van mijn werk en vind het qua salaris anders ook wel pittig als een van ons minder zou gaan werken.
   
 11. 360

  360 Über ELLEgirl

  Oh dit vind ik echt een interessant topic. Ik ben nog niet zwanger maar denk hier al wel veel over na. Ik ben best wel carrière minded en m’n man en ik hebben allebei een goede baan. Dus ik denk dat ik 4 dagen wil blijven en mn man ook 32 of 36 uur. Maar ik kan me ook voorstellen dat je daarin van mening veranderd zodra er zo’n mini is en je toch meer voor je gezin gaat dan carrière.

  Vrouwen die daar ervaring mee hebben?
   
 12. Drop in the ocean

  Drop in the ocean Super ELLEgirl

  Ik ben van 36 naar 32 uur gegaan, ben dus 1 dag thuis met de baby, mijn vriend is een dag thuis, mijn moeder komt een dag oppassen en dan gaat ze twee dagen naar de opvang. Vind het prima zo, en ze vindt het ook superleuk op de opvang, ze is heel nieuwsgierig en daar gebeurt natuurlijk van alles. Ik dacht eerst (voordat ze geboren was) dat ik wellicht nog minder zou willen werken, of helemaal niet meer zou willen werken, (niet dat dat perse zou kunnen qua salaris, maar het leek me vooral heel leuk) nu merk ik dat juist ik weer werk een stuk blijer ben. Heb het echt nodig om wat voor mezelf te doen ofzo. @360 niet helemaal jouw vraag, maar meer dat ik juist naar de andere kant ben 'doorgeslagen.'
   
  quantummechanicus en 360 vinden dit leuk.
 13. Visvijver

  Visvijver Rookie ELLEgirl

  Ik werk 32 uur. Mijn zoontje gaat 3 dagen naar de opvang en 1 dag werk ik thuis. Gaat prima zo!
   
 14. Ireth

  Ireth Über ELLEgirl

  Ik werk nu al 32 uur, zodra de kleine er is gaat mijn man ook van 40 naar 32. Dan zijn we beide dus een dag met haar thuis. Beide oma's een dag en 1 dag naar de opvang.
  Ik hoop dat het allemaal gaat werken zoals we bedacht hebben. In mijn huidige functie kan ik niet nog minder werken, zou qua salaris ook niet handig zijn. En ik vind mijn werk gewoon heel leuk. Dan zou eerder mijn man nog een dag minder gaan werken. Maar mocht ik het gevoel krijgen dat ik te veel van de kleine mis, dan heb ik daar natuurlijk niets aan. Dan zal het echt kiezen worden tussen carrière en kind. Ik hoop echt dat dat niet nodig is.
   
 15. Wherethelightis

  Wherethelightis Super ELLEgirl

  Mijn vriend werkt fulltime en heeft er dagen bij met lange reistijd. Ik ben van fulltime naar 3 dagen gegaan. Ik vind het heerlijk die dagen ook wat anders te zijn dan alleen maar mama maar had er ook niet meer willen werken. Ik werk 3 dagen achter elkaar en door mijn werktijden kan ik haar nog net wel of net niet zelf in bed leggen. Daardoor heb ik soms het idee dat ik haar al 3 dagen niet gezien heb haha. Dus ik denk dat het ook wat uitmaakt hoe je werktijden/reistijd is.

  Daarop aansluitend: hoe doen jullie het op werkdagen met eten? Wij eten dus vaak rond 19:30/20:00 uur omdat we vrij laat thuis zijn, dan moet ons meisje nog een flesje en op bad-dagen in bad. Dus voordat een van ons kan beginnen met koken is het vrij laat. Ik probeer nu al een beetje te puzzelen hoe we het moeten doen als ze echt gaat eten ipv flesvoeding in de avond.
   
 16. GEEZ.

  GEEZ. Über ELLEgirl

  Ik werk elke week anders, moet 5 dagen beschikbaar zijn. Mijn vriend werkt ong 36 uur maar dit kan ook meer zijn.
  We hebben vaste kdv dagen en ik heb 1 vaste vrije dag en 1 dag naar schoonmoeder.
   
 17. mekka

  mekka Über ELLEgirl

  @Wherethelightis bad-dagen loslaten en lekker op je vrije dag doen/weekend. Verder als je tijd hebt veel koken en invriezen voor op je werkdagen. Lukt hier ook niet altijd hoor, maar als t wel lukt ben ik daar zo blij om.
   
 18. mekka

  mekka Über ELLEgirl

  Wij werken niet fulltime. Ik werk 3 dgn en m'n vriend 4. 1 dag opvang en 1 dag opa en oma, maar denk als ie wat ouder is dat het 2 dgn opvang wordt. Opa en oma worden wat ouder en willen misschien in de toekomst ook meer vrijheid. Daarnaast is het voor hem denk ik heel goed.
  Schoonzus en broer werken wel fulltime en dat is pittig. Ze verdienen hierdoor wel goed en hebben nu voor 2 dagen een gastouder aan huis gekozen @Ketjapdoos , zodat er minder stress is in de ochtend en de middag en de kindjes ook 2 dagen thuis zijn. Verder gaan ze 2 dgn naar de opvang en zijn opa en oma er een middag. Ik zou echt niet met ze willen ruilen, het is zo'n gestress altijd.
   
 19. Hallows

  Hallows ELLEgirl

  Ik ben van 4 naar 3 dagen gegaan, en man van 5 naar 4. Zou zelf echt niet meer willen werken, mis N. best wel en ben altijd heel blij als ik dan weer een dag bij hem ben (ivm reistijd zie ik hem op werkdagen ook amper). Maar vind het ook wel leuk/belangrijk om te werken, vind deze verdeling dus perfect.
  N. gaat 1 dag naar de opvang en 1 dag opa en oma. Op dagen dat ik werk is man thuis dus die kookt, op zijn werkdagen andersom. En op vrijdag kookt oma. Prima opgelost dus!
  Wat ik me alleen wel afvraag; wij eten dus elke dag rond 18.30 en dat lijkt me te laat voor een kind? Beetje dezelfde vraag als @Wherethelightis , hoe doen jullie dat? Degene die nu thuis is geeft N. om 17u avondeten, dan tussen koken door helft van de fles, tijdens avondeten zit hij wel gezellig aan tafel en dan om 19u andere helft van de fles.
   
 20. Annie Mal

  Annie Mal ELLEgirl

  Mijn vriend en ik werken beide 4 dagen. Ik heb net na mijn verlof tijdelijk 3 dagen gewerkt en dat was heel fijn qua quality time met mijn kind, maar mijn werk was dan echt gaar. Met 3 dagen werken is mijn werk inhoudelijk een stuk minder interessant, omdat ik alleen maar tijd had om rotklussen op te knappen. Al had in toch graag iets langer 3 dagen gewerkt, maar dit mocht helaas niet van mijn baas.
  Nu ik weer 4 dagen werk is mijn werk wel weer een stuk leuker, want ik heb dan weer tijd voor mijn eigen projecten. Toch vind ik 4 dagen werken wel behoorlijk pittig. Ik vraag me ook vaak genoeg af hoe andere mensen dit doen. Als ik thuis kom is het vaak 6 uur - kwart over 6. Dan geef ik mijn dochter snel een hapje en dan nog heel even knuffelen, douchen en naar bed. Mijn vriend is vaak nog later thuis van werk, dus hij ziet ons kind pas als ik al bezig ben met het slaapritueel. En daarna eten mijn vriend en ik pas. Dan moet er vaak nog wat opgeruimd worden of andere huishoudelijke dingen en dan kunnen we zelf gaan slapen. Voor mijn gevoel komen we echt nergens aan toe.
   

Deel Deze Pagina