1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

zika virus

Discussie in 'Reizen' gestart door Sovereign, 8 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sovereign

  Sovereign Über ELLEgirl

  Ik ben benieuwd of het jullie enigszins tegenhoud om richting zuid Amerika te reizen.
  In mei staat er een reis die kant op gepland voor 2 weken. Nu is het zo dat het virus vooral voor zwangere vrouwen gevaarlijk is en word vrouwen, die daar wonen, al geadviseerd om de komende 2 jaar niet zwanger te worden. Ik vind dat persoonlijk best zorgelijk. Niet dat ik op korte termijn die wens heb maar wel binnen 2 a 3 jaar. Ik ben benieuwd naar hoe jullie kijk hier op is?
   
 2. joonspersieboon!

  joonspersieboon! Über ELLEgirl

  Is het gevaarlijk dan als je 2 jaar later begint aan het proberen van een kindje te krijgen ? Wij gaan in september naar curacao. Wij willen nu echt nog geen kindje maar wie weet wel over 2 jaar.
   
  Fuji vindt dit leuk.
 3. Renaatjeb

  Renaatjeb ELLEgirl

 4. jooop

  jooop Rookie ELLEgirl

  Ik raad het je ten zeerste af! veiligheid gaat voor
   
 5. Silke

  Silke Über ELLEgirl

  Mijn vriend zei dat ie ergens gelezen had dat die hersenafwijkingen voornamelijk in Brazilië voorkomen en dat in dat land dan juist ook een bepaald "medicijn" tegen het zika virus gebruikt wordt. Ik heb die bron zelf niet kunnen vinden, maar dat is misschien ook iets dat goed is om uit te zoeken? En ik las ergens anders dat aangeraden wordt om 2 maanden na de reis/besmetting (?) niet zwanger te worden.. Er lijkt nog veel onduidelijk te zijn! Misschien goed om je voor vertrek goed te laten inlichten door de GGD; mag hopen dat zij er wel het fijne van weten!
   
 6. Ik dacht 2-3 maanden niet twee jaar. Zou de GGD of het Havenziekenhuis even bellen
   
 7. otto

  otto Rookie ELLEgirl

  De issue met Zika is ook juist dat het allemaal heel vaag is en dat er veel dingen gewoon geroepen worden... Ik ben nu een maand terug uit Peru (2 weken backpacken). Ben geprikt door muggen in Machu Picchu, verder nergens. Ik moet ook zeggen dat ik me er niet door liet weerhouden. Goed deet smeren.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina