1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zwanger!

Discussie in 'Zwanger & kinderen' gestart door Captcha, 7 feb 2012.

 1. Isha

  Isha Über ELLEgirl

  Ik ben ergens rond 16 weken, toen ik een buikje begon te krijgen, beginnen smeren. Op voorhand smeren werkt helaas niet echt, gezien striemen iets genetisch zijn. Ik sta nu echt helemaal onder!
   
  Lund en quantummechanicus vinden dit leuk.
 2. Platanos

  Platanos Rookie ELLEgirl


  Thanks! Dit geeft me hoop.
   
  Saturnus vindt dit leuk.
 3. Platanos

  Platanos Rookie ELLEgirl


  Ik had al een droge huid, maar nu met de zwangerschap is het net de Sahara. Vooral mijn enkels en rug zijn zo droog dat het pijn doet en heel erg trekt. Dus ik ben soms wel 3 keer per dag aan het smeren. Ik gebruik eigenlijk alles wat ik tegenkomen. Bio-oil, kokosnootolie, olijfolie, The Body Shop bodybutters voor de extra droge huid. Ik heb heel veel goede ervaringen gelezen over Lierac Phytolastil Gel, deze is speciaal tegen striemen.

  Edit: Antwoord op je vraag: ik ben met ongeveer 12 weken begonnen.
   
  Lund vindt dit leuk.
 4. Ohapppyday

  Ohapppyday Über ELLEgirl

  Zwanger zijn valt me best tegen. Zoveel kwaaltjes waar ik last van heb en vreet allerlei zoetigheid, terwijl ik volgende week de suikertest moet doen. Nu heb ik weer last van maagzuur en mijn rug (dat was net eventjes wat minder) en voel me gewoon algeheel niet oké. Dat tweede trimester is ook niet alles.

  #klaagmodus uit
   
  anna-lisa en Platanos vinden dit leuk.
 5. Platanos

  Platanos Rookie ELLEgirl


  Je bent niet alleen! Ik had hele andere verwachtingen van het zwanger zijn, valt me allemaal vies tegen. Ik leefde ook veel gezonder voor mijn zwangerschap dan nu tijdens :(:oops:
   
 6. anna-lisa

  anna-lisa Super ELLEgirl

  Dit heb ik ook. Denk ook dat we ongeveer gelijk lopen?
  Ik heb echt enorm veel rugpijn, zowel als ik zit als wanneer ik wandel. Zowel boven- als onderrugpijn. En dan die vermoeidheid, het plassen om de 5min, maagzuur,..
  Vind het ook jammer dat je er niet tegen iedereen over kan klagen. Buurvrouw antwoordde met; "jij wilde toch een kind? Hoort bij het vrouw zijn etc"
  Klopt, maar toch had ik het niet zo zwaar verwacht :( Kijk er al naar uit als het weer gedaan is. Merk ook dat ik moeite begin te krijgen met mij laarzen vlot aan te doen, 3de trimester nadert..
   
  Ohapppyday vindt dit leuk.
 7. Cadeaupapier

  Cadeaupapier Super ELLEgirl

  Oh, zo blij om te lezen dat ik niet de enige ben die zwanger zijn (nog) niet zo leuk vind. Heb me in de 15 weken dat ik zwanger ben max 2 weken goed gevoeld.

  Haalde net de blije doos op, stap de bus in en de (oude mannelijke) buschauffeur signaleerde die doos blijkbaar en feliciteerde me. Zo grappig!
   
  Lund vindt dit leuk.
 8. Lund

  Lund ELLEgirl

  Ik herken je gevoel hoor! Ik keek zo uit naar het 2e trimester, maar ik blijf moe en misselijk. Ik probeer tussendoor wel echt te genieten en ik ben ook heel blij dat alles goed gaat met de baby, maar soms baal ik er wel echt even heel erg van.
   
 9. 360

  360 Über ELLEgirl

  @Lovewarrior aaaah gefeliciteerd! Echt ontzettend leuk. Vroeg me al af hoe het met je ging.

  Klein steekje van jaloezie ook wel hier ;-)
   
 10. FrauHelga

  FrauHelga Super ELLEgirl

  Hier is het ook niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

  Mijn huid is nog steeds heel onrustig (puisten en vlekken) en veel eten smaakt me niet meer. Soms kan ik me op iets simpels als pasta verheugen en dan eet ik het en valt het tegen (ook al maak ik het net als anders klaar). Eten is toch wel een hobby van me en ik mis lekker eten enorm.

  De misselijkheid is gelukkig wel enorm afgenomen.

  Edit: zelfs de kaasschnitzels van de AH waar heel EGF lyrisch over was konden me niet bekoren terwijl ik normaal heel gek ben op kaas. :(
   
 11. Tom Riddle

  Tom Riddle Über ELLEgirl

  Ik zie zwanger zijn echt als noodzakelijk kwaad om een kind te krijgen. Vond het vreselijk. Maar er zijn inderdaad mensen die er niet tegen kunnen als je dat zegt. Maargoed, mijn lichaam is gewoon niet gemaakt om zwanger te zijn met al die ‘pech’ beide keren.
   
  Sandywich en Platanos vinden dit leuk.
 12. Wherethelightis

  Wherethelightis Super ELLEgirl

  @Tom Riddle I feel you. Ik vond het ook echt verschrikkelijk (zwak uitgedrukt). Heeft er helaas ook voor gezorgd dat er hier geen tweede komt.
   
 13. Ohapppyday

  Ohapppyday Über ELLEgirl

  Ben blij dat ik niet de enige ben. Pak van mijn hart. Maar we kunnen dit allemaal:)
   
 14. Poppemie

  Poppemie Super ELLEgirl

  'Ja, maar je moet wel heel erg dankbaar zijn hoor, het is zooo bijzonder'. Uhu, ok, dan ga ik nu heel dankbaar voor de 10de keer vandaag gaan kotsen, wat een feest!
   
 15. LiverpoolRain

  LiverpoolRain Super ELLEgirl

  Bij mij was de eerste stap vooral accepteren dat een zwangerschap niet ‘genieten’ is. Sindsdien gaat het een stuk beter..

  Ik heb alleen sinds gisteren zo’n onrustig gevoel. Ik weet niet waarom of wat, maar er voelt iets niet lekker ofzo. Ja vaag ja, weet niet zo goed wat ik met mezelf aan moet.
   
 16. saldeibiza

  saldeibiza ELLEgirl

  Wij hebben vandaag de eerste echo, ik ben zó zenuwachtig... Krijg geen hap door mijn keel en mijn darmen waren al opgezet toen ik wakker werd.
   
  GEEZ. vindt dit leuk.
 17. Isha

  Isha Über ELLEgirl

  Succes @saldeibiza! Vooral jezelf niet gek maken op voorhand en er met een open geest binnen stappen.
   
 18. saldeibiza

  saldeibiza ELLEgirl

  Dankjewel. Heb helaas in mijn omgeving zo ontzettend veel mis zien gaan met zwangerschappen dat ik er absoluut niet vanuit durf te gaan dat het goed is... Zal zo blij zijn als we straks hopelijk een beetje beweging / kloppend hartje zien!
   
 19. Cogon

  Cogon Super ELLEgirl

  Heel herkenbaar! Had vorige week nog een post in het 'wat je even kwijt wilt' topic over dat ik er doorheen zat. Ben de 20 weken al voorbij, nog altijd misselijk, erg moe (houd halve dagen werken niet eens vol), last van m'n bekken. Vooral de moeheid vind ik erg vervelend. Eten is ook nog een ding, ik was net als @Platanos veel gezonder voor de zwangerschap. Maar dan ook echt veel gezonder :oops: Maar dat komt hopelijk na de bevalling weer goed.

  20 weken echo gehad, alles zag er goed uit, ze was weer heel beweeglijk :) Straks kennismakingsgesprek met de kraamzorg.

  @saldeibiza Succes! Heb je de echo in de ochtend of moet je nog lang wachten?
   
 20. Lovewarrior

  Lovewarrior Über ELLEgirl

  Dankje! Ik duim zo voor je, ik weet zeker dat het goed komt!!
   
  360 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina